שיפור בתוצאות אבגול: רשמה רווח נקי של 5.3 מיליון דולר ברבעון השני
זאת לעומת הפסד של כמיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד; המכירות של אבגול, שנמכרה לחברת אינדורמה, זינקו ב-22.7%; בין הסיבות לתוצאות החיוביות: הפעלת קווי יצור חדשים והסכמים חדשים בצפון אמריקה
רגע לאחר שנמכרה לחברת אינדורמה דיווחה יצרנית הבדים הלא ארוגים אבגול על התוצאות הכספיות שלה לרבעון השני של השנה.
- דיויד פדרמן הצליח להוציא מקרן אתמבה הבריטית פיצוי של 5 מיליון דולר על מכירת אבגול
- הושלמה העסקה למכירת אבגול לחברת לאינדורמה ונצ'רס
- הסבלנות השתלמה: הפניקס גזרה קופון מפתיע ממכירת אבגול
מהתוצאות עולה כי אינדורמה, חברה ציבורית מתאילנד שהוקמה על ידי איש העסקים ההודי אלוק לוהיה, עשתה עסקה לא רעה: אבגול חתמה את הרבעון השני כשהיא מציגה רווח נקי של 5.3 מיליון דולר, זאת מול הפסד של כמיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. במחצית הראשונה זינקו רווחי החברה פי 19.6 ביחס למחצית הראשונה של 2017 והסתכמו בכ-5.5 מיליון דולר.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
בין הסיבות לגידול החד בשורת התחתונה נבע גידול במכירות של החברה, שעלו בכ-22.7% ביחס לרבעון המקביל אשתקד. למרות ששולי הרווח הגולמי נשחקו, החברה עדיין רשמה גידול ברווח התפעולי שהסתכם בכ-8.3 מיליון דולר. כמו כן החברה רשמה קיטון בהוצאות המימון, מה שסייע לה להגדיל עוד יותר את שורת הרווח הנקי.
הרבעון השני היה מוצלח יחסית לאבגול עקב עלייה מסויימת במחירי חומרי הגלם. כמו כן, העלייה בהכנסות במחצית הראשונה התאפשרה עקב הגידול בכושר הייצור של הקבוצה, עם הפעלתם של קווי הייצור החדשים בדימונה, בהודו וקו נוסף בארה"ב שהחל בפעילותו בדצמבר 2016 . החברה גם חתמה על הסכמים חדשים בצפון אמריקה עם אחד הלקוחות העיקריים שלה שכולל גידול צפוי בהיקף המכירות אך מגלם בתוכו הנחות במחיר. עם זאת, החברה ציינה כי קיזזה חלק מההשפעה המדוברת באמצעות שיפור רכישת חומרי הגלם בצפון אמריקה.
אבגול עוסקת בייצור בדים לא אורגים, בפלח שנחשב למתקדם בענף המדובר. החברה מייצרת בעיקר מוצרים מורכבים בתחום להיגיינה נשית ולחיתולים לתינוקות.
החברה נרכשה בחודש מאי האחרון לפי שווי של 1.7 מיליארד שקל על ידי אינדורמה שקנתה את השליטה בה מקרן אתמבה הבריטית, שהחזיקה בה באמצעות חברת HFH אינטרנשיונל, ומחברת לאומי פרטנרס שהחזיקה בנתח קטן יותר.
כחלק מהאקזיט התגלעה גם מחלוקת בין בעלי השליטה הקודמים, חברת פטרוכימיים שבשליטת דיוויד פדרמן, מול קרן אתמבה הבריטית. לבסוף סיכמה הקרן הבריטית על פיצוי של כ-5 מיליון דולר לפטרוכימיים, אף שמחיר המניה שלפיו נמכרה השליטה באבגול לא הקנה לכאורה מקום לפיצוי לפטרוכימיים.