צמיחה של 4% בהכנסות השנתיות של צ'ק פוינט; שויד: "אנחנו מסוגלים ליותר"
מתקרבת ל-2 מיליארד דולר: צ'ק פוינט רשמה בסיכום השנה הכנסות של 1.995 מילארד דולר, הרווח הנקי עמד על 825 מיליון דולר; בסיכום הרבעון הרביעי עלה הרווח הנקי של החברה ב-14% ל-272 מיליון דולר; גיל שויד: "בחצי השני של 2020 מקווה שנתחיל לראות את קצב הצמיחה משתנה"
מספר זעום של 5 מיליון דולר מפריד בין צ'ק פוינט לאבן דרך מכובדת בדמות הכנסות של 2 מיליארד דולר בשנה. חברת הסייבר הישראלית פותחת את עונת הדוחות הכספיים ל-2019 בקרב החברות הישראליות ומציגה צמיחה מתונה לצד רווחיות גבוהה.
- צ'ק פוינט רוכשת את פרוטגו הישראלית בכ-40 מיליון דולר
- צ'ק פוינט רוכשת את Cymplify הישראלית בכ-5 מיליון דולר
- צ'ק פוינט: ההכנסות עלו אך הרווח הרבעוני נחלש ב-5.2%
החברה בניהולו של גיל שוויד מסכמת את 2019 עם הכנסות של 1.995 מיליארד דולר, המשקפות קצב צמיחה של 4% מול 2018. הנתח של עדכוני תוכנה ושירותים ממשיך להיות משמעותי בתמהיל וייצר כמעט מחצית מסך המחזור של צ'ק פוינט.
הרווחיות של החברה ממשיכה להיות גבוהה, אם כי היא נשחקה מעט. בסיכום השנתי ירד הרווח התפעולי ל-880 מיליון דולר, המשקף שיעור רווחיות של 44% וזאת לעומת 47% בתקופה המקבילה .הרווח הנקי נותר כמעט ללא שינוי ברמה של 825 מיליון דולר.
ברבעון האחרון של 2019 רשמה צ'ק פוינט עלייה קלה בהכנסות ל-544 מיליון דולר - צפי האנליסטים עמד על 542.19 מיליון דולר. הרווח הנקי עמד על 272.3 מיליון דולר, סכום השקף עלייה של 14% מול הרבעון המקביל.
המעבר המתמשך למודל של תוכנה כמנטי שהפך לסטנדרט בענף ממשיך לבלוט גם בתוצאות של צ'ק פוינט. מחצית מהכנסות ממוצרים חדשים הגיעה מהשכרת תוכנה ברבעון האחרון של 2019 וברמה השנתית אף היוותה יותר מחצי.
צ'ק פוינט ממשיכה להנות מקופת מזומנים אדירה שמנתה בסוף השנה קרוב ל-4 מיליארד דולר. בסיכום השנתי רשמה צ'ק פוינט תזרים חיובי מפעילות של 1.1 מיליארד דולר ורכשה בחזרה מניות החברה ב-1.3 מיליארד דולר.
במענה לשאלת כלכליסט בדבר העובדה שהציפיות היו לקצב צמיחה גבוה יותר אמר מנכ"ל ומייסד צ'ק פוינט גיל שויד: "מדובר באתגר לא קטן ונובע גם מכך שמשקיעים הרבה בתחומים חדשים ומעבירים חלקים גדולים מהביזנס ל-SAAS (מנוי ולא רכישה) ואז גם אם זוכים בעסקה גדולה היא מתפרסת על פני זמן. זה גם מה ששוחק קצת את שולי הרווח התפעולי. במקביל גם יש ירידה בהכנסות משירותים ותחזוקה כי זה כלול במנוי. בחצי השני של 2020 מקווה שנתחיל לראות את קצב הצמיחה משתנה. אנחנו מסוגלים ליותר".
עם פרסום התוצאות סיכם שויד את העשור החולף בחברה: "בסיכום העשור הכפלנו את המזומנים וגם הרווח הוכפל. מחיר המניה זינק פי ארבעה מול סוף 2009. החברה הכפילה פי 2.5 גם את מספר העובדים ובישראל פי 2.5 והיום היא מעסיקה מעל 2,300 עובדים . הגיל הממוצע של עובד צ'ק פוינט הוא 37 ובישראל הוא קצת יותר צעיר, 34 - הפער קשור בעיקר בכך שבחו"ל יש יותר אנשי מכירות והם מבוגרים יותר.
לא עשינו לצערי הרב פילוח נשים וגברים מבין העובדים, אבל בהנהלה הן הרוב. ברמה השוטפת למצוא נשים בטכנולוגיה זה אתגר משמעותי. כן בדקנו את היילודה בחברה את חופשות הלידה וגילינו שבכל רגע נתון אחוז אחד מהעובדים בישראל בחופשת לידה, וזה הרבה יותר גבוה מכל מקום אחר בעולם".
אם ניפגש בסיכום העשור הבא מה יהיה בצ'ק פוינט? אתה עוד תהיה המנכ"ל?
"כשהתחלתי את צ'ק פוינט חשבתי שזה לשלוש שנים. בעשור הקודם הצענו את החזון של קונסולידציית הפתרונות והמעבר למנוי. רוצה לקוות שגם החזון של היום לענן ו-IOT יקרו.
צ'ק פוינט צופה כי הכנסותיה יצמחו ב-5% בתרחיש האופטימי ב-2020 או לא יצמחו כלל וישארו ברמה של 2 מיליארד דולר. הרווח למניה הצפוי הוא בין 6.25-6.65 דולרים למניה ו-85 סנט פחות מכך ברמת GAAP. את הרבעון הראשון, שהוא חלש עונתית היא צופה לסיים עם הכנסות של 475-495 מיליון דולר, כלומר פחות מאשר ברבעון הרביעי של 2019, אבל גם מעט פחות ממה שצפו האנליסטים. הרווח למניה הצפוי הוא בין 1.37-1.33 דולר למניה.
שויד נשאל מדוע הוא לא מבצע רכישה גדולה כדי להאיץ את הצמיחה, אלא מעדיף רכישות קטנות. לדבריו, "קנינו שלוש חברות ב-2019 ואת דום 9 ממש בסוף של 2018 ואנחנו ממשיכים לחפש את החברות הנכונות. מאוד נשמח אם נמצא. מזל שיש הרבה חברות בישראל, אבל העניין שברגע שאחת נמכרת, היתר מפתחות ציפיות לשווי לא הגיוני".
אתם מדברים הרבה על תחום האבטחה ל-IOT, למה לא רכשתם למשל את ארמיס שקרן אינסייט שילמה עליה עכשיו 1.1 מיליארד דולר?
"ארמיס לא עושים את מה שאנחנו צריכים", אומר שויד, "הם לוקחים את מלאי המכשירים הקיים ומזהים מה יכול להיות יעד להתקפה. לא יודע אם אינסייט שילמו יותר מדי, אבל אנחנו בחודש שעבר קנינו את סימפליפיי, חברה שיודעת גם לזהות את המכשירים אבל גם יודעת מה לעשות כשזה מותקף ואיך להגן. מדובר בחברה מאוד קטנה, אבל ברגע שראיתי אותם אמרתי תקנו למרות שעוד בתחילת הדרך, יש כבר טכנולוגיה שפועלת".