עדי צים המיר הלוואת בעלים של 25 מיליון שקל למניות אס.אר אקורד
ההלוואה הומרה בתמורה לכ-555,555 מניות לפי יחס המשקף מחיר של 45 שקל למניה - כמות המניות המוקצות מהוות כ-4.1% ממניות אס.אר אקורד ובהתאם עלה שיעור האחזקה של צים בחברה ל-67.2%
עדי צים, בעל השליטה בחברת האשראי החוץ בנקאי אס.אר אקורד, המיר כ-25 מיליון שקל מתוך הלוואת בעלים למניות אס.אר אקורד. ההמרה אושרה בתחילת השבוע במסגרת אסיפת בעלי המניות של החברה. המניה הגיבה בחיוב להודעה ונרשמו עליות של כ-5.5%
- עדי צים לא מיישר קו: המתחרות כיווצו את התיק, אס.אר אקורד הגדילה
- עדי צים נותן חמצן לאחיו: ביטל הדרישה להחזר 1.6 מיליון שקל בתוך שלושה ימים
- צים נגד צים: עדי צים חותך את האשראי ל־PLT, שאחיו רני רוצה את השליטה בה
היקף הלוואת הבעלים לפני ההמרה עמד על כ-102 מיליון שקל. ההלוואה הומרה בתמורה לכ-555,555 מניות לפי יחס המשקף מחיר של 45 שקל למניה, מחיר זהה לזה בו רכשה קרן אייפקס 10% ממניות החברה באוקטובר 2019. כמות המניות המוקצות מהוות כ-4.1% ממניות אס.אר אקורד (כ-3.8% בדילול מלא) לאחר ההקצאה, שיעור אחזקתו של צים בחברה יעמוד על כ-67.2% (כ-62.1% בדילול מלא).
"מבחינתי השקעה באשראי חוץ בנקאי בקורונה זו הזדמנות השקעה טובה ואנחנו מנצלים את המומנטום. אני יודע שאנחנו במגמה הפוכה ממשקיעים בחברות אשראי חוץ-בנקאי אחרות שהקטינו את התיק שלהם. הקצאת המניות מגדילה את הון החברה בתקופה מאתגרת זו ומעידה על חוזקה של החברה והתמיכה הבלתי מסוייגת שאני מעניק לה. אם לא הייתי מאמין בה הייתי לוקח את הכסף ובורח".
צים הסביר את אמונתו בחברה בכך: "אנחנו לא חשופים לענפים שנפגעו מהמשבר כמו תיירות, אלא חשופים בעיקר לענפים יציבים כמו מזוון ותשתיות בנוסף לכך אנחנו עובדים עם בטחונות משמעותיים ופועלים כדי לחזק אותם". אכן, על פי נתוני החברה שפורסמו בדוחות השנתיים בסוף 2019, לקוחותיה העיקריים הם בתחום התשתיות (30%) והבניה והנדל"ן (22%).