"גם אם תציעו 30 שקל למניה, ידחו אתכם. זה לא בזאר טורקי"
אסיפת מחזיקי האג"ח של אינטרנט זהב לוותה בהטחת האשמות בנציגי הקרן האמריקאית סרצ'לייט, שהציגו את הצעת הרכישה. לדברי מיכאל יפרח מסיטי בנק, המלווה את הקרן: "זו ההצעה האחרונה. היא משקפת מחיר שהוא האלטרנטיבה הכי טובה שלכם"
הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט
אסיפת מחזיקי האג"ח של אינטרנט זהב, שהתקיימה היום (ב') במשרדי החברה בתל אביב, היתה טעונה מאוד. מחזיקי האג"ח נפגשו לראשונה עם נציגי הקרן האמריקאית סרצ'לייט, והביעו תרעומת על ההצעה שנוקבת במחיר נמוך ביותר מ־50% מהמחיר הלא־מחייב שהוצע על ידיה לפני כחודש.
- מסתמן: מחזיקי אינטרנט זהב לא ימכרו, ויבקשו את השליטה בבזק
- ההצעה החדשה של סרצ'לייט לרכישת בזק נמוכה אף מהקודמת
- המגעים להסדר באינטרנט זהב: הזרמת הון תמורת דחיית הפירעון
"אתם מנצלים את זה שאתם מציע יחיד, ואם היה כאן מציע נוסף הייתם מציעים מחיר שגבוה בעשרות אחוזים. אתם גורמים לכך שגם אם תציעו 30 שקל למניה, אנשים לא ירצו אתכם", אמר אחד המחזיקים לנציגי סרצ'לייט. אחר הוסיף כי "אם אתם חושבים שאנו בבזאר טורקי, אז שתדעו שאנחנו יודעים שיש לנו סחורה טובה. אחרי הדו"חות תחזרו עם הצעה של 30 שקל".
עו"ד עדי פיגל שמייצג את מחזיקי האג"ח של אינטרנט זהב, אמר באסיפה כי "הבהרנו לסרצ'לייט שיש שני תנאים כדי שהצעתם תוכל לעלות לשולחן. האחד זה המחיר, והשני שההצעה לא תהיה סוג של אופציה, אלא בגדר עסקה אמיתית. כמו שאתם רואים, הם לא הסכימו לזה. אנחנו לא ממליצים לקבל את ההצעה".
ההצעה לרכישת מניות ביקום, המוחזקת על ידי אינטרנט זהב, כפופה לבדיקת נאותות, ומבוססת על תקופת בלעדיות שבה ינסו הצדדים לגבש הסכם מחייב. הצעת סרצ'לייט כוללת מנגנון פיצוי למציעה, לרבות במקרה שההסכם שלא יאושר על ידי המחזיקים או על ידי בית המשפט. נציגי סרצ'לייט מסיטי בנק, בהובלת בנקאי ההשקעות מיכאל יפרח, שמלווה את המציעה בשיתוף עם פירמת עורכי הדין מיתר ליקוורניק גבע לשם טל שאותה ייצג בדיון עו"ד קליף פליג, ביקשו להציג את ההצעה באסיפה. אחד המחזיקים אף שאל בציניות אם צריך לשלם לנציגים על הופעתם.
לדברי פיגל, "נציגי סרצ'לייט מכירים את החברה, ולדעתי רוצים את העסקה. אנו חושבים שזה לא משהו שצריך להתקדם אתו. במקביל, אנחנו בודקים אפשרות להזרמת הון מצד בעלי המניות. אנו לא יכולים להיכנס לפרטים, אך הדרישה היא שיזרימו סכום שיאפשר לאינטרנט זהב להמתין ולהגן על הנכס - ביקום. אני חושב שעד סוף השבוע הבא נקבל תשובה מהבנקים".
הנאמן למחזיקי האג"ח יוסי רזניק התייחס לשיתוף הפעולה עם אינטרנט זהב: "אנחנו עובדים בשיתוף פעולה מלא עם החברה וההנהלה - גם מול סרצ'לייט וגם מול הבנקים. אני לא רואה כרגע אינטרסים שונים בין החברה למחזיקי האג"ח".
לדברי מנכ"ל אינטרנט זהב דורון תורג'מן, "עצם זה שיש צורך בהיתר שליטה הופך את העסקה להסכם אופציה. קבלת היתר שליטה זה מהלך של חמישה חודשים. אם בזמן הזה המניה של בזק יורדת לשני שקלים, המציע יכול למצוא דרך לא לקבל היתר שליטה".
המחזיקים שאלו איזה ערך מוסף יש לסרצ'לייט. יפרח השיב כי "יש לנו ניסיון עשיר מאוד, ויש לכם אפסייד בהצעה. המחיר שניתן בהצעה הוא מחיר כלכלי, ולא קשור למחיר השוק של בזק או ביקום".
מחזיקי האג"ח הביעו פליאה על התכווצות ההצעה ב־50% בתוך זמן קצר. בתגובה, אמר הנציג מסיטי בנק כי "מה שעומד כרגע לפניכם זו ההצעה האחרונה. אין הצעות אחרות. סרצ'לייט לא נגדכם. ההצעה שלנו מחזירה לכם 70% מהחוב, שזה יותר מהמחיר שהאג"ח משקפות בשוק. אנחנו חושבים שההצעה משקפת מחיר שהוא האלטרנטיבה הכי טובה שיש לכם".
אחד ממחזיקי האג"ח הקשה ושאל: "למה שאני אחשוב שיש לכם יכולות גבוהות שיכולות לתרום לניהול של בזק ולהשיא ערך למניה, אם לפני כמה שבועות הערכתם שהשווי ההוגן הוא 40 שקל למניה, ועכשיו אתם אומרים אחרי חודש אחד שהשווי הוא 17.5? איך אפשר לסמוך על הניתוח שלכם ועל המקצועיות שלכם?".
בתגובה אמר יפרח כי "בשלב הראשון של המכרז אין מידע שאינו פומבי. לכן ההצעה שקיבלתם - ולא היתה מחייבת - היתה לפי 40 שקל. בשלב השני מקבלים גישה למידע פרטי. הצלילה במחיר בהצעה החדשה משקפת מידע ציבורי שלילי שנחשפנו אליו. אני רוצה מאוד לקנות".
תורג'מן עצמו הוסיף לאחר שנציגי סרצ'לייט עזבו את החדר, כי "עמדת החברה דומה לעמדת הנאמן. התנאים מסביב להצעה גורמים לי לא לרצות להתקדם".