לאחר סערת כתב האישום: אופקו מצמצמת עלויות אך ממשיכה להפסיד
החברה מדווחת על הפסד נטו של 77 מיליון דולר לתשעת החודשים הראשונים השנה - נמוך בכ-10 מיליון דולר מההפסד בתקופה המקבילה אשתקד. 27.7 מיליון דולר מתוך ההפסד השנה מיוחסים לרבעון השלישי. החברה נאלצה להתמודד לאחרונה עם כתב אישום שהוגש בארה"ב נגדה ונגד מייסדה פיליפ פרוסט על הרצת מניות
חברת אופקו צמצמה את הפסדיה לרבעון השלישי בכ-23% ל-27.7 מיליון דולר לעומת 35.9 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. סך הפסדי החברה מתחילת השנה ועד סוף חודש ספטמבר עומד על 77 מיליון דולר המהווים ירידה של כ-10 מיליון דולר מהפסדיה בתקופה המקבילה אשתקד אז עמדו על כ-87 מיליון דולר.
- אופקו נשארה במדדים ותפתח את המסחר בארביטראז' חיובי
- "נדהמתי מהאשמות נגדי, אין דבר שחשוב לי יותר מהיושרה המקצועית שלי"
- דקה של מסחר באופקו - התרסקות של 35%
כך עולה מדו"חותיה של החברה לרבעון השלישי השנה, בהם מתפרסם גם כי הכנסותיה לרבעון נשארו דומות לאלו של הרבעון השלישי ב-2017 עם עלייה קלה של כ-2 מיליון דולר מ-200.9 מיליון דולר לרבעון השלישי ב-2017 ל-202.8 מיליון דולר לרבעון השלישי השנה. החברה משקיעה בחברות מחקר ופיתוח בתחומי הביו-פארמה והדיאגנוסטיקה והיא נסחרת לפי שווי שוק של 1.729 מיליארד דולר.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
גם ההפסד פר מניה צומצם מהפסד של 6 סנט למניה ברבעון השלישי ב-2017 ל-5 סנט למניה לרבעון השלישי השנה. בכך עומד ההפסד המצטבר למניה למלוא תשעת החודשים הראשונים של השנה על 14 סנט למניה לעומת 16 סנט למניה בתקופה המקבילה אשתקד.
מניית החברה נסחרת כדואלית הן בנאסד"ק והן בבורסה בתל אביב והיא סגרה את יום המסחר אתמול עם ירידה של 11.46% לשער של 3.09 דולר לעומת שער הפתיחה שעמד 3.46 דולר.
התמודדות עם כתבי אישום
במהלך הרבעון השלישי התמודדה החברה עם כתב אישום פדרלי מטעם רשות ני"ע האמריקאית נגדה ונגד המנכ"ל שלה, פיליפ פרוסט, לשעבר יו"ר טבע ומי שמכונה בארה"ב כ"ברון הפרמצבטיקה" - זאת על ביצוע מניפולציה במחירי מניות לאורך כחמש שנים. כתב האישום מייחס לפרוסט ולחברה הרצת מניות תמורת מכירת מניות ב-1.1 מיליון דולר.
בעקבות כתב האישום מניית החברה צנחה והמסחר בה הופסק עד לקבלת הבהרות מהחברה והבורסה בתל אביב הודיעה אז, כי אם לא תהיה הצדקה לחידוש המסחר במניה היא תצא מהמדדים בהם היא נמנית: מדדי ת"א 35, 125, ביומד, גלובל בלוטק, טק עילית ורימון.
ביום הודעת רשות ני"ע האמריקאית על כתב האישום שער המניה הפותח עמד על 5.5 דולר למניה ועם הפסקת המסחר בה השער ירד ל-4.5835 דולר שהיוו ירידה של 17.4%. מאז חידוש המסחר בה היא המשיכה לדשדש סביב ה-4 דולר, לאחר מכן ירדה לאזור ה-3 דולר והיא ממשיכה לרדת מאז עד לשערה הנוכחי של 3.09 דולר, נכון לשער הנעילה שלה אתמול בנאסד"ק. בסך הכל איבדה המניה מאז פרסום כתב האישום 43.8%.