בלעדי לכלכליסט
השביח את אינרום ועזב: אלדד בן־משה עוזב את פימי
השותף הבכיר בקרן ההשקעות של ישי דוידי, שמזוהה עם ההשקעה בחברת תעשיות הבנייה וכיהן כמנכ"ל בה, פורש לאחר 7 שנים. פימי חיסלה באחרונה את אחזקתה באינרום, לאחר שהיא הניבה לה רווח של כחצי מיליארד שקל, וייתכן שהמהלך הזה תרם לפרישתו
הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט
שותף בכיר פורש מקרן פימי. ל"כלכליסט" נודע כי אלדד בן־משה עוזב את הקרן במפתיע, לאחר ששימש שותף בכיר בה במשך שבע שנים, מ־2012.
- קרבות חנייה: המאבק המשפטי בין ישי דוידי לרביעיית פלורנטין
- הרבה לפני טופילסקי: הרומן הארוך בין דיסקונט לקרן פימי
- מנכ"לית בנק דיסקונט, לילך אשר טופילסקי, פורשת מתפקידה - תצטרף לקרן פימי
בן־משה עוזב חודש וחצי אחרי שמנכ"לית בנק דיסקונט לילך טופילסקי הודיעה על פרישתה מהבנק והצטרפותה לפימי, אך מקורבים לשני הצדדים טוענים כי פרישתו אינה על רקע הגעתה לקרן.
בן־משה מזוהה עם חברת אינרום תעשיות בנייה, מההשקעות הטובות שפימי ביצעה. ב־2007 רכשה הקרן את החברה תמורת 47 מיליון דולר מידי קבוצת שרם פודים קלנר, ומאז רשמה עליה רווח של כחצי מיליארד שקל.
בן־משה כיהן כמנכ"ל החברה הנרכשת וקיבל 10% מהמניות תמורת השקעה מסוימת — בדומה למנהלים אחרים שפימי גייסה בעבר, כמו חזי חרמוני או אורי יהודאי כיום. האחזקות הבולטות של אינרום הן בתחום הבנייה — חברת הצבעים נירלט, איטונג, כרמית ומיסטר פיקס.
פימי חיסלה באחרונה את השקעתה באינרום, שהפכה לחברה ללא גרעין שליטה, וייתכן שעובדה זו היתה בין הגורמים לפרישה של בן־משה, שכן הוא היה מזוהה עם ההשקעה ומעורב בניהול כל החברות־הבנות.
עזיבה של שותפים בקרנות השקעה, ולבטח בכירים, אינה תופעה שכיחה. מדובר בתפקיד מפתה, מתגמל ונוח יחסית, אם כי השותפים בקרנות עומדים בצילו של מנהל־שותף בכיר — ישי דוידי בפימי, יובל כהן בקרן פורטיסימו, אריאל הלפרין בקרן טנא, זהבית כהן בקרן אייפקס ישראל — והם שעומדים בראש הפירמידה וקוצרים את התהילה.
באחרונה עזב אבי אורטל את קרן סקיי ועבר לכהן כמנכ"ל לאומי פרטנרס. אסנת רונן, שהיתה משנה למנכ"ל לאומי ושות', ויעל אנדורן, שהיתה בעבר מנכ"לית משרד האוצר, עזבו בעבר את קרן ויולה.
הפרישה האחרונה בפימי היתה של שותף בכיר אחר, שמואל וולודינגר, שב־2016 עזב את הקרן ועבר לנהל קרן שהקים להשקעה בחברות קטנות. עם עזיבתו טען וולודינגר כי לאחר הגיוס של קרן פימי 6, ולאחר שפימי חיסלה את מרבית אחזקותיה, או את כולן, בחברות כמו גניגר ורבל, שבהן הוא מחזיק במניות ומשמש יו"ר, נוצר מצב שלא איפשר לו להמשיך ולהקדיש לקרן פימי את מלוא זמנו.