ניסיון להגיע להסכמות לקראת המכירה של דלק
ההסתדרות הלאומית וועדי העובדים ייפגשו היום עם ראשי קבוצת דלק, במטרה להגיע להסכמות סופיות לקראת מכירת החברה כבר במהלך חודש ספטמבר
- תשובה הצליח לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה, בינתיים
- קרן ארבל תשקיע בדלק ישראל 450 מיליון שקל; תשובה יישאר בעל השליטה
- תשובה החליט לשמור על השליטה בדלק ישראל
כפי שפורסם ב"כלכליסט", קבוצה שכוללת את איש העסקים רמי לוי, בעל השליטה ברשת שיווק השקמה, היא אחת המועמדות לרכוש את החברה. ועדי העובדים חוששים שהמדיניות של לוי, שלא להפעיל את עסקיו בשבתות וחגים, תתגלגל גם לרשת חנויות מנטה. לכן, בימים האחרונים הם שלחו מכתב בהול לראשי דלק, שבו הם מבקשים הבהרות והבטחות שתנאי העבודה שלהם לא ייפגעו. זאת, בנוסף להתחייבות של הרוכש החדש שחנויות הנוחות יישארו פתוחות גם בשבתות וחגים. עוד נכתב בפנייה לראשי דלק שבמידה שהתחייבות שכזו לא תעוגן בכתב, העובדים רואים עצמם רשאים לפתוח בעיצומים או כל פעולה אחרת שנועדה לשמור על מעמדם ועל תנאי השכר שלהם. המכתב הוביל לפגישה, שתיערך כאמור היום, עם ניסיון של הצדדים לגבש הסכמות שיאפשרו שקט תעשייתי לקראת השלמת המכירה.
דלק ישראל מחזיקה 238 תחנות תדלוק ציבוריות, מתוכן 179 בבעלות דלק ישירות והשאר בזכיינות. עוד מפעילה החברה 195 חנויות נוחות, מהן 161 בבעלות החברה והשאר בזכיינות. בדומה לשאר סקטור האנרגיה, גם פעילות דלק ישראל סבלה מרבעון שני קשה, שכלל סגר מתמשך וירידה בתדירות הביקורים בתחנות הדלק. לפי דו"חות דלק לרבעון השני של 2020, צבר המכירות של החברה בין אפריל לסוף יוני הסתכם בכ־483 מיליון שקל, צניחה לעומת כ־1.3 מיליארד שקל ברבעון השני של 2019. בדלק ישראל נימקו את המצב ב"ירידה בהכנסות הנובעת בעיקרה מהתפשטות נגיף הקורונה, שהביאה לירידה מהותית במחירי התזקיקים וכן לירידה בפעילות המשק". החברה סיימה את הרבעון עם הפסד תפעולי של כ־4 מיליון שקל לעומת רווח תפעולי של כ־56 מיליון שקל ברבעון המקביל, מה שהוביל לרישום הפסד רבעוני של כ־48 מיליון שקל לעומת רווח רבעוני של כ־39 מיליון שקל ברבעון המקביל.