$
שווקי חו"ל

סופטבנק דוחקת ב-WeWork: עצרו את ההנפקה

החברה היפנית שהיא המשקיעה הגדולה ביותר ב-WeWork מוטרדת מהביקורת הציבורית שסופגת החברה על רקע תשלומים שהעבירה למייסד אדם נוימן ולמבנה המורכב שלה; WeWork מעוניינת לגייס בהנפקה 4-3 מיליארד דולר

שירות כלכליסט 08:4410.09.19
סופטבנק, המשקיעה הגדולה ביותר בחברת השכרת חללי המשרד WeWork, דוחקת בה להקפיא בשלב זה את התכניות לבצע הנפקה ציבורית ראשונה (IPO), זאת בשל קבלת הפנים הצוננת שקיבלו מהמשקיעים, כך מדווח הפיננשל טיימס המתבסס על אנשים המעורים בנושא.

 

We Company, החברה האם של WeWork, מעוניינת לגייס בהנפקה בין 3 ל-4 מיליארד דולר, אך ספגה ביקורת מצד המשקיעים והאנליסטים סביב תשלומים שהועברו למייסד ולמנכ"ל אדם נוימן וסביב המבנה התאגידי המורכב שלה.

 

סופטבנק, באמצעות קרן ויז'ן שלה, הזרימה לחברה כבר מעל 10 מיליארד דולר, אך ההתלהבות שהפגינה סופטבנק לגבי ההנפקה הולכת ודועכת על רקע הורדות הערכות השווי שבנקאים חושבים שהחברה תוכל להשיג באמצעות ההנפקה.

 

אדם נוימן, מייסד ומנכ"ל WeWork אדם נוימן, מייסד ומנכ"ל WeWork צילום: רויטרס

 

 

אתמול דווח כי בחברה בודקים את תגובת המשקיעים להערכת שווי של 20-15 מיליארד דולר, נמוך משמעותית מהערכת שווי של 47 מיליארד דולר שניתנה לחברה בסבב גיוס ההון האחרון, אז השקיעה בה סופטבנק 2 מיליארד דולר נוספים.

 

במקביל, סופטבנק בעצמה מנסה לגייס 108 מיליארד דולר להקמת קרן נוספת להשקעה בחברות סטארט אפ טכנולוגיות. אולם, החברה היפנית עלולה להיתקל במכשולים בגיוס ההון אם מחיר ההנפקה של We Company יהיה נמוך במידה ניכרת מהערכת השווי בסבב גיוס ההון האחרון שלה, כך לפי המקורבים.

 

במסגרת הסכם שהושג בין שתי החברות בתחילת השנה, סופטבנק אמורה להעביר לחברה 1.5 מיליארד דולר בשנה הבאה. החברות לא הגיבו על הדיווח.

 

אם אכן יוקפאו התכניות לביצוע ההנפקה, WeWork תפסיד גם גישה להלוואה בגובה 6 מיליארד דולר מקבוצת בנקים, ביניהם ג'יי.פי.מורגן וגולדמן זאקס, שתלויה בכך שההנפקה תגייס 3 מיליארד דולר לפחות בהשקעות חדשות.

 

מתחם עבודה של WeWork בירושלים מתחם עבודה של WeWork בירושלים צילום: איל מרילוס

 

 

כלומר, ביטול ההנפקה יוביל למחסור של 9 מיליארד דולר בהון חדש לחברה, דבר שעלול להוביל לשינוי דרמטי באסטרטגיה התאגידית של החברה, וקרוב לוודאי שיגרום לביטול תכניות ההתרחבות האגרסיביות שלה, שבמסגרתן פתחה 528 בניינים להשכרה ביותר מ-110 ערים ברחבי העולם.

 

החברה הפסידה מעל 4 מיליארד דולר מאז 2016, זאת על אף שבתקופה המדוברת ההכנסות הוכפלו בכל שנה.

 

בתשקיף שפרסמה לקראת ההנפקה, טענה החברה כי ביכולתה להאט משמעותית את קצב ההתרחבות שלה אם יהיה עליה להפוך להיות רווחית.

 

בכל זאת, המשקיעים ממשיכים להיות סקפטים בעיקר בכל הקשור למודל העסקי, שעדיין לא נבדק בתקופות של האטה כלכלית. חלק מהמשקיעים הביעו חשש סביב הנטייה של החברה לשכור את חללי המשרדים לתקופות ארוכות, בממוצע של 15 שנים, אך להשכיר אותם לדיירים לטווחים קצרים.

 

בחברה מנסים לענות על חלק מטענות המשקיעים לפני ההנפקה. כך למשל, נוימן החזיר תשלום של 5.9 מיליון דולר שהועבר לזרוע ההשקעות שלו מהחברה עבור הזכות להשתמש במילה we שרשומה בסימן מסחרי. כמו כן, החברה חשפה בשבוע עבר כי בכוונתה להוסיף לראשונה אישה לדירקטוריון שלה

בטל שלח
    לכל התגובות
    x