$
שוק ההון

הדו"חות הכספיים של יו ניבו חושפים: עלות הקמת מפעל קנאביס בישראל ‑ 19.4 מיליון שקל

העלות העיקרית בהקמת המפעל לפי הדו"חות השנתיים של יו ניבו ‑ הקמת "חדרים נקיים" יותר מאשר בחדר ניתוח, אשר כל מטר מעוקב בהם נמדד בריכוז החלקיקים בו. משך הקמת המפעל כשנתיים, כשהצפי להשלמתו הוא עד סוף שנת 2019

צלי גרינברג 08:2206.03.19

חברות הקנאביס הציבוריות הישראליות טרם הציגו הכנסות ועדיין ממתינות לתקנות הרשויות הממשלתיות הרלבנטיות לתחילת היצוא. אך ההוצאות המופיעות בדו"חות הכספיים לשנת 2018 חושפות את העלות הנדרשת להקמת מפעל קנאביס רפואי בישראל ‑ 19.4 מיליון שקל.

 

 

 

יו ניבו, הנסחרת בבורסה בתל אביב בשווי של 93.6 מיליון שקל, היא החברה הציבורית היחידה שפרסמה את עלויות ההקמה למפעל כזה. כיום פועלים בישראל 3 מפעלי קנאביס בלבד: מפעל פנאקסיה ישראל, המתמזגת לתוך הרודיום הציבורית; מפעל בזלת הפרטי, המחזיק בתקן שתוקפו עד יוני 2019; והמפעל של B.O.L, המייצר לעצמו בלבד. יו ניבו הוא המפעל הבא שעתיד לקום ונכנס לשוק שבו יש דרישה גבוהה למפעלי ייצור קנאביס רפואי. במפעל קנאביס רפואי מיוצרות תפרחות שמותאמות לצריכה ושמן קנאביס.

 

מדו"חותיה עולה כי ההשקעה העיקרית בהקמת מפעל קנאביס היא העלות הכוללת לבניית המבנה הנדרש על פי התקנים. אלה כוללים הקמת מעבדה וחדרים נקיים, כלומר אזור במפעל שבו נשמרת רמת ניקיון גבוהה אף מזו שבחדר ניתוח, הנמדדת ביחידות של מספר חלקיקים למטר מעוקב. העלות לבניית 700 מ"ר, מהם 220 מ"ר חדרים נקיים, עמדה בשנה החולפת על 4 מיליון שקל. החברה צופה לסיים את הקמת המפעל בין אמצע 2019 לסוף השנה.

 

עלות גבוהה נוספת שלה נדרשת החברה היא שכר ההנהלה והעובדים, הנדרשים מתוקף תחילת העבודות והעמידה הנדרשת בתקנים. לעובדים שילמה החברה 3.9 מיליון שקל בשנת 2018, המוכפלים ל־7.8 מיליון שקל עד לסיום המפעל בסוף 2019. החברה לא מפרטת את שכר העובדים אך גורמים בתחום טוענים כי רוב השכר מופנה אל מחלקת המחקר והפיתוח. מדובר בעלות שנתית קבועה שהיא חלק מהוצאות החברה כבר כעת.

 

חממת גידול קנאביס חממת גידול קנאביס צילום: Pavlina Schultz

 

הסעיף שעתיד לחזור על עצמו לאורך כל שנות פעילותה של החברה הוא סעיף העמידה בתקנים והרגולציה, שבדו"חות יו ניבו עמד בשנה האחרונה על 1.8 מיליון שקל. הסכום עתיד להגיע ל־3.6 מיליון שקל עד לסיום הקמת המפעל ותחילת פעילות החברה. החברה נדרשת הן לעמידה בתקן הישראלי, לו עלויות משלו, והן לעמידה בתקן האירופאי, שלו עלויות נפרדות. החברה מציינת כי גייסה את כל הסכום הנדרש לה לבניית המפעל וכי היא מתכננת התחלת פעילות כבר באמצע 2019.

 

יו ניבו דיווחה על מספר הסכמים שחתמה וביניהם: הסכמי מכירה לחברת די.אן.איי ג'נטיקס ההולנדית, שבמסגרתם תמכור עד 20 טונות תפרחת ושמני קנאביס רפואי בשנה עבור 4 יורו לגרם. מדובר בהכנסה פוטנציאלית שנתית של 80 מיליון יורו. בנוסף, לחברה הסכם עם חברה קנדית ליצוא שנתי של 24 ק"ג שמן קנאביס רפואי כחומר גלם עבור 576 אלף דולר בשנה.

 

לחברה גם הסכמים עם בתי מרקחת בישראל: שור טבנצ'יק, מקס פארם, ובתי מרקחת נוספים, המספקים קנאביס ל־5,000 חולים ומבטאים דרישה שנתית של 1.8 טונות לתפרחת ושמנים. תמורת אלה עתידה החברה לקבל 25.2 מיליון שקל בשנה, בתמחור של 14 שקל לגרם.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x