$
בורסת ת"א

חוזה העשור של ברן: תקים בארות מים ב־200 מיליון יורו

החברה־הבת ברן אינטרנשיונל תתכנן ותבצע הקמת מאות בארות מים ומערכות מי שתייה במערב אפריקה. מניית ברן זינקה אתמול ב־20.8%

צלי גרינברג 07:2110.08.20

קבוצת ההנדסה והתשתיות ברן דיווחה אתמול כי החברה־הבת שלה, ברן אינטרנשיונל, הפעילה בחו"ל, חתמה על הסכם לתכנון וביצוע של מאות בארות מים ומערכות מי שתייה למאות יישובים במערב אפריקה תמורת 200 מיליון יורו.

 

החברה דיווחה כי ההסכם, שנחתם מול משרד המים של המדינה המערב אפריקאית, הוא לתקופת ביצוע של ארבע שנים ממועד תחילת העבודות, ומותנה בהשלמת כמה תנאים, בהם סגירת הסכם מימון סופי בין הבנק המממן ומשרד האוצר של המדינה. עוד צוין כי המדינה האפריקאית תשלם מקדמה של 30 מיליון יורו לפני תחילת ביצוע העבודות, כנגד ערבות מקדמה הפוחתת בהתאם לביצוע בפועל. שיעור הרווחיות בפרויקט מוערך בכ־20%-18%.

 

מדובר בעיסקה הגדולה ביותר של החברה מזה כעשור. הדיווח על ההסכם הוביל את המניה לזינוק של 20.79%, והציב את שווי השוק של ברן על 145.9 מיליון שקל. מתחילת השנה זינקה מניית החברה ב־95.43%.

 

שרון זייד מנכ"ל קבוצת ברן שרון זייד מנכ"ל קבוצת ברן קרדיט: קבוצת ברן

 

שרון זייד, מנכ"ל קבוצת ברן, אמר ל"כלכליסט" כי "זהו ההסכם הכי גדול בהיסטוריה של ברן, הן בהיקפים שלו והן בתזרים המזומנים, שהעביר את החברה מהתעסקות בחוב שלה לצעידה קדימה. אנחנו עובדים בעיקר עם ממשלות, כך שהקורונה אמנם פגעה בנו, אך לא בצורה מהותית. ההסכם הזה נחתם למרות הקורונה, ואנו מרגישים מכלל הממשלות במקומות הפעילות שלנו, בהן גם ישראל ואירופה, דחיפה לפרויקטים תשתיתיים בתחומי המים, התחבורה והתקשורת".

 

בדו"ח הכספי לרבעון הראשון של 2020, שפורסם בסוף חודש מאי, ציינה החברה כי לצד הסיכונים שמשבר הקורונה מייצר, נוצרו לה גם כמה הזדמנויות כתוצאה מהאצה מוכוונת של ממשלות וגופים ממסדיים לפרויקטים תשתיתיים ותחבורתיים, כדי להניע את גלגלי המשק והכלכלה.

הכנסות החברה לרבעון הראשון של 2020 ירדו ב־20.6% ועמדו על 84.3 מיליון שקל בהשוואה ל־106.2 מיליון שקל ברבעון המקביל ב־2019. החברה ציינה כי הכנסות ברן אינטרנשיונל עמדו על 41 מיליון שקל מתוך סך ההכנסות בהשוואה ל־65 מיליון שקל בתקופה המקבילה.

 

ברן ציינה כי הירידה הבולטת היא בפרויקט הולכת מים שביצעה באפריקה, שבמהלך הרבעון "התקדם באיטיות רבה, הן בשל שלבי ההתקדמות בפרויקט שמתקרב לסופו, והן בשל מגבלות וירוס הקורונה, כשלקראת סוף הרבעון סגרה מדינת הפעילות את שעריה". החברה ציינה עוד כי הירידה בהכנסות ברבעון חלה גם בתאילנד וברוסיה.

 

הרווח התפעולי של החברה עמד ברבעון הראשון של השנה על 3 מיליון שקל לעומת 7.5 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הרווח הנקי עמד על 1.2 מיליון שקל בהשוואה ל־1.5 מיליון שקל רווח נקי בתקופה המקבילה אשתקד.

 

קבוצת ברן נמצאת בשליטה משותפת של היו"ר מאיר דור (21.38%) וחברת התעשייה הרוסית I.C.T (24.98%). החזקות נוספות הן בידי קבוצת אלפא (7.73%) ובנק ההשקעות ווליו בייס (5.08%). לקבוצה 27 מיליון שקל מזומן ושווי מזומן נכון לסוף הרבעון הראשון של השנה לעומת 31.5 מיליון שקל בסוף הרבעון הראשון של 2019.

 

x