$
שווקי חו"ל

דיווח שוטף

סיכום הרבעון השלישי בוול סטריט: דאו ג'ונס ו-S&P 500 עלו ב-1.2%

המסחר בבורסות ניו יורק ננעל היום בעליות שערים על רקע אופטימיות בנוגע לשיחות הסחר; נאסד"ק נחלש ב-0.1% ברבעון השלישי. הנפט ירד ב-7.5% בסיכום רבעוני. תפוקת הנפט של מדינות אופ"ק ירדה בספטמבר לרמתה הנמוכה זה שמונה שנים. נשיא הפד בשיקגו: "שומר על 'ראש פתוח' בשאלת גובה הריבית הרצוי"

שירות כלכליסט 23:0430.09.19

דיווח שוטף מהשווקים המובילים בעולם: העדכונים החשובים, המניות הבולטות, אגרות החוב, ועדכוני האנליסטים

 

הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון ב"כלכליסט"

 

ניקיי שנגחאי האנג סאנג פוטסי דאקס קאק דאו ג'ונס נאסד"ק S&P 500

 

23:00 - המסחר בבורסות ניו יורק ננעל הערב (ב') בעליות שערים על רקע האופטימיות בנוגע לשיחות הסחר בין סין וארה"ב. דאו ג'ונס עלה ב-0.4%, S&P 500 התחזק ב-0.5% ונאסד"ק הוסיף לערכו 0.8%. מניות הטכנולוגיה בלטו לחיוב במדד S&P 500, כשעלו ב-1.1%. מניית אפל עלתה ב-2.4% לאחר תחזית אופטימית של ג'יי.פי מורגן לפיה המניה תעלה ביותר מ-20% ב-12 החודשים הקרובים. שווי השוק של החברה חצה את הטריליון דולר.

 

בסיכום הרבעון, דאו ג'ונס ו-S&P 500 עלו ב-1.2% כל אחד, ברבעון השלישי ברציפות של עליות, בעוד שנאסד"ק נחלש ב-0.1% במהלך הרבעון. מדד S&P 500 רשם את היום הגרוע ביותר שלו השנה עד כה ב-5 באוגוסט, כשאיבד מעל 3% באותו יום על רקע דאגות מהכלכלה העולמית.

 

21:40 - מחיר הזהב ירד היום בשיעור של 2% מתחת לרף של 1,500 דולר לאונקיה - הרמה הנמוכה ביותר זה חודשיים. מחיר הזהב למסירה בחודש דצמבר ירד היום ב-2.2% ונקבע על 1,472.9 דולר לאונקיה. מחיר הנפט מסוג WTI ירד היום ב-3.3% למחיר של 54.07 דולר לחבית - המחיר הנמוך ביותר מאז ה-3 בספטמבר. ברקע, דיווחי אראמקו לפיהם החזירה את הייצור לרמה שלפני המתקפות על מתקניה באמצע החודש. לדברי החברה, התפוקה של החברה חזרה לרמה של 9.8 מילון חביות ביום. המחיר של הנפט ירד ב-1.9% בסיכום חודשי ובשיעור של 7.5% ברבעון השלישי.

 

21:20 - מניית אפל מתחזקת בשעה זו בשיעור של 2.5% לרמתה הגבוהה מאז ה-9 באוקטובר 2018, ושווי השוק של החברה חוצה את הטריליון דולר. ברקע, תחזית של ג'יי.פי מורגן שהמניה תעלה ביותר מ-20% בעקבות מכירות גבוהות מהצפוי של דגם האייפון החדש - האייפון 11. ג'יי.פי מורגן העלה את מחיר היעד של המניה ל-265 דולר מ-243 דולר וחזה זינוק במכירת האייפונים ב-2019 ו-2020. הבנק העלה את תחזית המכירות של הרבעון הנוכחי במיליון יחידות וב-3 מיליון יחידות נוספות ברבעון הרביעי של השנה. החברה צופה כי מגמת העלייה תימשך גם בשנת 2020, כאשר אפל צפויה להציג מכשירי אייפון תומכי הדור החמישי - 5G. לפי תחזיותיו של האנליסט סמיק צ'אטירג'י (Samik Chatterjee), אפל תמכור 198 מיליון מכשירי אייפון ב-2020 ו-200 מיליון מכשירי אייפון בשנת 2021.

 

מה דעתך על מניית APPLE:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

21:05 - תפוקת הנפט של מדינות אופ"ק צנחה בספטמבר לשפל של שמונה שנים. לפי סקר של רויטרס, תפוקת הנפט של 14 המדינות החברות בארגון ירדה בספטמבר ב-750 אלף חביות ביום לרמה של 28.9 מיליון חביות ביום - הנמוכה ביותר מאז 2011. הסיבה המרכזית: המתקפות על מתקני הנפט הסעודיים שפגעו משמעותית בייצור. המתקפות שהתרחשו ב-14 בספטמבר על שני מתקני הנפט הסעודיים חתכו את הייצור הסעודי ב-5.7 מיליון חביות ושלחו את מחירי הנפט לעלייה של 20% למחיר של 72 דולר לחבית ב-16 בספטמבר. מאז ירד המחיר לרמה של 61 דולר לחבית - דומה לרמות טרם המתקפה - בשל האצת הייצור ודאגה להאטת הביקוש. "הסוחרים אינם מודאגים יותר מדי מפרמיות הסיכון בנפט" אמר קרייג ארלם, אנליסט בסוכנות הברוקרים המקוונת OANDA. לדבריו, "הפוקוס שוב חוזר לדינמיקה שבין ההיצע לביקוש".

 

 

פיצוץ במתקן נפט בסעודיה, החודש פיצוץ במתקן נפט בסעודיה, החודש צילום: YouTube

מה דעתך על מניית טבע (US):
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

 

20:30 - אחד האנליסטים הבכירים בתחום הפארמה, דיוויד מאריס, מבנק וולס פארגו האמריקאי, חתך אתמול (א') את מחיר היעד למניית טבע ב-53% מ-17 דולרים למחיר של 8 דולרים. מאריס מציין בסקירה שלו כי הוא משקלל הערכה שהקנס שעלול להיות מושת על החברה בפרשת משככי הכאבים בארה"ב, עלול להגיע ל-5 מיליארד דולר. מניית החברה נסחרת כעת בוול סטריט בירידה של 1.3% למחיר של 6.83 דולרים. מחיר זה נמוך ב-15% ממחיר היעד שנתן מאריס. מניית טבע נפלה ב-56% מתחילת השנה, ומחירה הנוכחי בוול סטריט מגלם שווי שוק של 7.31 מיליארד דולר לחברה. בין החששות העיקריים של המשקיעים נמצא משפט הענק בפרשת האופיואידים שאמור להתקיים בחודש הבא. עד כה נסובו הערכות גסות של אנליסטים באשר לקנס האפשרי שטבע עלולה להידרש לשלם במידה ולא תגיע להסדר טרם המשפט.

 

19:10 - המדדים בוול סטריט עולים בשעה זו כשברקע הודעה של משרד האוצר האמריקאי לפיה אין תוכניות מידיות למנוע מחברות סיניות להירשם בבורסות המקומיות. בשעה זו ננעל המסחר בבורסות אירופה במגמה מעורבת. מדד פוטסי הבריטי נחלש ב-0.2%, בעוד שמדד דאקס הגרמני עלה ב-0.4% ומדד קאק הצרפתי עלה ב-0.7%.

 

18:30 - We Company, החברה האם של חברת חללי העבודה המשותפים WeWork הודיעה כי תגיש בקשה לביטול ההנפקה הראשונית לציבור (IPO), שעליה הודיעה ב-14 באוגוסט. עתידה של ההנפקה לא היה ברור לאחר שהחברה עיכבה את הרוד שואו מוקדם יותר החודש. "החלטנו לדחות את ההנפקה שלנו ולהתמקד בעסקי הליבה שלנו, שהיסודות שלהם נותרו חזקים", מסרו המנכ"לים החדשים של החברה ארטי מינסון וסבסטיאן גנינגהאם. "אנו מחויבים כתמיד לשרת את חברינו, לקוחות הארגון, השותפים ובעלי המניות. אנחנו מעוניינים להפעיל את WeWork כחברה ציבורית ומצפים לבחון מחדש את שוקי המניות הציבוריים בהמשך", נמסר.

 

 

WeWork WeWork צילום: AFP

 

17:30 - מדד מנהלי הרכש של שיקגו ירד לרמה של 47.1 נקודות בספטמבר לעומת 50.4 בחודש הקודם - כך מתפרסם היום בארה"ב. התחזיות בוול סטריט היו לקריאה של 50 נקודות, כשכל קריאה מתחתיה מעידה על החמרת התנאים. הקריאה הממוצעת של המדד עמדה ברבעון השלישי על 47.3 נקודות - הרמה הנמוכה ביותר מאז שארה"ב נחלצה ממיתון באמצע 2009. המדד התכווץ בפעם השלישית בתוך ארבעה חודשים - מה שמשקף את המצב הקשה במגזר היצרני בארה"ב וכן את השביתה בת השבועיים של עובדי ג'נרל מוטורס. הייצור באזור שיקגו צנח לשפל של 10 שנים, בעיקר בשל שביתת עובדי GM. עם זאת, גם אם מנטרלים את השפעת השביתה על הייצור באזור, הדו"ח מעיד על חולשה ניכרת במגזדר הייצור. צבר ההזמנות והמלאים מנח גם הוא בצורה חדה.

 

16:30 - יום המסחר בבורסות ניו יורק - האחרון לרבעון השלישי של השנה -  נפתח היום (ב') בעליות שערים של כ-0.3% במדדים המובילים, כשברקע דאגות בנוגע למלחמת הסחר בין ארה"ב וסין.

 

14:00 - במסחר במט"ח הדולר ממשיך להתחזק מול המטבעות המובילים ונסחר מול היורו ברמה של מתחת ל-1.10 דולרים ליורו. עם זאת, המטבע האמריקאי נחלש מול השקל ונסחר ברמה של 3.47 שקלים והיורו נסחר ב-3.795 שקלים. 

 

   צילום: שאטרסטוק

 

 

12:15 - הבורסות בניו יורק ייפתחו בעוד שעות אחרות שבוע מסחר חדש, ובסוף היום תחתום את הרבעון השלישי. בשלב זה לפחות נראה שאנו צפויים לסיומת אופטימית - החוזים העתידיים על המדדים המובלים בניו יורק עולים ב-0.4%. המשמעות העיקרית אולי של סיום הרבעון היא שעונת הדוחות הכספיים ממש מעבר לפינה.

 

על הפרק השבוע: כל עדכון הנוגע לעימות הסחר עשוי להזיז את השווקים; עדכונים הנוגעים להליך ההדחה שנפתח בבית הנבחרים יכולים גם הם להשליך באופן כזה או אחר על הסנטימנט בשוק. בחזית המאקרו, צפוי היום להתפרסם מדד מנהלי הרכש של שיקגו לחודש ספטמבר, הצפי עומד על קריאה של 50.2 נק', לאחר נתון של 50.4 נק' באוגוסט.  

 

 

וול סטריט וול סטריט צילום: גטי אימג'ס

 

 

נשיא הפד בשיקגו צ'רלס אוונס (Charles Evans) אומר היום בראיון ל-CNBC כי הוא מתמודד עם שאלת גובה הריבית הרצוי "בראש פתוח", אך ציין שבהחלט ייתכן שיהיה צורך בהורדות ריבית נוספות על מנת לתמוך בכלכלה. "הורדנו את הריבית ב-50 נק' בסיס (בשתי הורדות של 0.25% - כלכליסט) ואני חושב שזה סייע לקדם אותנו לנקודה של התאמות, בטוח יותר מכפי שהיינו. אבל זו יכולה להיות מטרה נעה, אם הרוחות יגברו וייתכן שניאלץ לעשות יותר", אמר אוונס.

 

"מה שכבר עשינו יכול להיות מספיק. אני ניגש בראש פתוח להצעות לפיהן ייתכן שנצטרך לעשות יותר. בשלב זה, אני מתכוון לגשת לנתונים", אמר עוד אוונס, שציין בהקשר זה באופן ספציפי את נתוני האינפלציה ושוק התעסוקה כנושאי מפתח.

 

עליבאבא עולה ב-2.5% בטרום מסחר על רקע האופטימיות הגוברת לקראת חידוש שיחות הסחר בין ארה"ב לסין בעוד שבועיים (11-10 באוקטובר). באידו מטפסת ב-1.8% בטרום, וויבו עולה ב-2%. סגן שר המסחר הסיני וואנג שוואן (Wang Shouwen) אמר בראיון אתמול שסין מקווה שבייג'ינג ווושינגטון יפתרו את העימות בעניין הסחר "בגישה רגועה וסבלנית"

 

בורסת נאסד"ק מתכוונת להגביל את מספר ההנפקות הראשוניות (IPO) של חברות סיניות קטנות, באמצעות הקשחת הדרישות הרגולטוריות להנפקות אלה. כך מדווחים ברויטרס. הנימוק – מרבית המשקיעים בהנפקות של חברות אלה הם גורמים סיניים, כמעט ללא מעורבות של שחקני שוק אמריקאים. בנוסף, לאחר ההנפקה המחזורים במניות אלה דלילים במיוחד, משום שמרבית המניות נותרות בידי גורמים מתוך החברה שמרבית המניות נותרו בידיהם או מקורבים סיניים שהשתתפו בהנפקה – המחזורים הנמוכים הופכים את המניות הללו לבלתי אטרקטיביות עבור גורמים מסודיים אמריקאיים.

 

ענקית האנרגיה רויאל דאץ' של הודיעה כי היא צפויה לרשום ירידת ערך של בין 250 ל-350 מיליון דולר בפעילות הקידוחים שלה ברבעון השלישי – בהשוואה לרבעון המקביל. החברה צפויה לפרסם את הדוח ב-7 בנובמבר. של ציינה עוד כי היא צפויה להציג רמת תפוקה של בין 2.6 ל-2.7 מיליון חביות נפט ליום, ומכירות שבין בין 6.7 ל-7.4 מיליון חביות ליום.

 

10:00 - המסחר בבורסות אירופה נפתח הבוקר ביציבות. מדד הבנצ'מארק הפן-אירופי Europe Stoxx 50 ירד ב-0.2%, הדאקס הגרמני איבד 0.2%, הקאק הצרפתי ירד בשיעור דומה, והפוטסי הבריטי עלה ב-0.1%. בולטות במסחר באירופה: לופטהנזה שעולה בפרנקפורט ב-2.1%, מניית מרקס אנד ספנסר יורדת בלונדון ב-1.6%.

 

 

בורסת פרנקפורט בורסת פרנקפורט צילום: בלומברג

 

 

מוקדם יותר ננעלו הבורסות המובילות באסיה במגמה מעורבת. ברקע למסחר: נתונים טובים מהצפוי שפורסמו על הפעילות התעשייתית בסין. במקביל מניית Budweiser APAC זינקה היום ביותר מ-6% ביום המסחר הראשון שלה לאחר ההנפקה בהונג קונג. ההנפקה של החטיבה האסייתית של אנהאוזר בוש בהונג קונג היא היא השנייה בגודלה ב-2019, כאשר המניות תומחרו בשבוע שעבר ברף הנמוך של הטווח שצפו להן. 

 

בסין מדד שנגחאי איבד 0.9%, מדד שנזן המשולב ירד ב-1%, הקוספי בדרום קוריאה עלה ב-1%. ומדד ניקיי ביפן הפחית מערכו 0.6%, כאשר מניות קבוצת סופטבנק צנחו ב-2.6%. מדד הטופיקס היפני השיל מערכו 1%. מדד ההאנג סנג ההונג קונגי עלה ב-0.3%. 

 

 

בורסת שנגחאי בורסת שנגחאי צילום: בלומברג

 

  

המשקיעים ממשיכים לעקוב אחר ההתפתחויות במלחמת הסחר שבין ארה"ב וסין. ביום שישי דווח כי ממשל טראמפ שוקל לרסן את ההשקעות האמריקאיות בסין ובוחן, בין היתר, את האפשרות למחוק חברות סיניות מהבורסות בארה"ב. העיתון Global Times הסיני תיאר את המגבלות הפוטנציאליות של וושינגטון על השקעות אמריקאיות בסין כ"ניסיון האחרון להתנתקות". 

 

הפעילות התעשייתית בסין התעלתה, כאמור, מעל הציפיות. על פי סקר פרטי, מדד מנהלי הרכש הסיני (PMI) עלה לרמה של 51.4 נקודות במהלך ספטמבר, זאת בעוד ציפיות האנליסטים בסקר שערכה סוכנות הידיעות רויטרס היו לקריאה ברמה של 50.2 נקודות.

 

גם מדד מנהלי הרכש (PMI) הרשמי, שמציג את פעילות הייצור הסינית הרשמית לחודש ספטמבר היה מעל הציפיות, ועמד בספטמבר על רמה של 49.8 נקודות, לעומת הציפיות לרמה של 49.5 נקודות בסקר שערכה סוכנות רויטרס. זאת, לעומת קריאה רשמית של ה-PMI שעמדה על 49.5 נקודות באוגוסט.

 

"הכלכלה הסינית עוברת האטה מבנית ומחזורית, במיוחד ענף התעשייה שנפגע בין היתר מהידוק תנאי המימון המקומיים ב-2017-2018", אמר סדריק צ'אב, ראש מחלקת הסיכונים הגלובליים בפירמת פיץ' סולושנס. לדבריו, למלחמת הסחר "יש השפעה משמעותית על ענף הייצור", כאשר יצרנים מעבירים את חלק מפעילותם מסין.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x