שנה לאחר הרכישה: מישורים מוכרת חניון במיאמי במחיר הגבוה ב-65%
חברת הנדל"ן מוכרת את הנכס ב-104 מיליון שקל לגוף קנדי פרטי, לאחר שרכשה את החניון בדצמבר 2018 תמורת 63 מיליון שקל; החברה הצליחה להכפיל למיליון דולר את ההכנסה נטו מדמי שכירות; המחיר בעסקה משקף תשואה של 170% על ההון; מי שהוביל את העסקה היה גיל בלוטרייך – בעל השליטה לשעבר
חברת הנדל"ן מישורים דיווחה היום (א') על הסכם למכירת חניון במיאמי, ארה"ב, בתמורה ל-104 מיליון שקל (כ-30 מיליון דולר). מדובר על מחיר שגבוה ב-65% מזה ששילמה על הנכס, שאותו רכשה לפני מעט יותר משנה, בדצמבר 2018 תמורת 63 מיליון שקל (18.25 מיליון דולר). הרוכש הוא גוף קנדי.
- מהמורות במישורים: בקשה לאישור תביעה ייצוגית נגד שניידר ולפידות
- מישורים תובעת את גיל בלוטרייך ב-11.3 מיליון שקל
- השליטה במישורים - ניצחון ראשון לשניידר מול בלוטרייך בבית המשפט
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
ההון העצמי שהעמידה מישורים בעת הרכישה הסתכם ב-6 מיליון דולר, כך שהתשואה על ההון בעסקה (בניכוי הוצאות עסקה) עומדת על 170%. התזרים הפנוי שיווצר לחברה כתוצאה מהמכירה, ולאחר פירעון החוב, יעמוד על 16 מיליון דולר.
מדובר בחניון בן 7 קומות שבו 756 מקומות חנייה. שטחו הבנוי עומד על 24 אלף מ"ר וניתן לבנות על המגרש, ששטחו 3,480 מ"ר, עוד 120 אלף מ"ר. ה-NOI של הנכס עומד כיום על מיליון דולר בשנה – נתוף המשקף תשואה של 5.5% על מחיר הרכישה. בעת שמישורים רכשה את החניון, ה-NOI עמד על 500 אלף דולר. החלפת חברת ניהול, שירותי ואלה (מחנה רכבים), הקמת מתקן שטיפה ומכירת מנויים גבוהה יותר לטווח קצר וארוך, הביאו להכפלת ה-NOI.
מנכ"ל מישורים, דניאל לבנטל, הסביר כי הנכס נמכר בהתאם "לאסטרטגיה של החברה בה בחרנו לממש נכסים שמיצו את הפוטנציאל שלהם, וזאת במטרה להציף ערך לבעלי המניות".
מי שהוביל את העסקה הוא גיל בלוטרייך – בעל השליטה לשעבר, שכיום הוא אחד מבין שני בעלי המניות הגדולים במישורים (37.6%), לצד בעל השליטה אלכס שניידר (42%). בלוטרייך לא קיבל עמלה או תגמול אחר עבור התיווך.
בין בלוטרייך לשניידר התקיים קרב על השליטה, שהוכרע לאחרונה לאחר ששניידר רכש 5% ממניות החברה מידי חברת הביטוח הראל, ולאחר שבית המשפט דחה את תביעתו של בלוטרייך לביטול העסקה בטענה שהיא עומדת בניגוד להסכם השליטה ביניהם.
בלוטרייך, שחדל לכהן בסוף החודש שעבר כמנהל העסקים הראשי של החברה בעקבות השינוי במאזן הכוחות, הגיש תביעה נגד החברה בטענה להפרת הסכם ופיטורים שלא כדין.