בית משפט בארה"ב אישר את מיזוג ענקיות הסלולר טי-מובייל וספרינט
זאת, בניגוד להחלטה רגולטורית קודמת; המיזוג ייצור חברה בשווי של מעל 110 מיליארד דולר, עם כ-80 מיליון מנויים. התובעת הכללית: "זהו הפסד לצרכנים האמריקאים, הם ירגישו את העסקה בארנק"; מניות החברות מזנקות בוול סטריט
- צעד משמעותי לקראת מיזוג סלולרי ענק בארה"ב
- האקרים פרצו לחשבונות טי-מובייל: 2 מיליון משתמשים נפגעו
- מיזוג הענק בשוק הסלולר בארה"ב יוצא לדרך: טי-מובייל רוכשת את ספרינט ב-26 מיליארד דולר
מניית ספרינט מזנקת כעת ב-74% במסחר המוקדם בוול סטריט, וטי-מובייל - ב-10%. שווי החברה הממוזגת יהיה מעל 110 מיליארד דולר.
התובע הכללי של ניו יורק לטיסיה ג'יימס אמרה כי המדינה "לא מסכימה עם ההחלטה, ותמשיך להיאבק במיזוגים כאלה, הפוגעים בצרכנים". היא אמרה כי מדובר ב"הפסד" לצרכנים האמריקאים, וכי המדינה תבחן את החלופות העומדות בפניה.
לדברי ג'יימס, "מההתחלה, המיזוג הזה שם את הרווח של התאגידים מעל לכל, ובניגוד לטענות של החברות, העסקה תפגע במקום הכי חשוב של הצרכנים - הארנק שלהם".
אמש זינקה מניית טי-מובייל ב-68.5% במסחר המאוחר בניו יורק לאחר שהוול סטריט ג'ורנל דיווח, לפי מקור מקורב לנושא, כי השופט ויקטור מררו צפוי לאשר את ההשתלטות, בניגוד להחלטה רגולטורית קודמת שביקשה למנוע את העסקה שעשויה לזעזע את שוק הסלולר בארה"ב.
טי-מובייל, היא מפעילת הסלולר השלישית בגודלה בארה"ב מבחינת מספר מנויים, וספרינט, - הרביעית בגודלה. שתי החברות דנות במיזוג מזה כמה שנים, כאשר סופטבנק, הבעלים של ספרינט, לא הצליחה לבצעו ב-2014 בשל סוגיות רגולטוריות. כישלון נוסף נרשם ב-2017.
החלטת בית המשפט מעניקה לספקיות ניצחון על פני פרקליטי המדינה שטענו כי המיזוג עשוי לייקר את חשבונות הסלולר של הלקוחות.
ספקי סלולר טוענים שהעסקה תאיץ את ציר הזמנים עבור טכנולוגיית דור 5, וכי קיימת תחרות מספקת בשוק האלחוטי, שבה משחקות תפקיד בין היתר דיש נטוורק, קומקסט וחברות לוויין וכבלים נוספות שמציעות או מתכננות להציע שירותי סלולר.
החברה המשולבת תפעל תחת השם טי-מובייל, ויהיה לה בסיס מנויים חודשי של 80 מיליון - בליגה של הענקיות AT&T שלה 75 מיליון מנויים ושל ורייזון שלה 114 מיליון מנויים.
ביולי האחרון דיווח אתר CNBC שכחלק מההסכם ספרינט תמכור את החברות Boost Mobile ו-Virgin Mobile שברשותה וכן את פעילות שירותי התשלום מראש עבור סלולר שהיא מקיימת. גם ספרינט וגם טי-מובייל יעבירו חלק מעסקי הסלולר שלהן לחברת דיש נטוורק. בין הנכסים המדוברים - לפחות 20 אלף אתרים סלולריים ומאות חנויות. לדיש נטוורק תהיה גם גישה לרשת של טי-מובייל במשך שבע שנים.
מקאן דלראהים, ראש רשות ההגבלים במשרד המשפטים, אמר אז שבלי הצעדים הללו המיזוג "יפגע בתחרות באופן משמעותי". לדבריו, ההסכם קובע כי דיש נטוורק היא "גורם משבש בתחום הסלולר". במקביל, חברה זו הודיעה כי הגיע להסכם עם הרשויות הפדרליות להקמת רשתות 5G שיכסו 70% מאוכלוסיית ארה"ב עד יוני 2023. אם לא תעמוד ביעד, היא תשלם למדינה 2.2 מיליארד דולר.