השם המפתיע לניהול מגדל - היורש המיועד של מנכ"לית לאומי
חנן פרידמן מבנק לאומי קיבל פנייה להתמודד על התפקיד - פרידמן נחשב לדמות החזקה בבנק לאומי אך אך לא ברור אם תהיה לו סבלנות להמתין לפרישתה של רקפת רוסק עמינח; במגדל החלו בתהליך האיתור למחליף של ספיר - החברה גייסה חברת השמה והיו"ר ניר גלעד החל להיפגש עם מועמדים
המירוץ לאיתור מנכ"ל חדש למגדל יוצא לדרך: מאז הודיע המנכ"ל היוצא דורון ספיר על התפטרותו בתחילת השבוע שעבר, גייסה מגדל חברת השמה - היו"ר ניר גלעד יחד עם בעל השליטה שלמה אליהו החלו לקיים פגישות עם מועמדים.
- מגדל רכשה חצי מפרויקט משרדים של פרשקובסקי בראשל"צ תמורת 300 מיליון שקל
- דורון ספיר סיים את דרכו כמנכ"ל מגדל
- רוח גבית לאשראי הצרכני שמעמידה מגדל: תקבל גישה למאגר נתוני האשראי
אחד השמות המפתיעים לתפקיד הוא חנן פרידמן, מהאנשים החזקים ביותר בבנק לאומי ומי שסומן להיות היורש העתידי של רקפת רוסק עמינח לכשתחליט לפרוש. פרידמן הצטרף לבנק לאומי באפריל 2014, אז מונה ליועץ המשפטי של הבנק לאחר כהונה ארוכה כיועץ המשפטי של קבוצת הראל ביטוח שבשליטת משפחת המבורגר.
שנתיים לאחר המינוי בלאומי זיהתה רוסק עמינח את הפוטנציאל של פרידמן שקודם לראש חטיבת האסטרטגיה והרגולציה של הבנק. בחודש מרץ האחרון, כששני מנהלים בכירים בבנק הודיעו על פרישה (תמר יסעור ודני כהן), התחזק מעמדו של פרידמן עוד יותר - והוא מונה לאחראי על האצת החדשנות הדיגיטלית בבנק ופרויקטים אסטרטגיים נוספים. פרידמן גם היה המוציא ומביא של עסקת מכירת חברת כרטיסי האשראי לאומי קארד לקרן ההשקעות ורבורג פינקוס.
אלא שמי שסלל לעצמו דרך בטוחה כמעט לתפקיד מנכ"ל בנק לאומי הבא שוקל ככל הנראה שלא להמתין לפרישתה של רוסק עמינח - כך עולה מהעובדה שלא שלל על הסף את ההצעה. הסכם העסקתה של רוסק עמינח מגיע לסיום בסוף 2019 וככל הידוע אם לא יהיו שינויים של הרגע האחרון היא צפויה להאריך את הקדנציה שלה לשלוש שנים נוספות.
ל"כלכליסט" נודע שפרידמן קיבל פניה להתמודד על תפקיד מנכ"ל מגדל על דעתם של ניר גלעד ושלמה אליהו, דרך מתווך צד שלישי. בדירקטוריון מגדל מתחבטים בימים אלו מהי דרך הפעולה הנכונה ביותר לצורך איתור המנכ"ל - תהליך מורכב בהתחשב במגבלות חוק שכר הבכירים ובכך שמנהלים רבים שקדמו לספיר ולניר גלעד עצמו לא שרדו בו תקופה ארוכה, לצד הבעלים הדומיננטי.
במקביל לחיפוש הדיסקרטי והפנייה הישירה למועמדים שעשויים להתאים לתפקיד, יש קולות בדירקטוריון הלוחצים על הקמת ועדת איתור מסודרת מתוך הדירקטוריון כפי שלמשל עושה כעת בנק הפועלים המחפש מנכ"ל שיחליף את אריק פינטו הפורש.
פרידמן רואה עצמו בעל כישורים מתאימים לנהל גוף גדול וגם האפשרות להתמנות למנכ"ל בנק הפועלים קוסמת לו, אם כי בסביבתו טוענים שהוא מעדיף להישאר בלאומי ולהמתין בסבלנות עד שימונה למנכ"ל. מגדל עצמה נדרשת להתמודד גם עם החוק המגביל את שכר הבכירים המקשה על הבאת מנהלים מצליחים ומוערכים מהשורה הראשונה, ודאי כאלה המועסקים מחוץ לתעשיית הפיננסים.
גם הקושי בעבודה המשותפת עם אליהו ודאי לא תורם למלאכת האיתור. עדות לדילמה הכרוכה בהצטרפות למגדל היא המקרה של אילן רביב מנכ"ל מיטב דש, שקיבל הצעה להתמנות למנכ"ל מגדל לפני ספיר, אך הוא בחר לסרב בנימוס. פרידמן, אגב נחשב למנהל דומיננטי ואגרסיבי, דווקא דמות שלא פוחדת מעימותים. במובן זה, הוא עשוי דווקא להתאים למרקם העדין של הניהול מול אליהו.
ממגדל נמסר בתגובה: "החברה נמצאת בתהליך איתור מנכ"ל, בסיומו תצא הודעה מסודרת. מעבר לכך אין בכוונתו להתייחס לנושא".