דעה
רוסק עמינח נשמה לרווחה
נראה כי לו היה נבחר, היה הדבר מהווה זרז לפרישתה בתקופה הקרובה, פרישה שתוכננה ממילא
- גם טורבוביץ' הבין: הזרים קובעים את זהות היו"רים בבנקים בישראל
- יורם טורבוביץ' לא נבחר לדירקטוריון לאומי
- מחפשים פסגה משותפת: מה עומד מאחורי האיחוד בין ורמוס לבדש
בראיון שהעניקה רוסק עמינח לסוכנות "בלומברג" בתחילת 2018 אף רמזה המנכ"לית לכך בבוטות, כשהבהירה כי לא תישאר בבנק יותר מ־5.5 שנים. תוכניות הפרישה של רוסק עמינח לא השתנו בעקבות הצבעת בעלי המניות על הדירקטורים הבאים של הבנק.
בסוף 2019 יסתיים הסכם העסקתה של המנכ"לית, ואז יידרש חידושו לשלוש שנים נוספות — כך שזו נקודת זמן משמעותית בעבורה לממש את רמיזותיה. גם אם באופן טכני היא יכולה להאריך את כהונתה ולפרוש במהלך שלוש השנים הבאות, לא נהוג לעזוב תפקיד בזמן שהחוזה עדיין בתוקף.
לא מן הנמנע שאחד האתגרים הראשונים של היו"ר הנכנס יהיה לאתר מנכ"ל חדש לבנק לאומי. רוסק עמינח, בדומה לקודמתה גליה מאור, יכולה אף להתחיל להניח בעבורו את היסודות לכך ולסמן את זהות האדם שיחליף אותה.
כמובן שעם יו"ר נוח יותר מטורבוביץ' יהיה לרוסק עמינח קל יותר להיות מעורבת בבחירת המנכ"ל שיחליף אותה. וזה דבר שכל מנכ"ל היה שמח לעשות, כדי להבטיח את המשך התוכניות שבהן החל, וגם כדי למנוע את הוצאת הכביסה המלוכלכת החוצה.
אופציה נוספת היא, כמובן, שהיו"ר שייבחר בקרוב יצליח, או לפחות ינסה, להניא את רוסק עמינח מהחלטתה לפרוש מהתפקיד, וישכנע אותה להישאר לפחות לקדנציה אחת נוספת בת שלוש שנים.
כך או כך, סביר שתוכניותיה של המנכ"לית יושפעו מהצעות עבודה מפתות שתקבל במהלך הזמן הקרוב. רוסק עמינח היא מנהלת צעירה ומוכשרת, וסביר להניח שאם לא בבנק לאומי, הרי שאנו צפויים לראות אותה בתפקידים בכירים אחרים בארץ או בחו"ל.