$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

המחזיקים באינטרנט זהב מתכוונים להשתלט על החברה

נציגות האג"ח תבקש מבית המשפט אישור להמיר 100 מיליון שקל מהחוב למניות, זאת אחרי שלא קיבלו התחייבות מצד הבנקים הנושים להזרמת הון לחברה. במקביל, גם הקומה של בי־קום רועדת, ואזהרת הרווח שבזק פרסמה אתמול לא מסייעת למצב

גולן חזני 08:3525.02.19

הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

 

נציגות האג"ח של אינטרנט זהב תפנה בימים הקרובים לבית המשפט בבקשה לאשר הסדר חוב חד־צדדי, שבו ימירו המחזיקים חלק מהחוב כלפיהם למניות, וישתלטו על החברה. ל"כלכליסט" נודע כי בישיבה שנערכה עם המנהלים המיוחדים של יורוקום, עורכי הדין פיני רובין, אמנון לורך ואורי גאון, ביקשה נציגות האג"ח בראשות הנאמן יוסי רזניק לדעת אם הבנקים הנושים מתכוונים להזרים הון מיידית לאינטרנט זהב. הזרמה זו נחוצה כדי לאפשר לחברה אורך נשימה, והמחזיקים היו מוכנים לדחות את פירעון הקרן והריבית בחוב לשנתיים אם הבנקים היו מזרימים הון לקופת החברה. החוב של אינטרנט זהב כלפי המחזיקים עומד על 727 מיליון שקל, ובניכוי המזומן שנמצא בקופת החברה הוא עומד על כ־590 מיליון שקל.

 

סירוב לא פורמלי מהבנקים

 

המנהלים המיוחדים ששכרו את שירותי חברת הייעוץ MNS של שרון זאורבך, לא היו מוכנים להתחייב להזרמה מיידית, וביקשו ארכה כדי לאפשר להם לקבל את אישורם של הבנקים, נושי יורוקום האחרים ואת אישור הכנ"ר ובית המשפט למהלך. הנציגות, שציפתה לקבל תשובות כבר בישיבה, התאכזבה והחליטה לנקוט בצעדים חד־צדדים להסדר חוב שידלל את הבנקים בעלי השליטה כמעט לאפס. זאת, בגלל הערכתם של המחזיקים שהבנקים השיבו בשלילה, באופן לא פורמלי, לשאלתם של המנהלים המיוחדים באשר להזרמה. בישיבה נכח גם זאורבך שבחר שלא לדבר בה.

 

 

ל"כלכליסט" נודע כי נציגות האג"ח מתכוונת להמיר לפחות 100 מיליון שקל מהחוב כלפי המחזיקים למניות של אינטרנט זהב. כרגע מחזיקים הבנקים הנושים של יורוקום, דיסקונט הפועלים והבינלאומי, ב־52% ממניות אינטרנט זהב, זאת אחרי שביוני 2018 הם הזרימו 55 מיליון שקל לקופתה במסגרת הנפקת זכויות של 100 מיליון שקל. אינטרנט זהב שנסחרת בשווי של 80 מיליון שקל בלבד, מחזיקה ב־52% ממניות בי־קום שנסחרת בשווי 610 מיליון שקל, ובי־קום מחזיקה בשליטה (26%) בבזק. אף שניסו למכור את השליטה בחברה, הרי שבאינטרנט זהב מודים כרגע כי המגעים נכשלו וכי המועמדת האחרונה, קרן סרצ'לייט, איננה מוכנה לשלם את המחיר שדורשים החברה ובעלי האג"ח שלה שנכנסו לתמונה.

מה דעתך על מניית אינטרנט זהב:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

אם בית המשפט יאשר למחזיקים להמיר חלק מהחוב כלפיהם למניות אינטרנט זהב המהלך ידלל כמובן גם את בעלי המניות מהציבור ויהווה למעשה השתלטות מלאה של המחזיקים על החברה. במסגרת אותו מהלך, הנציגות בראשות אדוארד קלר תעביר מתווה שכולל גם דחייה של פירעון החוב כלפיהם, ומחיקה, כאמור, של החלק שיומר למניות. במקביל יבקשו למנות מנהל מיוחד שיגיש תביעות נגד הבנקים על שלא מכרו את השליטה במחיר גבוה בהרבה מהשווי הנוכחי. היועץ המשפטי של הנציגות הוא עו"ד עדי פיגל. המתווה המבוקש דומה למתווה ההסדר שנעשה בסקיילקס שהיתה בשליטת אילן בן־דב, שגם בה הומר חוב כלפי בעלי האג"ח למניות. בקשתם של המחזיקים להמרת החוב למניות תוגש גם למשרד התקשורת, כדי שזה יאפשר העברה של היתר השליטה בבזק מהמנהלים המיוחדים לנציגות האג"ח, מהלך חסר תקדים בחברת תקשורת או חברה פיננסית אחרת מפוקחת.

 

דורון תורג'מן, מנכ"ל אינטרנט זהב דורון תורג'מן, מנכ"ל אינטרנט זהב צילום: עמית שעל

 

בי־קום נערכת לגיוס הון

בינתיים, גם הקומה של בי־קום רועדת בפירמידה. ל"כלכליסט" נודע כי כדי להיערך למהלך של גיוס הון ולאפשר אותו, ביקשו דירקטוריון בי־קום והמנכ"ל עמי בר לב ממשרד התקשורת לאשר את הורדת היקף האחזקה המינימלי של אינטרנט זהב בבי־קום ל־35%, בדומה לאישור שניתן לאינטרנט זהב להורדת היקף אחזקותיה ביורוקום. כיום בי־קום לא יכולה לבצע גיוס הון שידלל את אינטרנט זהב, מאחר וזו תדולל מתחת ל־50% מהמניות, ובכך תחרוג מההתניות שניתנו לה בעת מתן היתר השליטה ממשרד התקשורת.

 

בי־קום עלולה להיקלע למצב של חדלות פירעון לאור מצבה של החברה־הבת בזק, שצפויה להפסיק לחלק דיבידנדים ולסבול מהתכווצות בהונה העצמי. במקרה כזה, וללא גיוס הון, תחול ירידה גם בהון העצמי של בי־קום והיא תיקלע למצב של אי־עמידה בקובננטים לנושיה, מה שעלול להביא לדרישה להעמיד לפירעון מיידי חוב של 2 מיליארד שקל.

 

אזהרת הרווח של בזק

אתמול בבוקר פרסמה בזק אזהרת רווח לדו"חות השנתיים שלה וציינה כי היא צופה שהרווח הנקי ב־2018 יהיה נמוך ב־15% מהתחזיות שלה שעמדו על מיליארד שקל, כך שהרווח השנתי צפוי לעמוד על 850 מיליון שקל. משמעותה של אזהרת הרווח היא שהרווח הנקי ברבעון הרביעי צפוי לעמוד על כ־160 מיליון שקל בלבד. זאת, כתוצאה מאירועים בעלי אופי חד־פעמי, ולא בשל ירידה בפעילות השוטפת. ולעומת הירידה ברווח הנקי ציינה בזק בדיווח כי תזרים המזומנים שלה יהיה גבוה ב־12% מהתחזיות, וצפוי לעמוד על 1.7 מיליארד שקל, זאת כתוצאה משינוי חיובי בהון החוזר שלה.

 

נתונים אלה אינם כוללים הפרשות צפויות שעליהן דיווחה בזק, בגובה של מאות מיליוני שקלים, הן בשל פרישת עובדים – קרוב לחצי מיליארד שקל – והן בשל מחיקות בגין שווי החברה־הבת yes. מניית בזק הגיבה באדישות לדיווח ואף סיימה בעליות, כשאת הסיבה ניתן למצוא בסקירה של בנק ברקליס שטענה כי מדובר בדיווח לא מפתיע ולא מהותי, וקבע מחיר יעד של 5 שקלים למניה, גבוה ב־50% ממחירה כיום.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x