$
משפט

הנשיא ריבלין קיצר את עונשו של נוחי דנקנר

נשיא המדינה החליט להמיר כארבעה חודשים מתקופת מאסרו של דנקנר במאסר על תנאי, בשל מצבו הרפואי. דנקנר יוכל עכשיו לעמוד בפני ועדת השחרורים במקום בחודש מאי הקרוב

עמיר קורץ 13:2913.01.20

נשיא המדינה ראובן ריבלין החליט להמיר כארבעה חודשים מתקופת מאסרו של נוחי דנקנר, במאסר על תנאי שיתווסף לעונש המאסר על תנאי שהוטל עליו.

 

החלטה זו תאפשר לדנקנר לעמוד בפני ועדת השחרורים בהקדם וזאת במקום לעמוד בפניה כפי שאמור היה, בתחילת מאי הקרוב.

 

נוחי דנקנר בכניסה לכלא נוחי דנקנר בכניסה לכלא צילום: ynet

 

 

על פי הודעת בית הנשיא, ההחלטה התקבלה על בסיס מצבו הרפואי של דנקנר בימים אלה. מדובר בנסיבות רפואיות שלא עמדו בפני בית המשפט בעת מתן גזר הדין ואשר על פי חוות דעת רפואיות, הוחמרו מאוד במהלך מאסרו ומחייבות התערבות רפואית דחופה.

 

בקשתו של דנקנר למחיקת המרשם הפלילי שלו נדחתה. 

 

הודעתו של ריבלין היום מגיעה לאחר שביום חמישי האחרון הודיעה פרקליטות מחוז מרכז (פלילי) לפרקליטותיו של דנקנר כי החליטה לסגור את תיק החקירה נגדו. ההחלטה על סגירת התיק נעשתה בעילה של חוסר בראיות מספקות.

 

בחודש שעבר התיר בית המשפט לפרסם כי המשטרה מנהלת חקירה נגד דנקנר, שהועבר מכלא מעשיהו לכלא ניצן בעקבות תלונה שהוגשה נגדו על ידי אסיר אחר. על פרטי החקירה והחשדות הוטל צו איסור פרסום שנמצא עדיין בתוקף.

 

המשטרה עדכנה את בית הנשיא אודות החקירה, זאת לאור בקשת החנינה שהגיש דנקנר לריבלין ונימק זאת בעיקר במצב בריאותו הלקוי. ריבלין הקפיא אז את הטיפול בבקשתו שחודש עם סגירת תיק החקירה.

 

החקירה נוהלה על ידי יחידת ההונאה של מחוז מרכז במשטרה. כחלק מהחקירה, גבתה המשטרה עדויות מאסירים נוספים. דנקנר, שיוצג בידי עו"ד שני אילוז ועו"ד מיכל רוזן-עוזר, הכחיש בתוקף את החשדות נגדו. יצןין כי כבר בעת שהמשטרה העבירה את חומרי החקירה לפרקליטות, העריכו גורמים במשטרה כי התיק צפוי להיסגר.

 

דנקנר עמד בעבר בראש קונצרן אי.די.בי והיה אחד האנשים החזקים ביותר במשק. בין היתר הוא שלט באמצעות הקונצרן ברשת המזון שופרסל, בחברת הסלולר סלקום ובחברת התעופה ישראייר. הוא נידון תחילה בבית המשפט המחוזי בתל אביב לשנתיים מאסר על הרצת מניות אי.די.בי אולם בית המשפט העליון החמיר את עונשו לשלוש שנים.

 

הוא נכנס לכלא באוקטובר 2018, ושוכן באגף 10 בכלא מעשיהו, הנחשב ל"אגף המיוחסים". האגף נבנה בשעתו לקראת כניסתו לכלא של ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט.

 

בבקשת החנינה שהגיש דנקנר בחודש פברואר 2019 באמצעות עורכי דינו ובהם שני אילוז ועו"ד אלי זהר שנפטר בשבוע שעבר, הוא תיאר את תרומתו למדינה ולחברה במהלך השנים, בעיקר לישובי הפריפריה. הוא פירט עד כמה מצבו הבריאותי הידרדר מאז שנכנס לכלא ואת הנפילה האישית שחווה, כמו גם את מצבם הבריאותי הרעוע של הוריו – נושאים שלדבריו, לא הוצגו בפני בתי המשפט שגזרו את דינו ולא נשקלו על ידם. הוא תיאר את כל אלה בפשטות כאשר כתב: "עולמי חרב עליי".

 

דנקנר גם הביע חרטה על המעשים שבהם הורשע, וביקש מהנשיא ריבלין לפעול על פי מידת הרחמים. עורכי דינו ציינו בבקשה כי "מר דנקנר קיבל ומקבל את שורת הדין, מתחרט על האופן בו התנהל, מכיר בטעויותיו ומקבל אחריות למעשיו".

 

 

x