הורדת הדירוג של מידרוג תעלה לרשת פתאל 8 מיליון שקל בשנה, לא סופי
הדירוג של רשת המלונות הורד בדרגה אחת מ־A3 ל־Baa1 והיא תאלץ לפצות את מחזיקי האג"ח שלה. אופק הדירוג נותר שלילי, כך שייתכנו הפחתות דירוג נוספות. מניית פתאל ירדה ב־3.6% היום
בשל הסגר שהוטל בישראל החל מספטמבר וההגבלות החלקיות שהוטלו בחלק ממדינות אירופה, החליטה סוכנות הדירוג מידרוג להוריד את דירוג החוב של פתאל החזקות מדרגת A3 בסולם הדירוג הישראלי בדרגה אחת לדרגת Baa1. בנוסף, נקבע על ידי האנליסטים כי אופק הדירוג של פתאל יישאר "שלילי", כך שייתכנו הפחתות דירוג נוספות בהמשך הדרך.
- מידרוג מורידה את דירוג פתאל בדרגה ומותירה אופק שלילי
- רשתות המלונות נלחמות למנוע רבעון אבוד נוסף
- פתאל מקווה לסגור שנה עם עודף של 1.6 מיליארד שקל
בבורסת תל אביב נסחרות שתי חברות תחת השם פתאל ‑ האחת היא פתאל החזקות, החברה־האם שבשליטת דוד פתאל (56.6%) החולשת על כל קבוצת המלונאות, והשנייה היא פתאל נכסים אירופה, שהנה חברת אג"ח בלבד.
לקבוצה ישנן שש סדרות אג"ח הנסחרות בבורסה התל־אביבית בהיקף כולל של 2.2 מיליארד שקל. שתי סדרות (ב' וג') הונפקו על ידי פתאל החזקות, ועוד ארבע סדרות (א' עד ד') על ידי פתאל אירופה. הפחתת הדירוג מובילה את הרשת להעלות את שיעור הריבית על איגרות החוב, בהתאם לשטרי הנאמנות.
שתי הסדרות של פתאל החזקות יתייקרו בעקבות הורדת הדירוג בעוד 0.25% בחישוב שנתי, ואילו סדרות א' עד ג' של פתאל אירופה יתייקרו ב־0.5% וסדרה ד' בעוד 0.25%. בסך הכל תעלה לפתאל ההתייקרות מבחינה כספית כ־8 מיליון שקל ברמה השנתית עבור כל הסדרות. הסכום מורכב מהתייקרות של 2.4 מיליון שקל בפתאל החזקות והיתרה בפתאל אירופה.
כיוון שתחזית הדירוג היא שלילית, אם תתבצע הפחתת דירוג של דרגה (נוץ') נוספת בהמשך, יתייקרו הסדרות ב־0.25% נוספים. היתרה של תשלומי הקרן בכלל סדרות האג"ח של רשת פתאל נאמדת ב־2.2 מיליארד שקל.
סדרות האג"ח של פתאל החזקות ופתאל אירופה חתמו היום בירידות. סדרות ב' וג' של פתאל החזקות ירדו במעל ל־3% ונסחרות בתשואה לפדיון של 12.4% ו־9.4% בהתאמה. סדרות א' עד ד' של פתאל אירופה חתמו גם הן במגמה שלילית ובתשואה לפדיון של 4% ו־4.4% בסדרות ב' וד', המובטחות בשעבוד, ו־8% ו־7.4% בסדרות א' וג'.
האנליסטים של מידרוג מציינים כי התגברות אירועי "הגל השני" של התפרצות הקורונה בארץ ובאירופה, לרבות חידוש חלק ממגבלות התנועה, "מביאה לפגיעה נוספת בענף המלונאות". עוד הם מציינים כי במהלך אוקטובר החל גל שני של התפרצות הקורונה באירופה וחלק ממדינות אירופה החלו בהטלת מגבלות חלקיות או אזוריות. שווי הנכסים של פתאל ויציבות התזרים "מושפעים מהפגיעה בענף המלונאות", נכתב בהורדת הדירוג. עוד מציינים האנליסטים כי "מגזר המלונאות צפוי לחוות התאוששות איטית גם עם החזרה לשגרה".
למעשה, חברת הדירוג מעדכנת את תרחישי הבסיס שלה לרשת פתאל לשנים 2020 עד 2022. כעת מניחים שבמחצית השנייה של 2020 תכלול פעילות חלקית בלבד וקצב ההתאוששות ב־2021 ו־2022 יהיה איטי יותר ממה שציפתה חברת הדירוג קודם לכן. מידרוג חותכת את תחזית הרווח התזרימי המתואם (FFO), שהוא נתון הרווחיות המוביל לבדיקת חברות נדל"ן מניב כיום.
התחזית העדכנית ל־2021 ו־2022 חותכת את ה־FFO שמעריכה מידרוג עבור פתאל מ־470 מיליון שקל ל־290 מיליון שקל ב־2021, ומ־820 מיליון שקל ב־2022 ל־530 מיליון שקל. בשנת 2020 צופה מידרוג כי פתאל תרשום הפסד מול תחזית ל־FFO של 120 מיליון שקל בעבר. את 2019 סיימה פתאל עם FFO של 780 מיליון שקל.