$
בורסת ת"א

ירידה בהכנסות ועלייה ברווח הנקי של סופרגז

הקורונה הובילה לירידה של 8.8% בהכנסות, אבל הרווח הנקי זינק ב־32.6%, בעיקר בזכות הירידה בהוצאות המימון של חברת הגז

חזי שטרנליכט 07:2924.08.20

הרבעון הראשון של חברת סופרגז בתור חברה ציבורית עבר בהצלחה יחסית. סופרגז, הנשלטת על ידי קבוצת אלקו (66.9%) של משפחת זלקינד, רשמה אמנם קיטון בהכנסות שלה בעת רבעון הקורונה, שכלל ימי סגר, ירידה במחירי הגז וצמצום בפעילות המשק, אך עם זאת עדיין הצליחה לרשום עלייה של 32.6% ברווח הנקי, שהסתכם ב־11.8 מיליון שקל. עיקר הסיבה לעלייה היתה ירידה בהוצאות המימון של החברה, שנבעה מהירידה במדד המחירים לצרכן בתקופה זו.

 

סופרגז הונפקה בבורסת תל אביב ביוני 2020 וגייסה 270 מיליון שקל במכירת מניותיה לציבור. מניית החברה החלה להיסחר ב־18 ביוני. בחודש יולי גייסה החברה סדרת אג"ח בהיקף של 200 מיליון שקל. ביחס למחיר המניה בהנפקה עלתה המניה עד אתמול ב־8.2%. שווי השוק המגולם לחברה עומד על 1.23 מיליארד שקל. כמו כן, במקביל לפרסום הדו"חות, אישר דירקטוריון סופרגז חלוקת דיבידנד לבעלי המניות בהיקף 24 מיליון שקל.

 

הכנסות סופרגז הסתכמו ב־119 מיליון שקל ברבעון השני, ירידה של 8.8% ביחס לתקופה המקבילה. ההכנסות הושפעו ממחיר הנפט, שהתרסק. בפילוח לפי תחומים, ההכנסות ממכירת גז הבישול הביתי (גפ"מ) הסתכמו ברבעון השני בכ־91.3 מיליון שקל, ירידה של 9.6% ביחס לתקופה המקבילה.

 

בסופרגז הסבירו כי הירידה בכמויות המכירה למגזר העסקי ובמחירי המכירה היתה אחראית לכך. ההכנסות מתחום הגז הטבעי ברבעון השני הסתכמו בכ־28.7 מיליון שקל, ירידה של 6% ביחס ל־2019, שנבעה בעיקר מהירידה במחירי המכירה ונפילת מחיר הנפט.

 

בסוף יולי חתמה סופרגז על הסכם לשיתוף פעולה עם חברת אוגווינד הציבורית, שמפתחת מערכות לאגירת אנרגיה באמצעות אוויר דחוס. סופרגז קיבלה הסכם הפצה בלעדי בישראל למערכות החברה לתקופה של 20 שנה. מנכ"ל סופרגז אנרגיה כפיר נבון ציין אתמול בהקשר זה כי "סופרגז נמצאת בתנופת פעילות גדולה, ואנו פועלים להרחבת פעילויות הליבה שלנו, לפתח את מנועי הצמיחה, ובראשם ייזום תחנות הקוגנרציה. במקביל, אנחנו ממשיכים לבחון כניסה לתחומים משיקים, שיסייעו לחברה להמשיך למצב את עצמה כחברת אנרגיה מהמובילות בישראל".

 

הנפקת סופרגז נחשבת לצעד עסקי מוצלח לקבוצת אלקו. הקבוצה רכשה את סופרגז מקבוצת עזריאלי תמורת 770 מיליון שקל בסוף 2019, וההנפקה לפי שווי של 1.23 מיליארד שקל הסתיימה בהצלחה בתקופה מאתגרת במיוחד. לסופרגז, שהוקמה בשנת 1953, יש כ־400 אלף לקוחות פרטיים וכ־5,000 לקוחות עסקיים ומוסדות. לצד הפעילות של שיווק והפצה של גז ביתי, והפעילות המתרחבת של שיווק והפצה של גז טבעי לחברות, החברה החלה לפעול בשנתיים האחרונות בתחום של ייזום תחנות כוח קטנות מבוססות גז טבעי (קוגנרציה). החברה מקימה כיום שבעה מתקני קוגנרציה בהספק של כ־20 מגה־ואט ומנהלת מגעים לחתימה על הסכמים נוספים. 

 

כפיר נבון מנכ"ל סופרגז כפיר נבון מנכ"ל סופרגז צילום: אלדד רפאלי

 

x