אחר הכפלת שווי הנכסים והודעה על דיבידנד: מגוריט יוצאת לגיוס חוב נוסף
קרן הריט למגורים רשמה רווח של 10.8 מיליון שקל ברבעון השלישי ומתכוונת לחלק דיבידנד שנתי של 5 מיליון שקל. שווי נכסי הקרן עמד בתום הרבעון על 713.7 מיליון ש קל, לעומת 467 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2017
מגוריטמדווחת הבוקר (א') לבורסה, כי לאחר שרשמה רווח של 20.2 מיליון שקל בשלושת הרבעונים הראשונים של 2018 החליטה לחלק דיבידנד של 5 מיליון שקל על פעילותה בשנת 2018. את הרבעון השלישי מסכמת מגוריט עם רווח של 10.8 מיליון שקל, שנובע בעיקר בעיקר מעליית ערך הדירות שבבעלותה ברמת גן.
- ההימור של מגוריט הגדיל לה את שורת הרווח ב-10.1 מיליון שקל
- בוטלה עסקת מגוריט לרכישת דירות ב-78 מיליון שקל בדרום ת"א
- מגוריט רוכשת בניין מגורים במרכז ירושלים ב-75 מיליון שקל
מגוריט היא קרן ריט למגורים שהוקמה לפני כשנתיים ונסחרת בבורסה בתל אביב בשווי שוק של כ-266.4 מיליון שקל. הקרן מחזיקה נכון לסוף הרבעון השלישי 154 דירות מניבות בישראל בשיעורי תפוסה כוללים של מעל כ-90%. חלק מנכסי הקרן עדיין לא עבר שמאות מקיפה ולכן לא מיוחס להם בדו"חות שווי שוק עכשווי - עלותם לחברה עומדת על 242 מיליון שקל. שווי נכסי הקרן נכון לתום הרבעון מוערך ב-713.7 מיליון שקל - מול 467 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנה שעברה.
התחייבויות הקרן כמעט והכפילו עצמן בתשעת החודשים הראשונים של השנה לכ-424.4 מיליון שקל, מול 247.6 מיליון שקל ברבעון המקביל. ההתחייבות העיקרית נובעת מסדרת אגרות החוב שהנפיקה בת"א (מגוריט א'). הקרן תפעל בקרוב לגיוס חוב נוסף מהציבור, שהיקפו עדיין אינו ברור – בהנפקת האג"ח הקודמת הקודם גייסה מגוריט 370 מיליון שקל (הסכום יועד לרכישות נכסים).
הקרן צופה כי פעילותה תגדל במהלך החודשים הקרובים כאשר תתחיל לאכלס מגדל מגורים בן 84 דירות בשכונת נווה דוד ברמלה ולאחר שתקדם ארבעה פרויקטים בהם זכתה במסגרת מכרזים של "דירה להשכיר" בירושלים, ראשון לציון, חולון ובאר יעקב. כמות הדירות הכוללת הנמצאת במלאי החברה, הן כמניבות, הן בהקמה והן בתכנון, עומד, נכון למועד פרסום הדוחות על כ-750. הקרן פועלת לאיתור מתחמים בני 20 דירות לכל הפחות ועד כה התקשרה בעסקאות לרכישת והקמת דירות בהיקף כולל של למעלה ממיליארד שקל.
יו"ר הקרן ארז רוזנבוך אמר ל"כלכליסט", כי "למגוריט מינוף יחסית נמוך בהשוואה לחברות רבות אחרות העוסקות בתחום הנדל"ן למגורים והוא אף נמוך מהמינוף המותר למגוריט כקרן ריט על פי פקודת מס הכנסה (80%). ובין היתר בשל כך התקבלה ההחלטה לבחון אפשרות לגיוס חוב נוסף".
רוזנבוך הוסיף ואמר כי "לפי כל ההערכות הצפיפות בישראל תעלה ועימה עשוי לעלות בהתאם גם שיעור המגורים בבניינים. לפיכך הביקוש לדירות בשכירות עשוי להתגבר ובהתאם המודל על פיו פועלת מגוריט עשוי לקבל משנה תוקף. כך הצורך בפעילות בשוק הדיור הממוסד להשכרה, כמו זן של מגוריט, הולך ועולה".