סטארווד מנסה להבריח את הברבורים השחורים, אבל לאן?
בעקבות ניתוח כלכליסט הודיעה סטארווד כי קריסת רשת סירס לא תשפיע עליה מהותית וכי תשלומי הריבית למחזיקי האג"ח ישולמו גם אם תחרוג מהיחסים הפיננסיים הנדרשים. הבעיה היא שהחברה לא מציינת כמה היא רחוקה מלעמוד בהם
שלושה ימים לאחר פרסום הניתוח "בכלכליסט", שסקר את הברבורים השחורים שמרחפים מעל חברת סטארווד ווסט, התייחסה החברה לדברים. בדיווח מיידי שהוציאה לבורסה מנסה החברה להרגיע את המשקיעים, ומציינת כי קריסת רשת הקמעונאות סירס, שהיא לקוח עוגן של החברה, לא צפויה להשפיע באופן מהותי על תוצאות פעילותה ועל מצבה הכספי.
- 6 ברבורים שחורים מעל 7 הקניונים של סטארווד
- הנושה הגדול של סירס הוא המנכ"ל שהובילה לפשיטת רגל
- דיווח: סירס תסגור 150 חנויות במסגרת הליך פשיטת הרגל
הסיבה, כפי שנכתב ב"כלכליסט", היא שההשפעה של סירס על הכנסות סטארווד היא זניחה ומהווה 0.01% מהן, מכיוון שסירס ממוקמת על שטחים בבעלותה, ולא בבעלות סטארווד.
עוד כותבת סטארווד כי על פי הליכי חדלות הפירעון של סירס, אף אחת מחנויות הרשת אינה ברשימת החנויות המועמדות לסגירה. אולם, באותה נשימה כותבת החברה בהערת שוליים כי סירס תבחן את המשך הפעלתן של החנויות, גם את אלה שהיא לא הודיעה על סגירתן המיידית. עוד מציינת סטארווד כי הבעלים של חנויות סירס בשני קניונים החל לחפש חלופות לרשת בנכסים הללו.
סטארווד גם מתייחסת לאפקט השרשרת שעשוי להיווצר כתוצאה מעזיבתה של סירס. לפי סטארווד, לחלק מהשוכרים בקניונים שלה יש אופציה לעזוב אותם או לקבל הנחה בדמי השכירות במקרה שבו שוכר עוגן כמו סירס עוזב, כפי שנכתב ב"כלכליסט". אלא שסטארווד מציינת כי נכון להיום, זכות שכזו לא קיימת כתוצאה מהליכי חדלות פירעון, וגם במקרה שזכות כזו תתקיים - לא תהיה לכך השפעה מהותית לרעה על החברה.
הנתון שלא זכה להתייחסות
סטארווד התייחסה לראשונה בדיווח אתמול לאחד הנתונים המעניינים בדו"חותיה, שעד כה מיעטה בפרטים לגביו - הלוואה של 549 מיליון דולר, שנטלה ממשקיעים אמריקאיים ושעבורה משועבדים חמישה מתוך שבעת הקניונים שהנפיקה בישראל. מדובר ביחס הפיננסי Debt yield, שבין ההכנסות התפעוליות נטו (NOI) או תזרים המזומנים הנקי (NCF), מחולק בחוב. לפי יחס זה נקבע אם מופעל מנגנון המכונה קופסה סגורה, שלא המאפשר הוצאת כספים אלא לשימושים שהוגדרו מראש.
תחילה, מאשרת החברה את הפרסום הראשוני ב"כלכליסט", שלפיו היחס הזה צריך לעמוד על 10.9%, אלא שהיא לא מציינת עד כמה היא רחוקה מיחס זה נכון להיום. טוב תעשה החברה אם תפרסם את אופן חישוב היחס ותדווח אחת לרבעון מהו יחס Debt Yield שחישבה.
עוד מציינת החברה כי הגבלת העודפים תתאפשר אם בשלושה נכסים מתוך חמשת הקניונים שלה לפחות שני שוכרי עוגן הפסיקו את פעילותם, פינו את החנויות או מצויים בהליך של חדלות פירעון, כמו סירס. אלא שכאן מכניסה החברה הסתייגות: מנגנון הגבלת המזומנים לא יופעל - גם במקרה של הליך חדלות פירעון - אם שוכרי העוגן ימשיכו את פעילותם בנכס חרף ההליך, וההליכים הללו אינם מהווים הפרה מול שוכרים אחרים בקניון.
ההתניה שלא נכתבה
עוד הוסיפה החברה כי אירוע המגבלות אינו מהווה עילה להעמיד את ההלוואה לפירעון מיידי, וגם אם יתקיים, הרי שיתאפשרו תשלומי ריבית למחזיקי החוב הישראליים. מה שסטארווד לא כותבת בדיווח מאתמול, אך כתוב במסמכי הדירוג של חברת S&P, הוא שתשלומי הריבית יתאפשרו רק לאחר שישולמו כל יתרת התשלומים, כולל תשלומי מסים, תפעול וסעיף סל כמו הוצאות אחרות של מנפיקי החוב. לסיכום כתבה סטארווד כי המידע שמסרה אתמול למשקיעים עשוי להשתנות, אם יחול שינוי באיזה מהגורמים שהובאו בחשבון בהערכות אלה, או עקב גורמים שאינם בשליטתה.