$
בורסת ת"א

מגדל מסכמת רבעון מאתגר עם רווח של 21 מיליון שקל

חברת הביטוח שבשליטת שלמה אליהו רשמה ברבעון השני של 2019 ירידה חדה ברווח בשל הפרשות חשבוניות בגלל ירידת הריבית ועדכון לוחות התמותה; ביטול תקנות וינוגרד הוביל להקטנת הפיצויים למבוטחים ולשחרור הון של 140 מיליון שקל

רחלי בינדמן 17:5415.08.19

חברת הביטוח מגדל שבשליטת שלמה אליהו סיכמה היום (ה') רבעון מאתגר. החברה דיווחה על רווח נקי של 21 מיליון שקל ברבעון השני של 2019 לעומת רווח של 261 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הירידה היא תולדה של הפרשות חשבוניות בעיקרן בגלל ירידת סביבת הריבית ועדכון לוחות התמותה, עם השפעה מקזזת בגלל ביטול תקנות וינוגרד שהובילו להקטנת הפיצויים למבוטחים.

 

ההפרשה להגדלת עתודות הון בגלל ירידת הריבית עמדה על 220 מיליון שקל לפני מס ועל 145 מיליון שקל אחרי מס, ההפרשה לחיזוק ההון בגלל עליית תוחלת החיים שבלוחות התמותה עמדה על 125 מיליון שקל לפני מס ו-82 מיליון שקל אחרי מס. את ההשפעות הללו קיזז חלקית שחרור הון של 140 מיליון שקל בגלל ביטול תקנות וינוגרד כאמור.

   

שלמה אליהו, בעל השליטה במגדל שלמה אליהו, בעל השליטה במגדל צילום: עמית שעל

  

 

מגדל חילקה דיבידנד של 350 מיליון שקל שאושר אתמול באסיפה הכללית, רגע לפני עדכון לוחות התמותה, עדכון שגרע כ-10% מיחס כושר הפירעון שלה שעמד נכון לסוף 2018 על 107% בניכוי החלוקה.

 

החברה העריכה את עדכון לוחות התמותה ככזה שצפוי להשפיע לרעה בהיקף של 10% על יחס כושר הפירעון. יחס כושר הפירעון שלה נכון לסוף 2018 עמד כאמור על 107% בשקלול חלוקת דיבידנד של 350 מיליון שקל. מגדל תידרש מצידה להגדיל את מאמציה לחזק את ההון העצמי, אם דרך גיוסים ואם דרך הקטנה או צמצום של פעילויות עתירות הון.

 

יצוין כי מגדל עוד לא שקללה פרמטרים נוספים כמו ירידת סביבת הריבית ואפקטים מקזזים כמו רווחי הון וטיוב עסקים שיכולים להביא ליחס כושר פירעון גבוה או נמוך יותר.

 

החברה טרם ביצעה תחשיב של יחס כושר הפירעון שלה מאז דצמבר 2018 מעבר להשפעת לוחות התמותה כך ששינויים נוספים כמו רווחי הון, והתפתחות הפעילות העסקית יכולים לשנות את יחס כושר הפירעון. מידע מדויק על כך יתקבל רק בעוד כשנה כשיתפרסם היחס ל-2019.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x