$
שווקי חו"ל

חברת גיליאד תתרום תרופה נגד HIV ל-200 אלף בני אדם במשך 11 שנה

התרופה תופץ לאנשים נטולי ביטוח רפואי המצויים בסיכון גבוה להידבקות; זאת כחלק מיוזמת ממשל טראמפ להפחתת ההידבקות בנגיף ה-HIV בארה"ב ב-90% עד 2030

שירות כלכליסט 14:4311.05.19

לחצו כאן לערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

 

חברת התרופות גיליאד הסכימה לתרום את תרופת הטרובאדה מתוצרתה המשמשת להגנה מפני נגיף ה-HIV, וזאת באופן שיכסה 200 אלף משתמשים למשך 11 שנה, כך הודיע ממשל טראמפ שלשום (ה'). מדובר בתרומה של עד 2.4 בקבוקים מיליון של התרופה למרכזים למניעת מחלות, שיפיצו אותה לאנשים ללא ביטוח רפואי הנמצאים בסיכון גבוה להידבקות בנגיף. אספקה שנתית של התרופה עולה יותר מ-20 אלף דולר.

 

 

 

התרומה היא חלק מיוזמתו של הנשיא טראמפ להפחתת ההידבקות בארה"ב בנגיף המוביל למחלת האיידס, וזאת בשיעור של 90% עד 2030.

 

תרופת הטרובאדה תרופת הטרובאדה צילום: בלומברג

 

"רוב האזרחים האמריקאים שנמצאים בסיכון ויכולים להגן על עצמם באמצעות תרופות כאלה עדיין לא מקבלים את התרופה", כך אמר שר הבריאות אלכס הזאר, "ההסכם הזה יעזור לסגור את הפער באופן משמעותי".

 

לפי וושינגטון פוסט, האסטרטגיה הממשלתית למניעת הפצת הנגיף מתמקדת במספר מקומות קטן בו הווירוס מרוכז בארה"ב: מחוז קולומביה, פורטו ריקו, 48 מחוזות ברחבי ארה"ב, ובאזורים כפריים בשבע מדינות דרומיות. ב-2017 נרשמו בדרום ארה"ב 20 אלף נשאים חדשים של נגיף ה-HIV, יותר מבכל שאר ארה"ב ביחד.

 

על פי מידע של הממשלה, מספר המאובחנים בארה"ב החל להתייצב ב-2013 על רמה של 39 אלף בשנה, לאחר מספר שנות ירידה רצופות.

 

אמצעי מניעה קדם-חשיפתיים שנלקחים מדי יום, הם בעלי יעילות של 90% במניעת העברה של הנגיף דרך יחסי מין ושל יותר מ-70% דרך מזרקים נגועים. רק 10%-20% מ-1.1 מיליון האנשים הנחשבים בעלי סיכון להידבק באיידס נוטלים תרופות מסוג זה. מספר לא פרופורציונלי של הנמנים על קבוצת הסיכון שאינם נוטלים את התרופה הם גברים הומוסקסואלים ממוצא אפרו-אמריקאי ולטיני.

 

המכשולים העומדים בפני הפצת תרופת הטרובאדה בקרב אותה אוכלוסייה בסיכון הם רבים, וביניהם עלות התרופה, היעדר גישה לשירותים רפואיים, דעות קדומות, היעדר ידע בקרב רופאים וקושי בהתמדה בטיפול.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x