$
שוק ההון

ישראמקו דיווחה על עלייה ברווח הנקי ברבעון הראשון של 2019

הרווח הנקי של שותפות הגז הסתכם ב-81 מיליון דולר, עלייה של 2.5% לעומת הרבעון המקביל אשתקד; ההכנסות ממכירת גז וקונדסנט הסתכם בכ-150 מיליון דולר, עלייה של כ-10.7% ביחס לתקופה המקבילה

ליאור גוטמן 15:5422.05.19

הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

 

שותפות הגז ישראמקו סיימה את הרבעון הראשון של 2019 ברווח נקי של כ-81 מיליון דולר. זאת לעומת רווח נקי של 79 מיליון דולר ברבעון הראשון של 2018, עלייה של כ-2.5%. כך עולה מדו"חות השותפות שפורסמו היום (ד').

 

ישראמקו מחזיקה ב-28.75% ממאגר הגז תמר - ספק הגז הטבעי היחיד לכלל המשק הישראלי. בשנה שעברה דיללו השותפים העיקריים שם (דלק קידוחים ונובל אנרג'י) את אחזקותיהם, זאת כחלק מהוראות מתווה הגז הממשלתי, מה שהפך את ישראמקו לבעלת האחזקות העיקרית שם.

 

עיון בדו"חות השותפות מעלה שסך ההכנסות ממכירת גז וקונדסנט (תוצר לוואי של הפקת הגז שמשמש כחומר גלם לזיקוק דלקים) הסתכם בתקופת הדו"ח בכ-150 מיליון דולר, עלייה של כ-10.7% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד, שמיוחסת בין השאר גם לגידול בביקוש לגז כמו גם בעליית מחירי האנרגיה בעולם. עוד רמשה השותפות עלייה של כ-20% בהוצאות השונות (הפקת גז, פחת) שהתסכמו בכ-27.5 מיליון דולר.

 

 

 

הרווח התפעולי של החברה הסתכם בכ-91.5 מיליון דולר, עלייה של כ-7.6% לעומת הרבעון הראשון של 2018. השורה התחתונה כאמור היא רווח נקי שהסתכם בכ-81 מיליון דולר.

 

בצד הפחות חיובי של הדו"חות, ישראמקו מזהירה שקיים חשש מפגיעה בהכנסות העתידיות שלה, זאת בעקבות אבדן החוזה החדש של חברת החשמל. כפי שפורסם הבוקר ב"כלכליסט".

 

ישראמקו ושותפותיה למאגר (תמר פטרוליום, אוורסט ודור גז, כלום מחזיקים עם ישראמקו 53% בנכס) תבעו את דלק קידוחים, נובל אנרג'י וחברת החשמל לאחר שהוכרז שחוזה הגז החדש של החברה הממשלתית הלך כולו למאגר לוויתן. מדובר בחוזה בהיקף כספי שנע על פי ההערכות במשק בין 550 מיליון לעד מיליארד דולר (תלוי בהצמדות עתידיות) לאספקת כ-4 מיליארד מ"ק גז טבעי מסוף 2019 ולתקופה של כשנתיים.

 

ישראמקו אמנם עתרה לביהמ"ש המחוזי בתל אביב כנגד הכרזת הזכייה של לוויתן, תחת הנימוק שהזכיה לא שקללה רק את התמחור, אולם באותה נשימה היא מציינת בדו"חות של הרבעון הראשון של 2019 ש"ככל שתוצאת המכרז לא תשתנה, להערכת הנהלת השותף הכללי, בהתחשב בכמויות נשוא המכרז, צפויה להיות לכך השפעה מהותית לרעה על הכנסות השותפות ורווחיה בשנים 2021-2020".

 

למזלה של השותפות הזרמת הגז למצרים, מכוח החוזה שנחתם בתחילת 2018 בין מאגר "תמר" לדולפינוס המצרית, אמור להתחיל עוד החודש, כלומר כבר במאי 2019. במידה וההזרמה אכן תצא לדרך, גם אם בכמויות קטנות יחסית בהתחלה ועד שהביקוש במשק המקומי ירד ויאפשר ייצוא בהיקף גדול (בסתיו הקרוב ובאביב 2020), יהיה זה משום פיצוי לישראמקו על אבדן הכנסות מצד אחד מול מכירת גז למצרים בהיקף שרק ילך ויגדל. יצוין שסך החוזה זנחתם בין מאגר תמר לדולפינוס המצרית נאמד בכ-7.5 מיליארד דולר לאורך 10 שנים, כאשר עד 2021 הזרמת הגז מישראל תהיה כאמור על בסיס עודפי היצע, ומ-2021 ולאחר שדרוג תשתיות היא תעשה על בסיס מכסת יצוא שנתית קבועה.

 

 

מאגר תמר מאגר תמר צילום: יח"צ

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x