ג'ורג' חורש במגעים להצטרף לרכישת תמלוגי כריש־תנין
בעל השליטה בקבוצת יוניון בדרך לחבור לקרן התשתיות ארץ ישראל של עמוס לסקר ברכישת התמלוגים של מאגרי הגז מידי דלק קידוחים שבשליטת קבוצת דלק. היקף העסקה יעמוד על 300 מיליון שקל וחלקו של חורש יסתכם ב־50 מיליון שקל
ג'ורג' חורש מנהל מגעים מתקדמים להצטרפות לקרן ארץ ישראל של עמוס לסקר, ברכישת התמלוגים של מאגרי כריש ותנין מידי קבוצת דלק, כך נודע ל"כלכליסט". היקף העסקה צפוי לעמוד על 300 מיליון שקל, וחלקו של חורש, שעתיד לבצע אותה באמצעות קבוצת יוניון שבשליטתו, יהיה קטן משל קרן ארץ ישראל ויעמוד על 50 מיליון שקל.
- תשובה מוכר את תמלוגי כריש ותנין - הרוכש עוד לא יודע מתי הוא יקבל את הסחורה
- דלק והמחזיקים בדרך להסכמות; תמלוגי כריש ותנין יימכרו השבוע
- סינגפור לא מאשרת לאנרג'יאן לחדש את העבודות על בניית האסדה של מאגרי כריש ותנין
דלק מוכרת את התמלוגים במסגרת ההסכמות שאליהן הגיעה עם מחזיקי האג"ח שלה, לפיהן היא תמכור נכסים על מנת לפרוע חובות לבנקים ולהסיר שעבודים שניתנו לבנקים HSBC, הפועלים, דיסקונט, מזרחי־טפחות ובנק נומורה היפני, מעל יחידות ההשתתפות של דלק קידוחים שברשותה, וזאת במטרה לשעבד למחזיקי האג"ח 40% מהן. לקבוצת דלק ישנה מחלוקת מול מי שרכשה ממנה את המאגרים — חברת אנרג'יאן היוונית־בריטית — בנוגע להיקף התמלוגים. לטענת אנרג'יאן, ההערכות של דלק קידוחים, שבאמצעותה מוכרת קבוצת דלק את התמלוגים, מופרזות ביחס לשווי התמלוגים האמיתי ואינן משקפות את ההסכם שנחתם בין הצדדים.
קבוצת יוניון של חורש מוכרת בעיקר בזכות יוניון מוטורס, יבואנית טויוטה ולקסוס לישראל, אך ברשותה גם נדל"ן בשווי של מאות מיליוני דולרים בבריטניה, ארה"ב וקנדה. כמו כן, לפני שנה חורש רכש 33% ממניות סופר־פארם תמורת 567 מיליון שקל. קרן ארץ ישראל הוקמה לפני שנה על ידי לסקר, שהיה בעבר מנכ"ל חברת החשמל, וגייסה 60 מיליון דולר, אך עד היום לא ביצעה אף עסקה. הקרן מתמקדת במגזרי התשתיות (מים, אנרגיה, תחבורה) ובכוונתה לפעול להנפקה בעתיד במודל דומה לזה של ג'נריישן קפיטל.
זה לא הנכס הראשון של יצחק תשובה, בעל השליטה בקבוצת דלק, שבו חורש מביע עניין. חורש ניהל מגעים לרכוש מידי החברה הפרטית של תשובה, אלעד גרופ, את חברת הנדל"ן אלעד קנדה יחד עם שותפים נוספים. בתוך כך, אתמול הודיעה חברת הקידוחים הקנדית איתקה, שבבעלותה המלאה של קבוצת דלק, על חלוקת דיבידנד של 20 מיליון דולר שישמש לפירעון הלוואה לבנק BNP. יתרת ההלוואה, שעמדה במקור על 200 מיליון דולר, עומדת כיום על 157 מיליון דולר. יחד עם צמצום היקף החוב הזה, איתקה הצליחה להפחית ב־300 מיליון דולר את יתרת החוב שנטלה על עצמה בעקבות רכישת נכסי שברון בים הצפוני ב־1.65 מיליארד דולר נטו בפחות מחצי שנה, כך שכיום יתרת החוב עומדת על 800 מיליון דולר.
בתזרים המזומנים החזוי שפרסמה קבוצת דלק, היא צפתה דיבידנד של 50 מיליון דולר מאיתקה במהלך 2020. כלומר, איתקה צריכה לחלק עוד 30 מיליון דולר השנה כדי לעמוד ביעד זה.