מקסיקו הכשילה הסכם לקיצוץ תפוקת הנפט ב-10 מיליון חביות ביום
חברות אופ"ק+ הגיעו להסכם בתום דיון מרתוני, אך מקסיקו סירבה לקצץ בחדות כפי שהתבקש ממנה; כתוצאה מכך נפל אמש מחיר ה-WTI ב-9% ל-22.8 דולר לחבית
רכבת ההרים סביב קיצוץ התפוקה בנפט לא עוצרת: רוסיה וחברות אופ"ק בראשות סעודיה (פורום אופ"ק+) אמנם הגיעו להסכם לקיצוץ של 10 מיליון חביות ביום, וזאת בתום דיון מרתוני בן תשע שעות, אך מקסיקו סירבה לכך ולמעשה הכשילה את השגתו. כתוצאה מכך נרשם אתמול (ה') מסחר תנודתי בנפט, במהלכו טיפס מעל 10% ועבר בהמשך לירידות חדות. בסיומו נפל מחיר ה-WTI ב-9.3% (2.33 דולר) ונקבע על 22.76 דולר לחבית.
- נעילה חיובית בניו יורק; S&P 500 סגר את השבוע עם קפיצה של 12%
- מסחר תנודתי בנפט לאחר דיווח על הסכם שהושג בין רוסיה וסעודיה
- ביום שני: פגישת חירום של יצרניות הנפט, ידונו בקיצוצי תפוקה
החברות בפורום אופ"'ק+ הסכימו לקיצוצים על רקע מגיפת הקורונה שמביאה לירידות בביקוש לנפט גולמי. הצהרה של אופ"ק שפורסמה בעקבות הפגישה כללה פרטים בנוגע לקיצוץ, אך צוין בה גם ש"כל המדינות יצרניות הנפט החברות בארגון ושאינן חברות בו משתתפות בהצהרת שיתוף הפעולה, חוץ ממקסיקו, וכתוצאה מכך ההסכם מותנה בהסכמתה".
לאחר הפגישה אמרה שרת האנרגיה של מקסיקו, רוסיו נאלה, שהמדינה מוכנה לחתוך את הייצור בעד 100,000 חביות ביום למשך החודשיים הבאים. אופ"ק+ ביקשה על פי הדיווחים קיצוץ של 400 אלף חביות ביום, כך על פי רויטרס.
אופ"ק מסרה שלפי ההסכם, הקיצוץ הראשוני של 10 מיליון חביות ביום יהיה בתוקף בחודשים מאי ויוני, לפני שיירד לשמונה מיליון חביות ביום להמשך השנה. החל מינואר 2021, הקיצוץ יירד ל-6 מיליון חביות ביום, וזאת עד אפריל 2022. ההסכם לא תלוי בהורדת שיעור התפוקה במדינות שאינן חברות אופ"ק+, אך הקבוצה קראה ליצרניות נפט גדולות שאינן חברות בה לחתוך את התפוקה בניסיון להביא לעליות מחירים.
"וירוס הקורונה הוא מפלצת בלתי נראית שנראה שמשפיעה על כל מה שעומד בדרכה", כך אמר המזכיר הכללי של אופ"ק, מוחמד ברקינדו בפגישה, "עבור שוק הנפט, הוא ערער את יסודותיו מאז נפגשנו לאחרונה ב-6 במרץ".
"השוק הופתע מהקיצוץ המוצע של 10 מיליון חביות ביום, אולי עקב הציפיות המוקדמות להפחתה של 20 מיליון חביות ביום", כך אמרה הלמה קרופט, ראש מחקר סחורות גלובלי ב-RBC, "עם זאת אנו מאמינים שמוכרחים לסגור כעת את הברז, בשיאה של התרסקות הביקוש, ולהביא את מלחמת המחירים לסיום מהיר".