צעד משמעותי לקראת מיזוג סלולרי ענק בארה"ב
משרד המשפטים מסר כי הגיע להסכמות בנוגע למיזוג בין טי-מובייל וספרינט, שהיקפו 26 מיליארד דולר; שתי החברות ייאלצו במסגרת ההסכם למכור נכסים, ויעבירו לפחות 20 אלף אתרים סלולריים ומאות חנויות לחברת Dish Network; חמש מדינות בארה"ב אישרו את ההסכם, אך עדיין הוא תלוי בתביעות שמנהלים 13 מדינות ומחוז קולומביה בעניין
הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון ב"כלכליסט"
משרד המשפטים של ארה"ב הכריז היום (ו') כי הגיע להסכמות בנוגע למיזוג הענק בתחום הסלולר בין חברות טי-מובייל וספרינט (השלישית והרביעית בגודלן בתחום) - מיזוג שהיקפו 26 מיליארד דולר. בעקבות כך רושמות מניותיהן זינוק של 4.3% ו-6.7% בהתאמה.
- דיווח: טי-מובייל וספרינט קרובות לעסקת מיזוג בסך 26 מיליארד דולר
- התפוצצה עסקת הענק בשוק הסלולר האמריקאי: ספרינט וטי מובייל לא יתמזגו
- שוק הסלולר בארה"ב לקראת טלטלה? טי-מובייל בוחנת השתלטות על המתחרה ספרינט
לפי אתר CNBC, כחלק מההסכם ספרינט תמכור את חברות Boost Mobileו- Virgin Mobile שברשותה וכן את פעילות שירותי התשלום מראש עבור סלולר שהיא מקיימת. גם ספרינט וגם טי-מובייל יעבירו חלק מעסקי הסלולר שלהם לחברת Dish Network. בין הנכסים המדוברים - לפחות 20 אלף אתרים סלולריים ומאות חנויות. ל-Dish Network תהיה גם גישה לרשת של טי-מובייל במשך שבע שנים.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
מקאן דלראהים, ראש רשות ההגבלים במשרד המשפטים, שבלי הצעדים הללו, המיזוג "יפגע בתחרות באופן משמעותי". לדבריו, ההסכם קובע כי Dish Network היא "גורם משבש בתחום הסלולר". במקביל, חברה זו הודיעה כי הגיע להסכם עם הרשויות הפדרליות להקמת רשתות 5G שיכסו 70% מאוכלוסיית ארה"ב עד יוני 2023. אם לא תעמוד ביעד, היא תשלם למדינה 2.2 מיליארד דולר.
התביעה הכללית בנברסקה, קנזס, אוהיו, אוקלהומה ודרום דקוטה חתמו על ההסכם. אולם ספרינט וטי-מובייל יאלצו להמשיך להתמודד עם תביעות מצד 13 מדינות אחרות ומחוז קולומביה שטוענים כי המיזוג פוגע בתחרות. ניתן יהיה להשלים את המיזוג אם העניין ייפתר, והמשפט סביב סוגייה זו ייפתח ב-7 באוקטובר אך עשוי להידחות ל-9 בדצמבר בהתאם להתפתחויות במיזוג.
יו"ר ספרינט, מרסלו קלור, אמר כי Dish Network תמשיך להיות מתחרה משמעותית אם המיזוג יאושר. לדבריו, "ניתן לראות את מידת הוויתורים שעשינו בנוגע לגישה שלהם לרשת החדשה, ולחלק מהחנויות והמתקנים שלנו, תוך שהם רוכשים מותגים מעולים".
שתי החברות דנות במיזוג מזה כמה שנים, כאשר סופטבנק, הבעלים של ספרינט, לא הצליחה לבצעו ב-2014 בשל סוגיות רגולטוריות. כישלון נוסף נרשם ב-2017.
העסקה זכתה לאישור ועדת התקשורת הפדרלית במאי לאחר ששתי החברות הסכימו להשקיע בפיתוח פס רחב באזורים כפריים ולהקים תשתית חדשה לרשת 5G.