קצב הצמיחה בסין ברבעון השני - הנמוך מזה 27 שנה
הלחץ של עימות הסחר בין ארה"ב לסין ממשיך לתת את אותותיו על פעילות הכלכלה של המעצמה מאסיה: כלכלת סין התרחבה ב-6.2% ברבעון - התחזיות עמדו על 6.3%; בייג'ינג: "בסיס טוב להשגת יעד הצמיחה השנתי של 6%-6.5%"
עימות הסחר בין ארה"ב לסין ממשיך ללחוץ על כלכלת המעצמה האסייתית. התוצר של כלכלת סין עלה ב-6.2% ברבעון השני (נתון שנתי), קצב הצמיחה הנמוך ביותר מאז הרבעון הראשון של 1992 (27 שנה), שבו החל הפרסום הציבורי של נתוני הצמיחה במדינה. תחזית הכלכלנים עמדה על צמיחה בשיעור שנתי של 6.3% - לאחר נתון של 6.4% ברבעון הראשון.
- מלחמת הסחר והאטת הכלכלה מקרקעות את התיירים הסינים
- ההפוגה במלחמת הסחר לא פגעה בציפיות להורדת ריבית
- פסגת ה-G20: סין מזהירה מפני מדיניות פרוטקציוניסטית
בהשוואה לרבעון הקודם התרחבה כלכלת סין ב-1.6%, התחזיות עמדו על 1.5%, לאחר צמיחה רבעונית של 1.4% ברבעון הראשון. מבייג'ינג נמסר כי "נתוני התוצר של המחצית כולה, התרחבות של 6.3%, הם בסיס טוב להשגת היעד השנתי של 6% ל-6.5% צמיחה".
עוד מסין, בצד החיובי: הייצור התעשייתי רשם בחודש יוני עלייה של 6.3% (שנתי), כאשר התחזיות עמדו על עלייה של 5.2% בלבד; המכירות הקמעונאיות זינקו ב-9.8% (שנתי), כאשר התחזיות עמדו על 8.5%. מחירי הבתים ב-70 ערים מובילות בסין טיפסו ב-10.3%, מול עלייה שנתית של 10.7% במאי. בחישוב חודשי עלו מחירי הבתים בחודש יוני ב-0.6%, חודש 50 רצוף של עלייה בנתון זה.
המדיניות המכוונת של בייג'ינג היא לתמוך בשווקים בשורה ארוכה של צעדים שנעשו בשנתיים האחרונות, כולל הורדת מס חדה בשווי של 291 מיליארד דולר (2.15 מיליארד וון), גיוס חוב ממשלתי לתמיכה בפרויקטים של תשתיות, ושישה קיצוצים עוקבים בתקרת ההון של הבנקים, במטרה להזרים אשראי לשווקים.
"הצמיחה בכלכלת סין יכולה לרדת לשיעור של 6.1%-6% במחצית השנייה, תוצאה שתשקף את הקצה התחתונה ביעד הצמיחה של בייגי'נג. יש סבירות גבוהה למהלך הורדת דרישות ההון של הבנקים, משום שהממשלה רוצה לתמוך בכלכלה בטווח הארוך", אמר הבוקר ני וון (Nie Wen), כלכלן בקרן וובאו (Hwabao Trust). לדבריו, הכלכלה הסינית תמשיך להאט לפני שתתייצב באמצע שנת 2020.
בשווקים מעריכים שהבנק המרכזי של סין בהחלט יבחן צעדים אגרסיביים נוספים על מנת לתמוך בשוק. "המדיניות הפיסקאלית תהיה בכיסא הנהג והמדיניות המוניטארית תקבל את התפקיד של לתמוך בה בחודשים הבאים", אומר איידן יאו, כלכלן שווקים מתפתחים בפירמת AXA Investment Managers בהונג קונג (הציטוטים בכתבה, מרויטרס).