חברת WeWork שוקלת לבטל את ההנפקה שתוכננה להמשך החודש
אתמול דווח כי חברת חללי העבודה חותכת את שווי ההנפקה ל-25 מיליארד דולר - לעומת ההערכה הקודמת לשווי של 47 מיליארד דולר
עיכוב של הנפקה ראשונה לציבור הוא מהלך עם השפעות מורליות שליליות לעובדים, מתסכל עבור בנקאים ועורכי דין המעוניינים בשכר הטרחה ומאכזב עבור המשקיעים. עם זאת, זה ככל הנראה מה שחברת WeWork צריכה לעשות.
- חברת WeWork חותכת את השווי בהנפקה ל-20-30 מיליארד דולר
- WeWork מצרפת אישה ראשונה לדירקטוריון - פרנסס פריי מאוניברסיטת הרווארד
- "השווי הנוכחי של Wework הזוי; מי שנוקב במספר של מעל 10 מיליארד דולר הוא שקרן או טיפש"
החברה, שמוכרת טכנית כ-We Company, מקיימת שיחות עם יועצים ובעלי מניות, כולל הגדולים שבהם - ענק ההשקעות היפני סופטבנק - האם להתקדם או לבטל את ההנפקה בהמשך החודש, כך על פי אנשים המעורים בנושא. על כך מדווח אתר CNBC.
טרם התקבלה החלטה בנושא, כך מוסרים הגורמים, שביקשו לא להיחשף בשמם משום שהשיחות הן פרטיות. הוול סטריט ג'ורנל חשף מוקדם יותר שהחברה מנהלת דיונים עם סופטבנק על הנפקה שתהפוך את החברה לציבורית בשנת 2020.
הדיונים כיצד והאם להמשיך בהליך ההנפקה נובעים מהעובדה שהשווי בהנפקה צפוי להיות נמוך מזה שקיבלה בסבב המימון הפרטי שערכה. מקורות מסרו ל-CNBC אתמול שהחברה לא תשיג שווי הגבוה מ-25 מיליארד דולר. מדובר בשווי נמוך ב-22 מיליארד דולר מההערכות הקודמות שעמדו על 47 מיליארד דולר.
גורמים רבים עשויים להשפיע על ההחלטה אם לעכב או לבטל את ההנפקה - סופטבנק וקרן החזון שלו הם המחזיקים הגדולים ביותר בחברה, עם 114 מיליון מניות Class A. התאגיד היפני וחברותיו מחזיקים 29% מהחברה - כך דווח אתמול.
סופטבנק השקיע 10 מיליארד דולר בחברה עד כה, כולל ההשקעה האחרונה של מיליארד דולר שהעריכה את החברה ב-47 מיליארד דולר. להפוך לחברה ציבורית עם שווי נמוך בהרבה מ-47 מיליארד דולר לא יהיה טוב למאסיושי סאן, שמנסה לגייס כסף לקרן החזון השנייה שלו.