שערוך הנדל"ן הזניק את הרווח הנקי של אס.אר אקורד
חברת האשראי החוץ־בנקאי שבשליטת עדי צים רשמה ברבעון השלישי הכנסות מימון נטו שעמדו על 23.1 מיליון שקל, ירידה של 4.5% בהשוואה לתקופה המקבילה; אך הרווח הנקי עמד על 17 מיליון שקל, עלייה של 9.5%; העלייה ברווח הנקי מיוחסת לשערוך נדל"ן שבבעלות החברה כלפי מעלה בהיקף של 3.5 מיליון שקל
אס.אר אקורד השיקה היום את עונת הדו"חות של הרבעון השלישי במגזר הפיננסיים, שיעמוד גם הוא בסימן משבר הקורונה. מהדו"חות הכספיים של חברת האשראי החוץ־בנקאי שבשליטת עדי צים (67.2%) עולה כי היא שומרת על יציבות בכל הנוגע להיקף האשראי שהיא מעמידה, ואף מציגה צמיחה בתוצאות הפיננסיות שלה.
- עדי צים המיר הלוואת בעלים של 25 מיליון שקל למניות אס.אר אקורד
- עדי צים לא מיישר קו: המתחרות כיווצו את התיק, אס.אר אקורד הגדילה
- עדי צים נותן חמצן לאחיו: ביטל הדרישה להחזר 1.6 מיליון שקל בתוך שלושה ימים
חרף זאת, מניית החברה ירדה אתמול בקצת יותר מ־1% ובכך השלימה ירידה של קרוב ל־20% מתחילת השנה, כך שאס.אר אקורד נסחרת לפי שווי שוק של 608.5 מיליון שקל.
על אף שמשבר הקורונה ממשיך להכות בכלכלה, תיק האשראי של אס.אר אקורד שומר על יציבות. נכון לסוף הרבעון השלישי הוא הסתכם ב־691.6 מיליון שקל. מדובר על ירידה מינורית של 0.3% בהשוואה לסוף הרבעון הקודם, ועל עלייה של 6% לעומת סוף התקופה המקבילה ב־2019. עם זאת, בהשוואה לסוף הרבעון הראשון, ששבועיים בלבד מתוכו ספגו את הפגיעה של משבר הקורונה, מדובר על ירידה של כמעט 4%.
במקביל, היקף האשראי שנטלה אס.אר אקורד מתאגידים פיננסיים צמח ב־9.4% בהשוואה לסוף הרבעון הקודם והסתכם ב־432.5 מיליון שקל. מרבית האשראי, 415 מיליון שקל, ניטל מבנקים.
הכנסות המימון נטו של אס.אר אקורד ברבעון השלישי של השנה עמדו על 23.1 מיליון שקל — ירידה של 4.5% בהשוואה לתקופה המקבילה. את תשעת החודשים הראשונים של השנה סיימה החברה עם הכנסות מימון נטו בהיקף של 69 מיליון שקל, עלייה של 8.8% בהשוואה לתשעת החודשים הראשונים של 2019.
חרף הירידה בהכנסות המימון נטו ברבעון, את הרבעון השלישי חתמה אס.אר אקורד ברווח נקי של 17 מיליון שקל, ואת תשעת החודשים הראשונים של השנה ברווח נקי של 42 מיליון שקל. מדובר על עלייה של 9.5% ו־3.5% בהתאמה. העלייה ברווח הנקי ברבעון (למרות הירידה בתיק האשראי) מיוחסת לשערוך נדל"ן שבבעלות החברה כלפי מעלה בהיקף של 3.5 מיליון שקל.
בסעיף הפסדי האשראי נרשם זינוק בתשעת החודשים הראשונים של 2020 וירידה ברבעון השלישי. הפסדי האשראי בתשעת החודשים הראשונים של השנה עמדו על 8 מיליון שקל – כמעט פי 3 בהשוואה לתקופה המקבילה. ברבעון הם הסתכמו ב-800 אלף שקל בלבד. מדובר על צניחה של כמעט 43% בהשוואה לרבעון השלישי אשתקד.
בעקבות הדו"חות החליטה אס.אר אקרוד לחלק דיבידנד של 8 מיליון שקל, שמצטרף ל-22 מיליון שקל שחולקו כדיבידנד מתחילת השנה, וזאת בהתאם למדיניות חלוקת הדיבידנד של החברה שלפיה יחולקו 40% מהרווח הנקי בחישוב ובתשלום רבעוני.
צים מסר כי "בתקופה מתאגרת זו הצלחנו להגדיל הכנסות ולהגדיל את תיק הלקוחות ל-692 מיליון שקל עם תשואה של 17%. התוצאות הללו הן המשך ישיר של הגידול המתמשך והעקבי בהכנסות וברווח הנקי בשנים האחרונות כאשר אני בטוח שעל אף המשבר הנוכחי מגמה זו תמשך".