בעקבות דרישת המוסדיים: שיכון ובינוי חתכה ב-10 מיליון שקל את השכר של תמיר כהן
לאחר המלצת חברת הייעוץ אנטרופי למוסדיים, היו"ר תמיר כהן יקבל שכר בעלות שנתית של 15.6 מיליון שקל ולא של 25 מיליון שקל; המנכ"ל היוצא לחמני יקבל 10.2 מיליון שקל במקום 12.2 מיליון שקל
הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט
שיכון ובינוי מפחיתה את תנאי התגמול של היו"ר תמיר כהן ושל מנכ"ל החברה היוצא משה לחמני, בעקבות דרישות המוסדיים וחברת הייעוץ אנטרופי.- התירוצים של שיכון ובינוי עובדים טוב בשביל הסינים
- האסיפה בשיכון ובינוי אישרה את שכרו של אייל לפידות
- שומרי הסף נרדמו ברגע האמת שיקבע את נורמות השכר
החברה דיווחה אתמול שכהן יקבל שכר חודשי של 123 אלף שקל, עבור היקף מישרה של 85% שאותו יוכל להגדיל ל-100%. הוא יקבל מענק חתימה בגובה שלוש משכורות חודשיות, בין היתר בשל העובדה שביטל התקשרויות אחרות עבור התפקיד וכן בגלל שמשפחתו חיה בארה"ב והוא ייאלץ להגיע לארץ לתקופות ממושכות. אם יבחר לעבור לארץ עם משפחתו, יקבל כהן 45 אלף דולר עבור ההוצאות.
החברה ביקשה להעניק לכהן תנאי שכר מופלגים יחסית לעובדה שאינו מוכר וחסר ניסיון מוכח בשוק ההון הישראלי, תוך שהיא קושרת את תנאי שכרו באלו של המנכ"ל הנכנס איל לפידות שנחשב כבעל ניסיון מוכח וביצירת ערך לבעלי המניות בחברות בהן עבד, בעיקר הפניקס. תנאי השכר של לפידות, 21 מיליון שקל לשנה בממוצע בחמש השנים הבאות עברו באסיפה הקודמת לפני כשבועיים ברוב גדול.
עלות השכר השנתית של כהן תעמוד על 2.2 מיליון שקל בשנה, ובמקום תשלום מבוסס מניות של 20.3 מיליון שקל הוא יקבל תשלום מבוסס מניות של 10.8 מיליון. בסך הכל במקום שכר בעלות שנתית של 25 מיליון שקל לפי המתווה הקודם, יקבל כהן שכר בעלות שנתית של 15.6 מיליון שקל - היקף שעדיין חריג ביחס לחוסר הניסיון שלו. מנת האופציות שקיבל כהן ירדה מ-9.8 מיליון אופציות ל-2.5 מיליון ומחיר המימוש יהיה 9.3 שקל למניה ולא 7.5 כמו במקרה לפידות. בכל מקרה גם אופציות אלה נמצאות כבר עמוק בתוך הכסף.
לפי המתווה החדש, לחמני לא יקבל מענק שנתי בגין תקופת ההודעה המוקדמת על פרישתו ולא את דמי ההסתגלות שכללו מענק הוני. השכר של לחמני מ-1 בפברואר ועד למועד הפרישה הרשמי יהיה בעלות של 145 אלף שקל לחודש, הוא יקבל גם תנאים נלווים של רכב, דמי הבראה ומחלה. לחמני יכהן בתפקיד עד לאסיפה לאישור התנאים ב-16 ביוני ואז ייצא לחופשה צבורה של שישה חודשים שבהם יקבל את המענקים והשכר שיאושרו לו.
בתקופה זו יהיה זכאי לחמני למענק שנתי של עד 1.083 מיליון שקל, לעומת מענק של 2.6 מיליון שביקשה החברה לאשר לו באסיפה הקודמת. בסך הכל יקבל לחמני 10.2 מיליון שקל במקום 12.2 מיליון שקל שאמור היה לקבל לפי האסיפה הקודמת.
בנימוקי ההחלטה כתבה החברה כי לחמני הוביל במשך שבע שנים את החברה להישגים, הקים את פורטפוליו הזכיינות, הוביל את ההשקעה ב-ADO, וסיום הכהונה שלו נובע מהזדמנות לגייס את לפידות. החברה לא הזכירה במילה את חקירות השוחד אליהן נקלעה החברה בתקופתו.