נגיף הקורונה
אל על: 4,000 עובדים יוצאו לחופשה ללא תשלום, 1,000 יפוטרו
יציאת העובדים לחופשה - בשבוע הבא. הטייסים מציעים לקצץ 20% משכרם. יו"ר ההסתדרות, ארנון בר דוד, אמר כי העובדים קרובים לחתימת הסכם מול ההנהלה וקרא למשרד האוצר להציג לחברה חבילת סיוע; היום דיווחה החברה לבורסה כי היא צופה פגיעה קשה בהכנסותיה בשל הנחיות הבידוד החדשות
משבר הקורונה: אל על צפויה לחתום בעוד ימים ספורים על הסכם התייעלות מול עובדיה, במסגרתו יפוטרו 1,000 מהם ו-4,000 יוצאו לחופשה ללא תשלום - כ-80% מעובדי החברה. במסגרת מהלך נוסף, המתוכנן לקראת השבוע הבא, יצומצמו הטיסות שאל על מוציאה. במקביל, הטייסים הודיעו שיוותרו על 20% משכרם.
לדברי יו"ר ההסתדרות ארנון בר דוד, "זוהי שעה קשה לחברת אל על ולמשק הישראלי. ההסתדרות ועובדי החברה המסורים גילו אחריות ואנו קרובים מאוד לחתימת הסכם בין העובדים להנהלה. עובדי החברה משלמים בכיסם מתוך אמונה כי חברת אל על היא הבית שלהם. אני קורא למשרד האוצר להציג במהרה את חבילת הסיוע לחברה, מתוך הכרה בכך שחברת אל על היא נכס אסטרטגי למשק הישראלי".
- אל על מדווחת על "השפעה מהותית בעקבות חובת הבידוד ל-14 יום" - וצופה ביטולי טיסות רבים
- אל על תבקש הלוואה של 700 מיליון דולר - כדי להבטיח את המשך קיומה
- 1,368 עובדים פוטרו, 14 אלף הוצאו לחופשה: ענף התיירות בצניחה חופשית
בשבוע שעבר פרסם שירות התעסוקה כי עובד שייצא לחופשה ללא תשלום בשל משבר הקורונה יוכל להתייצב בשירות התעסוקה ולקבל דמי אבטלה.
טייסי החברה הגישו לאל על את הצעות הייעול שלהם, והם מציעים לקצץ 20% משכר אנשי צוותי האוויר - עד שחובותיה של אל על יוחזרו. בנוסף יצאו אנשי צוותי האוויר לחודשיים לחופשה ללא שכר. מעבר לכך 60 טייסים חדשים יפוטרו (חלקם פוטרו בעודם בהכשרות). לדברי רן אלקבץ, יושב ראש ועד טייסי אל על: "החברה נמצאת באחד ממשבריה הכלכליים הגדולים ואנו נלחמים על ביתנו. מבחינתנו קיימת משמעות גדולה לדוגמא אישית וכשותפים לאל על, מחובתנו לסייע לה. אנו מצפים כי גם המדינה תסייע לחברה בעת המשבר הלא צפוי כפי שעושות מדינות רבות בתקופה זו".
בשבוע החולף: פגיעה בהכנסות ובקשות סיוע
מוקדם יותר היום דיווחה אל על לבורסה כי היא צופה פגיעה נוספת בהכנסותיה, בשל הוראות הבידוד החדשות לפיהן כל אזרח ישראלי החוזר מחו"ל נדרש להיכנס לבידוד של 14 יום. בדיווח הדגישה החברה כי "להודעת משרד הבריאות צפויה להיות השפעה מהותית לרעה על פעילות החברה. בשלב זה לא ניתן להעריך את היקף ההשפעה".
אמש דווח על כך שסכום הסיוע שאל על מעריכה שנדרש לה כדי להבטיח את המשך קיומה, ויוגש לאוצר, יעמוד על 700 מיליון דולר. הסכום מבוסס על תחשיבי החברה בתרחיש בו היא כמעט מושבתת למשך שלושת החודשים הבאים. לפי דרישת האוצר, סכום הסיוע יינתן כהלוואה ולא כפיצוי וכנגד ההלוואה תצטרך אל על להעמיד בטוחות להחזרתה. משימה קשה, על רקע חובות החברה, שהמשבר תפס אותה בעיצומו של תהליך הצטיידות בצי מטוסים חדשים בעלות של 1.6 מיליארד דולר, עליו התחייבה ונטלה הלוואות בגינו.
בתחילת השבוע - לפני פרסום ההנחיות המעודכנות בנוגע לחובת הבידוד של השבים מחו"ל על ידי משרד הבריאות - הודיעה אל על לבורסה על צפי ירידה בהכנסות של 150-140 מיליון דולר בחודשים ינואר-אפריל 2020; מתוך סכום זה, פגיעה של 90-80 מיליון דולר תירשם בדוחות הרבעון הראשון. כמו בהודעות הקודמות בעניין, אל על חזרה והדגישה שחלק מהירידה צפוי להתקזז בצמצום ההוצאות התפעוליות, כך שההשפעה השלילית בפועל על הכנסות ינואר-אפריל צפויה לעמוד על 90-70 מיליון דולר, וברבעון הראשון על 45-35 מיליון דולר.
בשבוע שעבר פורסם כי אל על החלה בפיטורי אלף העובדים עליהם הודיע מנכ"ל החברה, גונן אוסישקין. בנוסף הודיעה החברה כי עובדיה הקבועים יידרשו לבצע קיצוצי שכר.