אחרי 30 שנה: הכשרת היישוב מתכננת להנפיק מניות ב-850 מיליון שקל, על פני 9 שנים
חברת הנדל"ן, שנתקלה בסיבוך רגולטורי שמנע ממנה לבצע הנפקה, הוציאה זימון לאסיפה כללית שבה יתבקשו בעלי המניות לאשר מהלך שיאפשר לה לגייס כסף באמצעות הנפקות מניות שיתפרשו על כ-9 שנים
אחרי כ-30 שנה שבהן לא עשתה זאת בשל סיבוך רגולטורי: הכשרת היישובשל משפחת נמרודי מתכננת לגייס 850 מיליון שקל באמצעות הנפקת מניות במהלך 9 השנים הקרובות.
- הכסף בורח מקרנות הנאמנות המסורתיות למוצרים החדשים
- הבורסה בשוויץ שרוצה להכשיר מסחר בקריפטו
- הנפקת הבורסה הציתה קרב בין גואטה לבן זאב
היום (ג') הוציאה החברה זימון לאסיפה כללית שתיערך ביולי שבה יתבקשו בעלי המניות לאשר מהלך שישטיח את מבנה ההון של החברה, באופן שיאפשר לה לגייס כסף באמצעות הנפקת מניות, תוך הענקת אופציות למשפחת נמרודי לרכוש מניות של החברה בהנחה של 16.5%.
משפחת נמרודי מחזיקה ב-65% מהון המניות של הכשרת היישוב, ובנוסף מחזיקה במניות יסוד שמקנות לה 50% מזכויות ההצבעה בחברה. בעקבות גיוס שביצעה החברה ב-1989, נוסף תיקון מיוחד לחוק ניירות ערך – סעיף 46 ב' – הנוגע לשוויון זכויות בהצבעה, שקובע שאם לחברה יש יותר מסוג מניות אחד, היא רשאית להנפיק מניות חדשות רק מהסוג שמעניק את הזכויות העדיפות בהצבעה. המשמעות הפרקטית היא שהכשרת הישוב הפכה למנועה מלהנפיק מניות כל זמן שמשפחת נמרודי סירבה לוותר על הזכויות העודפות שלה.
במהלך העשור האחרון ניסתה החברה לבצע שינוי במבנה ההון שלה, אך ללא הצלחה. בשנתיים האחרונות קיימה הכשרת הישוב התייעצות עם רשות ני"ע, חברת הייעוץ למוסדיים אנטרופי ובעלי מניות בולטים כמו מנורה והפניקס במטרה למצוא פתרון. לפי התוכנית שאותה תתבקש לאשר האסיפה הכללית, ומניות היסוד של משפחת נמרודי יושוו לכל היתר. כלומר, הזכויות העודפות יבוטלו. בתמורה תקבל המשפחה, באמצעות חברת NLD הפרטית שבבעלותה, 17 מיליון אופציות סחירות שאותן היא תוכל למממש בטוח שבין 8-15 שנים מרגע שיגוייס ההון באמצעות הנפקת מניות.
מחיר המימוש יגלם הנחה של 16.5% על המחיר הממוצע של מניית הכשרת היישוב בבורסה בשבועיים שקדמו למימוש. לפי האנליסט אמיר ג'ריס, שהכשרת היישוב שכרה את שירותיו, מימוש הזכויות העודפות לחברה יעמוד על 69.8 מיליון שקל. חברת שווי הוגן העריכה את האופציות ב-72 מיליון שקל. הסיכויים לאישור התוכנית אינם ידועים.
התמריץ עבור המשקיעים לאישור התוכנית, ולהענקת הטבה בהיקף של עשרות מיליוני שקלים למשפחת נמרודי, הוא שהמהלך יוביל להוזלת עלויות המימון וישפר את הגמישות הפיננסית של החברה. לפי ג'ריס, בהנחה שמרנית שלפיה החברה תגייס בשלב הראשון 300 מיליון שקל, היא תוכל לחסוך 132-135 מיליון שקל בעלויות מימון.
כיום מקורות המימון של הכשרת היישוב הם גיוסי אג"ח בלבד. לחברה 8 סדרות, שהאחרונה בהן תיפרע עד תומה ביוני 2027. ההישענות הזו יוצרת מצב של מינוף מאזני גבוה של 70% - אחת הסיבות לכך שבתחילת השנה הורידה S&P מעלות את הדירוג של החברה מרמה A- (A מינוס) ל-BBB+.
יחס החוב הפיננסי ל-EBITDA של הכשרת היישוב עומד על 16.7. לפי המודל של ג'יריס, בהנחת גיוס של 300 מיליון שקל, החברה תוכל לרדת ליחס חוב לחוב והון עצמי של 60%.
את הכשרת הישוב מייצגים עוה"ד אילנית לנדסמן-יוגב, ניב סיון ואוהד גראוב, ממשרד הרצוג פוקס נאמן.