דיווח שוטף
השקל ביום שישי רצוף של עליות מול הדולר - קרוב לרמות השיא מתחילת השנה
המטבע האמריקאי נחלש היום ב-0.5% לשיעור של 3.429 שקלים; לעומת זאת, היורו מטפס ב-0.4% ל-3.879 שקלים; לאומי שוקי הון: "צופים המשך התחזקות השקל בטווח הבינוני והארוך, על רקע זרם כניסת המט"ח לישראל מהפעילות העסקית ומפעילות ההשקעות הזרות"; יחד עם זאת, בלאומי מזהירים כי השקל עלול להיחלש במידה וקצב ההדבקה מהנגיף יטפס ויגרום להתאוששות איטית של הכלכלה לעומת העולם
השקל מתחזק אל מול הדולר - יום שישי ברציפות: המטבע האמריקאי נחלש היום (ג') ב-0.5% לשיעור של 3.429 שקלים. לפני שישיה ימי מסחר (ב-15.6) עמד הדולר על שווי של 3.495 שקלים. יחד עם זאת, המטבע הישראלי רושם מגמה מעורבת, היורו מטפס ב-0.4% ל-3.879 שקלים. בשוקי העולם - הדולר נחלש: היורו מתחזק ב-0.5% ל-1.131 דולרים, הפאונד עולה ב-0.2% ל-1.248 דולרים.
- שיא ביתרות המט"ח של בנק ישראל במאי: 142.5 מיליארד דולר
- השקל מטפס בשוק המט"ח: הדולר שוב מתחת 3.5 שקלים
- שוק המט"ח: היורו מזנק ב-1.3% ליותר מ-3.9 שקלים
קובי לוי, ראש דסק אסטרטגיית שווקים בלאומי שוקי הון אומר הבוקר כי "השקל נסחר קרוב לרמות השיא מתחילת השנה, אולם עלייה בקצב ההדבקה בישראל עלול להאט את קצב ההתאוששות הכלכלית ולהשפיע לשלילה על השקל".
לדברי לוי, "אחרי תקופה שבה השווקים הפיננסיים, וביניהם שוקי המט"ח, נעו בקיצוניות בין פסימיות לאופטימיות, בימים האחרונים ניכרת הסתכלות מפוקחת ופרטנית יותר על הכלכלות השונות, וחזרה למגמות ארוכות הטווח שהשפיעו על השווקים טרום התפרצות הקורונה. כך, בשבוע האחרון גם השקל מתחזק מול הדולר, בקורלציה למגמה החיובית בשוקי המניות הגלובליים ובהתאם למגמות ארוכות הטווח שלו לפני התפרצות הקורונה. התרחיש המרכזי של לאומי צופה המשך התחזקות של השקל בטווח הבינוני והארוך, על רקע זרם כניסת המט"ח לישראל מהפעילות העסקית ומפעילות ההשקעות הזרות".
הנגיף עלול לטרוף את כל הקלפים
לוי מציין כי "קיימים גורמי סיכון שעלולים לשנות את התחזית שנובעת מהתרחיש המרכזי: הסיכון המרכזי להמשך התחזקות השקל הוא העלייה בקצב ההדבקה בישראל, שעלולה להאט את קצב ההתאוששות של הכלכלה ולהשפיע לשלילה על השקל בהמשך, בעיקר אם מדינות אחרות יתאוששו מהר יותר. סיכון נוסף טמון בהתפתחות מגמות גלובליות של ירידה בגלובליזציה ובפתיחה של כלכלות לייצור ולהשקעה בכלכלות זרות".
האופטימיות להשגת הסכם תתגבר על המחלוקות בין מדינות הגוש
"היורו נחלש מעט בימים האחרונים מול הדולר ומול השקל, על רקע העובדה שהפסגה ביום שישי בין מנהיגי המדיניות באיחוד לגבי תוכנית החילוץ והנפקת החוב האירופי המשותף הסתיימה ללא תוצאות. שוודיה, אוסטריה, הולנד ודנמרק ממשיכות להתנגד לתוכנית הפרנקו-גרמנית ולחפש חלופות. עם זאת, תגובת היורו היתה מתונה, שכן ברור לכולם שנדרשת תגובה מהירה ומשמעותית, שתאפשר למדינות לגייס את החוב כדי לחלץ את אירופה מהמשבר שבו היא נמצאת. היורו ממשיך בינתיים לרכוב על גלי האופטימיות שיושג בהסכם, ונסחר כרגע בשער של כ-1.12 דולר ליורו - אמצע טווח התחזיות שלו ואמצע טווח המסחר שלו בשבועיים האחרונים. נתוני ה PMI הבוקר היו טובים מהצפוי ותמכו בהתחזקות האירו", כך לדברי לוי.
לוי מוסיף כי "לפני כשבוע ציינו שהלירה שטרלינג נסחרת ברמות גבוהות מאוד, ואכן, המטבע נחלש מאז בכ-1.5% ונסחר כעת בסביבות 1.24 דולר לליש"ט. הרקע להיחלשות הליש"ט הוא העובדה שבריטניה ספגה פגיעה קשה יותר של הוירוס והחזרה שלה לשגרה איטית יותר בהשוואה למדינות אחרות באירופה. גם המדיניות המאוד מרחיבה של הבנק המרכזי תורמת להיחלשות הליש"ט. הברקזיט ממשיך גם הוא להעיב, כאשר המו"מ עם האיחוד האירופי על הסכם הסחר לאחר הפעלת הברקזיט נמשך".