הרכישה העצמית בסטארווד חצתה את סף ה-11 מיליון שקל
חברת הנדל"ן האמריקאית שמנסה להשיב את האמון של השוק הודיעה לפני כשבועיים על תוכנית רכישה בסכום של 40 מיליון דולר
עברו כשבועיים מאז ההכרזה של סטארווד על תוכנית הרכישה העצמית שלה - השאפתנית ביותר בקרב חברות הנדל"ן האמריקאיות - ובתקופה זו הספיקה החברה לבצע רכישות של אגרות החוב שלה בסכום כולל של כ-20 מיליון שקל ערך נקוב, שעלה במחירי השוק לסטרווד כ-11.7 מיליון שקל. מדובר בפחות מ-8% בלבד מסכום הרכישות שהוגדר בתוכנית, כך שהיד עוד נטויה
- טעינו, לא ממש הבנו. חפשו אותנו באיי הבתולה
- תוצאות מאכזבות לסטארווד: ה-NOI ירד ברבעון השלישי ב-8.5%
- סטארווד מנסה להבריח את הברבורים השחורים, אבל לאן?
ב-19 בדצמבר הודיעה סטרווד על תוכנית רכישה עצמיו של אג"ח החברה בסכום של 40 מיליון דולר. סטארווד גייסה במהלך 2018 חוב של 910 מיליון שקל בסדרת אג"ח (א') בתל אביב.
היציאה לתוכנית רכישה עצמית נועדה לשדר לשוק איתנות פיננסית, מתוך רצון להשיב את האמון בחברות הנדל"ן האמריקאיות שגייסו חוב בת"א לצורך מימון פרויקטים של נדל"ן מניב בארה"ב.
סטארווד סבלה מאוד מהסנטימנט השלילי שפקד את החברות האמורות והאג"ח שלה נפלו לתשואה דו-ספרתית של מעל ל-25% לפני כמה שבועות. למרות מסע הרכישות העקבי של החברה שכלל דיווחים מרובים, לאחר ביצועי הרכישות, תשואת האג"ח של סטארווד עדיין נמצאת באזור דו-ספרתי של 23.88%. נמוכה יותר מרמה של 25.1% שנרשמה ב-23 בדצמבר האחרון.
החשש של המשקיעים בסטאורווד נגע בעיקר מהמצב המעורער של ענף הקניונים בארה"ב. החברה מחזיקה ב-7 קניונים וההנהלה הביעה באופן גלוי את החשש מהמצב בענף בתקופה הקרובה בשיחות הוועידה שלה - אף שהצהירה על סדרה של צעדים לצורך שיפור מצב הנכסים. גם סיור נרחב ביותר של נציגי המוסדיים מהארץ שבוצע לפני מספר שבועות עדיין לא הפך את המגמה השלילית, שלמעשה מאפיינת כיום חברות אמריקאיות לא מעטות הפועלות בתחום.