סלקום השיגה ביקוש יתר של 560 מיליון שקל בשלב המוסדי
החברה נערכה לגיוס חוב של 200 מיליון שקל להרחבת סדרה י"ב, והיא צפויה לעמוד בכך לאחר שתגייס 222 מיליון שקל ברוטו; מטרת הגיוס היא תמיכה בפעילות השוטפת של החברה, בהשקעות ובפירעון אשראי. היום תמשיך החברה לשלב הציבורי. במסגרת המהלך חשפה סלקום הפסד של 37 מיליון שקל בתיק המניות ברבעון הראשון
סלקום הודיעה הבוקר (א') כי סיימה את שלב המכרז המוסדי בגיוס החוב, בביקושי יתר של 560 מיליון שקל ערך נקוב, ביחס ל-200 מיליון שקל שביקשה לגייס. מחיר הסגירה עמד על 90.6 אג' למניה, כאשר מחיר הנעילה של הסדרה הערב עמד על 89.20 אג'. הריבית בגיוס עמדה על 4.73%, ללא שינוי במסגרת ההרחבה.
- חברות הסלולר איבדו 9% מהכנסותיהן השנתיות
- סלקום צופה הפסד של 42-46 מיליון שקל ברבעון הראשון
- סלקום מכרה מידע פרטי על לקוחותיה: תפצה אותם בהטבות בשווי של 22 מיליון שקל
מחר תמשיך החברה לשלב הציבורי, כאשר ההחלטה היא לקבל הזמנות בסכום כולל של 222 מיליון שקל. הזמנות בשלב הציבורי ידללו את ההזמנות בשלב המוסדי. הגיוס למעשה מרחיב את סדרת אג"ח י"ב של החברה, שעמדה טרום ההרחבה על 603 מיליון שקל. התשואה לפדיון עמדה ביום חמישי על 4.95% והיום על 5.07%. לחברה חמש סדרות אג"ח (ח, ט, י, יא, יב), בהיקף כולל של 2.8 מיליארד שקל.
ביום רביעי האחרון הורה דירקטוריון החברה לסלקום, בניהולו של אבי גבאי, להיערך לגיוס חוב פוטנציאלי. מדובר במהלך שתוכנן מראש בתוכניות העבודה של סלקום, אך בחברה התלבטו עד הרגע האחרון אם לבצעו, בעקבות משבר הקורונה והקיפאון היחסי בשוק הגיוסים מאז פרוץ המשבר. מטרת הגיוס היא לתמוך בפעילות השוטפת של החברה, בהשקעות ובפירעון אשראי. חברת מעלות העניקה לגיוס דרוג של iAl.
במסגרת המהלך, החברה חשפה למשקיעים תוצאות ראשוניות של דוחותיה הכספיים לרבעון הראשון של 2020, על פיהן סלקום רשמה הפסד של 46-42 מיליון שקל. אולם, 37 מיליון שקל מתוכם הם הפסד "על הנייר", כתוצאה מהפסד שרשם תיק המניות של החברה. כמו כן, סך ההכנסות של סלקום ברבעון הראשון עמד על בין 885 ל-900 מיליון שקל. החוב נטו של סלקום עמד בסוף 2019 על 1.9 מיליארד שקל.