$
סייבר

צ'ק פוינט רוכשת את פרוטגו הישראלית בכ-40 מיליון דולר

פרוטגו מספקת טכנולוגיית הגנה עבור אפליקציות חסרות שרת, צ'ק פוינט תשלב את הטכנולוגיה כחלק מארכיטקטורת ההגנה האחודה שלה; עד כה גייסה פרוטגו 3.5 מיליון דולר

מאיר אורבך 16:4102.12.19

חברת צ'ק פוינט רכשה את חברת הסייבר הישראלית Protego. סכום הרכישה לא פורסם אך הוא מוערך בכ-40 מיליון דולר. פרוטגו מספקת טכנולוגיית הגנה עבור אפליקציות חסרות שרת, המונעת התקפות זדוניות על האפליקציות והטמעה של קוד פגיע בסביבת הייצור.

 

צ'ק פוינט הישראלית תשלב את הטכנולוגיה כחלק מארכיטקטורת ההגנה האחודה שלה - Infinity. 

 

פרוטגו נוסדה בנובמבר 2017 על ידי המנכ"ל ציון גונן, סמנכ"ל הפיתוח שלי מור, סמנכ"ל הטכנולוגיה הילל סולו וכן איתי הרוש ובני זמור. בחברה מועסקים 12 עובדים. עד כה גייסה החברה 3.5 מיליון דולר מגלילות קפיטל, מטרוסייט ומיזמה ונצ'רס.

 

עובדי פרוטגו. מימין לשמאל: איתי חרוש, יובל אברם, שלי מור, אוהד תנעמי, בני זמור, ציון גונן, הילל סולו, דניאל גואטה וענאל זגורי עובדי פרוטגו. מימין לשמאל: איתי חרוש, יובל אברם, שלי מור, אוהד תנעמי, בני זמור, ציון גונן, הילל סולו, דניאל גואטה וענאל זגורי

 

 

בשיחה עם כלכליסט אמר מור כי "היו לנו כמה הצעות רכישה וזו היתה הטובה ביותר. צ'ק פוינט הייתה בחירה טובה". לפי מור, עד היום פעילה החברה מירושלים, "אבל לאחר הרכישה נעבור למשרדי צ'ק פוינט בתל אביב".

 

כל יזמי החברה, מלבד גונן שעבד בחברת אמרון שנסגרה, הם יוצאי הפעילות של חברת NDS שנרכשה על ידי סיסקו. פורשי החברה יצאו מסיסקו והקימו את פרוטגו.

 
גיל שויד, מייסד ומנכ"ל צ'ק פוינט גיל שויד, מייסד ומנכ"ל צ'ק פוינט צילום: יאיר שגיא

 

 

 

 

השימוש ההולך וגובר בטכנולוגיות ענן חסרות שרת (כגון Lambda של אמזון) מאתגר תפיסות אבטחה קיימות על שירותי ויישומי ענן. המעבר ליישומים מבוססי ענן, טומן בחובו חשיפה לחולשות אבטחה ושגיאות תצורה אשר מחייבים להרחיב את שירותי האבטחה בענן עד רמת היישום, הפונקציה ואף קוד התוכנה.

 

פלטפורמת CloudGuard של חברת צ'ק פוינט מספקת הגנה קבועה ורחבה על סביבות ענן פרטי וענן ציבורי והן בסביבות משולבות (Hybrid Cloud). הפתרון הורחב עתה עם יכולות הגנה על אפליקציות חסרות שרת המקנות למנהל האבטחה בארגון שליטה מלאה וכיסוי אבטחתי מלא.

 

הטכנולוגיה החדשה משתלבת באופן פשוט עם שורה רחבה של כלי ניהול עבור מתודולוגיית הפיתוח CI/CD, ובכך מוודאה כי קבוצות הפיתוח השונות וצוותי DevOps יימנעו מהטמעת פונקציות פגיעות בסביבת הייצור. בנוסף, לקוחות החברה ציינו במיוחד את הטכנולוגייה בשל יכולותיה החדשניות בתחום ההקשחה של ניהול גישה (Identity Access Management) ואת ההשפעה המזערית על ביצועי המחשוב בזמן הגנה על אפליקציות חסרות שרת בסביבות ריצה.

 

ד"ר דורית דור, סמנכ"ל מוצרים, מחקר ופיתוח בצ'ק פוינט אמרה כי "בבואם ליישם טרספורמציה דיגיטלית והטמעה של שירותי ענן, ארגונים נדרשים לתפיסת אבטחה חדשה כדי להגן מפני הדור החמישי והשישי של מתקפות סייבר".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x