אולי-יר: מידרוג הורידה את דירוג האשראי בשתי דרגות
הורדת הדירוג של חברת הנדל"ן האמריקאית נובעת מ"שחיקה ביחסים הפיננסיים מעבר לתחזיות, ואף מקרבה לאמות מידה פיננסיות שמהוות עילה להעמדת החוב לפירעון מיידי"; החוב של אול-יר כלפי מחזיקי איגרות החוב בישראל מסתכם ב-2.3 מיליארד שקל
- אול-יר חתמה על מזכר הבנות לא מחייב למימון מחדש בסכום של עד 675 מיליון דולר
- אול-יר מעוניינת למכור נכסים משועבדים - תפנה לאישור המחזיקים
- חברת הנדל"ן האמריקאית אול-יר גייסה 61.3 מיליון שקל באג"ח
"הורדת הדירוג נובעת משחיקה ביחסים הפיננסיים של החברה מעבר לתחזיות מידרוג, ואף מקרבה לאמות מידה פיננסיות שהוגדרו בשטרי הנאמנות של איגרות החוב ומהוות עילה להעמדת החוב לפירעון מיידי", נכתב בדוח הדירוג.
במידרוג מציינים שאול-יר קרובה להפרת קובננטים באופן שחורג מהתחזיות של החברה ובחברת הדירוג מעריכים שרמת המינוף של החברה צפויה להישאר גבוהה גם לאחר השלמת עסקת מכירת פורטפוליו נכסים הצפויה בטווח הקצר.
מידרוג הותירה את הדירוג תחת בחינה לנוכח עיכובים בעסקת המכירה וחריגות מלוחות הזמנים שהוגדרו בה. במידרוג מזהירים שאי השלמת השלב הראשון בעסקת המכירה עד לסוף ספטמבר עלולה להוביל להפרה של אמות מידה פיננסיות ולהשליך לשלילה על הדירוג.
מהדוחות של או-ליר לרבעון השני שפורסמו בשבוע שעבר עולה שהחברה קרובה להפרה של כמה אמות מידה פיננסיות. במסגרת שטר הנאמנות של סדרה ב' נקבע שהיחס בין ההון העצמי לסך המאזן לא יפחת מ-25%, ובסוף יוני יחס זה הסתכם ב-25.4%. קובננט נוסף שמופיע באותו שטר נאמנות קובע שיחס החוב הפיננסי נטו ל- EBITDA לא יעלה על 19, ובסוף הרבעון השני הוא עמד על 18.33. בהתאם לשטרי הנאמנות של איגרות החוב מסדרות ב', ו-ג', יחס החוב הפיננסי נטו ל-CAP לא יעלה על 75%, וב-30 ביוני היחס הזה הסתכם ב-74.4%.
החוב של אול-יר כלפי מחזיקי איגרות החוב בישראל מסתכם ב-2.3 מיליארד שקל. איגרות החוב הלא מובטחות של החברה נסחרות בתשואות של 39.4% ו-30.1%, והסדרות המובטחות נסחרות בתשואות של 15.8% ו-3.8%.