$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

המנכ"ל אברהם נובוגרוצקי עוזב את אפריקה ישראל

עוד לפני שהשליטה עברה למוטי בן-משה: נובוגרוצקי סיכם על עזיבתו אחרי 21 שנה, ויסייע בהעברת השליטה. אתמול הוגשה התנגדות להסדר לבית המשפט

גולן חזני 07:0823.08.18

עוד לפני שהשליטה באפריקה ישראל עברה לבעל הבית החדש, מוטי בן־משה, עוזב המנכ"ל אברהם (נובו) נובוגרוצקי את החברה. ל"כלכליסט" נודע כי נובוגרוצקי סיכם עם בן־משה על עזיבתו, והיא תיכנס לתוקף בחודשים הקרובים, כנראה בסוף השנה.

 

 

אפריקה ישראל צפויה לפרסם הבוקר את תוצאות הרבעון השני. החברה מצויה בשלבים סופיים של אישור הסדר החוב שלה עם מחזיקי האג"ח, שלהם היא חייבת 3 מיליארד שקל. במסגרת ההסדר תועבר השליטה מידי לב לבייב לבן־משה תמורת 2.2 מיליארד שקל.

 

אברהם נובוגרוצקי. יעזוב בחודשים הקרובים אברהם נובוגרוצקי. יעזוב בחודשים הקרובים צילום: עמית שעל

 

 

נובוגרוצקי סיכם עם בן־משה כי יעמוד לרשותו בתקופת העברת השליטה כדי לסייע. המנכ"ל עוזב אחרי קריירה של 21 שנה בחברה, שאליה עבר מתפקיד סמנכ"ל כספים ומערכות מידע בחברת סאיטקס.

 

תפקידו הראשון תחת לב לבייב כבעל שליטה היה סמנכ"ל כספים בחברה־הבת אפריקה תעשיות, ואחריה מנכ"ל פקר פלדה, מנכ"ל אפריקה תעשיות ובשש השנים האחרונות מנכ"ל אפריקה ישראל. בתקופתו החזירה החברה לנושיה 5 מיליארד שקל, אבל זה לא הספיק, ובסופו של דבר הגיעה להסדר חוב שני. הסדר החוב הראשון היה ב־2009, בתקופתו של איזי כהן כמנכ"ל.

 

בדרך לאישור בית המשפט

 

הסדר החוב הנוכחי של אפריקה ישראל אמור להגיע בימים הקרובים לאישור בית המשפט המחוזי בתל אביב. גם לאחר אישור בית המשפט, מותנה ההסדר באישור הממונה על ההגבלים בישראל והממונה על ההגבלים באירופה, וכן בהצלחתה של אלון רבוע כחול לגייס כמיליארד שקל בהנפקת אג"ח. זו נועדה לממן את העסקה לרכישת הנכס העיקרי של אפריקה ישראל, אפריקה נכסים.

 

בן־משה התחייב לסיים את ההסדר עד 15 בנובמבר, אבל מקורבים להסדר מסופקים אם יצליח לסיים אותו עד אז ומעריכים שהמועד יוארך. המגעים להסדר, שכולל פטור מתביעות ללבייב, נמשכים זה שנתיים וחצי.

 

יש מתנגדים להסדר

 

אתמול הוגשה התנגדות להסדר לבית המשפט על ידי רו"ח רפאל כהן. זה הגיש תביעה נגזרת נגד לבייב בגלל עסקה באוקראינה, בטענה לתרמית והפרת אמונים בחוסר תום לב. כהן טוען כי "השופטת בדימוס ורדה אלשיך, שהעניקה בכהונתה כשופטת פטור גורף מתביעות לבעל השליטה לבייב, ואשר הוזמנה כעדה על ידי השופט שינמן בתיק התביעה הנגזרת, חברה — בעודה משמשת יועצת בשכר לחברה שבשליטת לבייב - לעו"ד זאב שרף, פרקליטו של לבייב, באופן שכהן טוען מעלה חשש לשיבוש הליך משפטי".

 

כהן טוען כי אלשיך הגיעה לאסיפת מחזיקי האג"ח של אפריקה ב־18 במרץ כיו"ר "ועדה בלתי תלויה" מטעם החברה שבשליטת לבייב. "המעט שניתן לומר הוא שמינוי השופטת בדימוס שנוי במחלוקת עובדתית ומשפטית, והצגתה כמי שמונתה שנויה במחלוקת קשה. אלשיך משמשת בפועל כיועצת בשכר בשירות החברה שבשליטת לבייב, והצטרפה לעו"ד שרף בטיעון בפני מחזיקי האג"ח מדוע התביעה אינה מצדיקה את ניהולה".

 

לטענת כהן, "לבייב ושלל פרקליטיו הֶחֱטִיאוּ שופטת בדימוס וגרמו נזק עצום להליך המשפטי. בעל השליטה ופרקליטיו הרבים הצליחו בסופו של דבר לגרום לכך, ששופטת בדימוס תהלך בין שורות בעלי הדין, בנושא בו כיהנה כשופטת, תוך יצירת הרושם כי היא נציגה אובייקטיבית של מערכת המשפט והחברה".

 

את כהן ייצגו עורכי הדין יאיר ליבוביץ וברוריה שריר־הראל ממשרד ב. לוינבוק ועו"ד מנחם גלברד.

 

לטענת אלשיך, אין בדברי כהן מילה אחת של אמת.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x