$
בורסת ת"א

אחד מהחבר'ה: גם מאיר שמיר חתם ויתור לדנקנר, משקיעי מבטח יאבדו זכות לפיצוי

מ.ש.נ.ד, חברה־בת של מבטח שמיר שבשליטת שמיר (39%), פרשה מהתביעה הייצוגית על נזקי "הנפקת החברים" של אי.די.בי. אלא ש־51% מהזכות לפיצוי שייכים בכלל למוסדיים ולרוכשים פרטיים

תומר גנון 07:5323.01.20

שלשום קיבל בית המשפט הודעה על כוונה "לחתום ויתור" על הזכות לפיצוי בתביעה הייצוגית על נזקי "הנפקת החברים" של אי.די.בי אחזקות בפברואר 2012. כעת מתברר כי חברת מ.ש.נ.ד אחזקות נדל"ן - בבעלות מלאה של מבטח שמיר הבורסאית, שבשליטת מאיר שמיר (39%) - היא שהודיעה על פרישה מהתביעה. במסגרת הפרשה הורשע נוחי דנקנר, בעל השליטה לשעבר באי.די.בי אחזקות, בהרצת מניות.

 

על פי ההודעה לבית המשפט, מ.ש.נ.ד רכשה 49,998 מניות של אי.די.בי אחזקות בשלב המוסדי של ההנפקה, שנערך ב־22.2.2012. שווי חבילה בהנפקה (6 מניות + 4 אופציות ללא תמורה) עמד על 240 שקל. כלומר, לפי ההודעה השקיעה מ.ש.נ.ד בסך הכל כ־2 מיליון שקל בהנפקה.

 

משמעות ההודעה היא שמ.ש.נ.ד במבקשת מבית המשפט להחריג אותה מקבוצת הנפגעים הפוטנציאליים. זאת בדומה ל־32 אנשי עסקים, פעילי שוק הון, שותפים לשעבר, בני משפחה ומקורבים לדנקנר, שרכשו מניות ואופציות של אי.די.בי אחזקות בתקופת הרצת המניות (21-27.2.2012).

 

מאיר שמיר, נוחי דנקנר מאיר שמיר, נוחי דנקנר צילומים: אוראל כהן, יובל חן

בכך מ.ש.נ.ד, יחד עם אחרים, עשויה לגרום להקטנת הפיצוי שיוטל על דנקנר, ככל שתתקבל התביעה בגובה 90 מיליון שקל והוא יידרש לשלם כספים. הפרישה מהקבוצה כפופה לאישורו של בית המשפט.

 

על פניו, המקרה של מ.ש.נ.ד שונה ממשתתפים אחרים ב"הנפקת החברים" שהגישו הודעות פרישה ושוויתרו על ההזדמנות התיאורטית לפיצוי. בניגוד לאנשי עסקים דוגמת יאיר המבורגר או רעיה ומיכאל שטראוס, שהשקיעו בהנפקה מיליוני שקלים מכספם הפרטי, 38% ממבטח שמיר מוחזקים על ידי גופים מוסדיים ו־13% על ידי המשקיעים בבורסה. כלומר, 51% מהזכות לקבלת פיצוי שייכת בעצם לחברות שמנהלות חסכונות פנסיוניים - הפניקס, כלל, מנורה וילין - שהשקיעו במבטח שמיר, וברוכשי מניות פרטיים בבורסה.

 

הפיצוי, ככל שינתן, יהיה קטן. השקעה של 2 מיליון שקל מהווה פחות מאחוז מהסכום שגויס בהנפקה, 321 מיליון שקל. לפיכך, גם אם התביעה תתקבל במלואה - 90 מיליון שקל, החלק היחסי של מבטח שמיר יהיה מאות אלפי שקלים. ועדיין, על פניו זוהי זכות שדירקטוריון החברה צריך לתת עליה את הדעת.

 

מדוע החליט מאיר שמיר, בעל השליטה במבטח שמיר, לוותר על הזכות התיאורטית לפיצוי גם עבור המשקיעים? והאם הסוגיה הוצגה בכלל בפני מוסדות מבטח שמיר לפני שנחתמה הודעת הפרישה?

 

מטעמו של מאיר שמיר נמסר בתגובה: "המניות נמכרו זמן קצר אחרי וגרמו למבטח הפסד זניח". 

x