$
בורסת ת"א

דיויד פדרמן הצליח להוציא מקרן אתמבה הבריטית פיצוי של 5 מיליון דולר על מכירת אבגול

בעל השליטה בפטרוכימיים יקבל נתח קטן ממכירת אבגול לאינדורמה לפי שווי של 1.7 מיליארד שקל. הסיבה: מנגנון פיצוי למקרה של מכירה עתידית שנקבע בינו לבין קרן אתמבה, כאשר מכר לה את אבגול ב-2012

חזי שטרנליכט 09:2404.08.18

מספר ימים לאחר שהודיעה כי אינה זכאית לכל תמורה בגין האקזיט שבו נמכרה יצרנית הבדים הלא ארוגים אבגול לחברת אינדורמה של איל העסקים ההודי אלוק לוהיה, דיווחו המפעלים הפטרוכימיים שבשליטת דיויד פדרמן כי יקבלו 5 מיליון דולר. זאת כחלק מפשרה שהשיגו עם קרן אתמבה, המחזיקה בחברת HFH אינטרנשיונל, שמכרה את אבגול.

 

 

 

המפעלים הפטרוכימיים נשלטים על ידי דיויד פדרמן (51.2%). בעבר, בשנת 2012, נאלץ פדרמן להיפרד ולמכור את השליטה באבגול לקרן אתמבה הבריטית. בעסקה נבנה מתווה לפיו במידה והקרן הבריטית תמכור את החזקותיה באבגול במזומן, יהיו המפעלים הפטרוכימיים זכאים להפרש של 18% בין מחיר המכירה לשער של 1.56 דולרים למניה, שבהמשך תוקן לשער של 1.65 דולרים למניה. העסקה למכירת אבגול שנעשתה במאי האחרון בוצעה לפי שער של 1.62 דולרים למניה, כלומר לפי שווי של 1.7 מיליארד שקלים לאבגול.

 

מפעל אבגול ביישוב ברקן מפעל אבגול ביישוב ברקן

 

 

העובדה שמחיר המניה תוקן בהמשך לשער שהיה גבוה מזה שבו נמכרה אבגול, לא הותיר לפטרוכימיים של פדרמן הרבה מרחב לדרישת תגמול כספי, אך החברה דיווחה בסמוך לאחר ההודעה על מכירת אבגול מקרן אתמבה לאינדורמה, כי היא בוחנת את הזכאות שלה לקבל חלק מכספי התמורה. ב-29 ביולי (יום רביעי האחרון), הודיעה אבגול כי לטענת HFH, אין היא זכאית לתמורה כחלק מהעסקה. ואולם כאמור בסוף השבוע דיווחה פטרוכימיים על זכאות לקבל את הסכום שהוזכר.

 

פטרוכימיים הוסיפה בדיווח כי עם קבלת התמורה בפועל היא תשוב ותדווח אודות הדרך שבה היא תחולק בידי הנושים הפיננסיים שלה. נזכיר כי המפעלים הפטרוכימיים נושאים התחייבויות לא שוטפות של כ-778 מיליון שקלים, והם חתמו את הרבעון הראשון עם הפסד של 13.2 מיליון שקל. לפני שלוש נערך הסדר חוב בפטרוכימיים וכיום לחברה 4 סדרות אג"ח שנסחרות בבורסה, כאשר התלות העיקרית בחברה היא של 15% בבז"ן, בתי זיקוק הנפט שבשליטת החברה לישראל.

 

אינדורמה היא חברה ציבורית בתאילנד. מטה המשרדים של ממוקם גם במדינה. מדובר בחברה תעשייתית גדולה שהוקמה ב-1994 ונסחרת לפי שווי שנע סביב 10 מיליארד דולר. החברה הוקמה ובראשה עומד איש העסקים ההודי אלוק לוהיה (Aloke Lohaia). אינדורמה רכשה את השליטה באבגול ב-14 במאי לפי שווי שוק של 1.7 מיליארד שקל, בשער של 5.78 שקלים למניה, שעמד באותו מועד על 1.62 דולרים, נשואי המחלוקת, בעניין פטרוכימיים.

 

אינדורמה רכשה את השליטה מקרן אתמבה הבריטית, שהחזיקה באבגול (50.8%) דרך חברת HFH אינטרנשיונל ומחברת לאומי פרטנרס שהחזיקה בנתח של 15% מהון המניות שלה.

 

אבגול הינה יצרנית בדים לא ארוגים, שפועלת בטכנולוגיות ובמוצרים הנחשבים למתקדמים בענף. לחברה נתח שוק דומיננטי, בתחום הפעילות הלא ממותג, במוצרי בדים לא ארוגים בתחום ההיגיינה בארה"ב. בין היתר מייצרת החברה תחבושות היגייניות, חיתולים ומוצרים נוספים.

 

לפי המידע שסיפקה אינדורמה, לאחר ההודעה על מועד הרכישה, תעשיית מוצרי ההיגיינה היא אחת הצרכניות הגדולות של בדים לא־ארוגים לשימוש חד־פעמי. שוק ההיגיינה הגלובלי צפוי לגדול בקצב שנתי של 6%–7% בשנים הקרובות והביקוש לבדים לא־ארוגים למוצרי היגיינה ממשיך להוביל אותו. השווקים המתעוררים בדרום אמריקה, אפריקה ואסיה, נחשבים למנועי צמיחה לענף המדובר, לנוכח השינויים הדמוגרפיים המתמשכים בהם.

 

אבגול חתמה את 2017 עם הכנסות של 1.3 מיליארד שקל ורשמה רווח נקי של 71.4 מיליון שקל, המיוחס לבעלי המניות. הרווח הנקי ירד ב־24% לעומת השנה המקבילה והושפע מהיחלשות של הדולר מול השקל בקרוב ל־10%. השנה שעברה היתה שנה לא פשוטה לענף, בעיקר משום שהדולר צנח בשיעור של קרוב ל-10% מול השקל באותה שנה, מה שגרם לחברות תעשייתיות שהתמורה למוצריהן היא בדולרים ברחבי העולם, להציג ביצועים חלשים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x