חברת הנדל"ן האמריקאית קליין אנטרפרייזס נסוגה מגיוס האג"ח בת"א
גורם בשוק: "השוק מתפרק, כל האמריקאיות נסחרות כיום בתשואות דו ספרתיות ואף אחד מהן לא תצליח לצאת לסבב גיוס חדש"
חברת הנדל"ן המניב האמריקאית קליין אנטרפרייזס ביטלה את הנפקת האג"ח לגיוס 240 מיליון שקל, כך עולה מדיווח של החברה אמש (ד') שהגיע בחסות הודעת עדכון על כך שחברת הדירוג "מידרוג" ביטלה את הדירוג המותנה להנפקת איגרות החוב שדורגו בדירוג A3, בעקבות כך.
- קריסת סטייל ריבר: "הפתעה שהמשקיעים היו מגלים רק אחרי ההנפקה"
- בן־משה קיבל 24 שעות להחליט אם הוא מקבל את התנאים של מחזיקי האג"ח
- אנטרופי דורשת מאוברסיז להפחית את דמי הניהול של פלר
החברה הוציאה תשקיף לגיוס החוב כבר ב-31 למאי השנה ודירוג ההנפקה הותנה במבנה ההנפקה שכלל פירעון חוב של כ-54.6 מיליון דולר ואשר לטובתו משועבדים נכסים לטובת מחזיקי האג"ח, והעברת מלוא הזכויות והנכסים לידי החברה.
כבר ביוני השנה פורסם ב"כלכליסט", כי החברה יצאה לרוד שואו ונאלצה להוסיף שעבוד ראשון על שישה נכסים שלה, הרשומים בספריה בשווי של 82.2 מיליון דולר. גורם בשוק ההון מספר ל"כלכליסט", כי "השוק מתפרק, כל האמריקאיות נסחרות כיום בתשואות דו ספרתיות ואף אחד מהן תצליח לצאת עכשיו לסבב גיוס חדש, וזה תקף גם ללא מעט חברות ישראליות. אבל אם החברה תצטרך כסף היא בטח תפנה לבנקים. כרגע שווה לה לחכות".
את הכסף שביקשה לגייס בישראל ייעדה קליין בעיקר להחלפת הלוואות בכירות של כ-54 מיליון דולר שקיימות על נכסיה. ההלוואות האלה נלקחו בריבית ממוצעת של 4.2%, כך שהגיוס בישראל, שצפוי היה להיות על ידה בריבית של 4%–6%, בהתחשב בתשואות שבהן נסחרו סדרות של חברות מקבילות עם שעבוד כמו אנקור ודלשה, כבר אז היה יקר יותר מהחוב הקיים של קליין, ובוודאי כרגע. יתרת התמורה מההנפקה יועדה לרכישת שותפים בנכסים שונים תמורת 7.7 מיליון דולר ורכישת נכס חדש תמורת 1.4 מיליון דולר. את ההנפקה היו מתוכננות לבצע אינפין ולאומי פרטנרס.
נכון ליוני 2018 החברה הייתה בעלת הון עצמי מיוחס לבעלים של 132 מיליון דולר והיקף נכסים (נדל"ן להשקעה) של 282 מיליון דולר.
מרבית נכסי החברה הם בסביבות הערים וושינגטון די.סי ובולטימור. מצבת הנכסים שלה כוללת 30 נכסים. בתחום המסחרי יש לה 22 מרכזי מסחר, בשטח השכרה כולל של כ־2 מיליון מ"ר, ובמגורים יש לה שמונה נכסים, ובהם 1,131 יחידות דיור להשכרה מסוג A Class.
נכון לסוף 2017 הסתכם השווי הנכסי הנקי (NAV) בכ־128 מיליון דולר, וההכנסות הנקיות משכירות לאותה שנה הסתכמו ב־18 מיליון דולר. ה־FFO של החברה ב־2017 עמד על 8.8 מיליון דולר - עלייה של 60% לעומת התקופה המקבילה.