$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

אינטרנט זהב בדרך למכור את השליטה בבזק לאחים נוימן

מנכ"ל אינטרנט זהב דורון תורג'מן העביר הצעה מחייבת של האחים לבנקים הנושים בסופ"ש. צחי וחן נוימן מציעים לקנות 52% מהחברה־הבת בי־קום, בעלת השליטה בבזק, ב־730 מיליון שקל - פרמיה של 35%. האם הבנקים יפרקו את הפירמידה של אלוביץ'?

גולן חזני 07:0217.06.18

דרמה בבזק: ל"כלכליסט" נודע כי האחים צחי וחן נוימן קרובים לסיכום עם דירקטוריון אינטרנט זהב על רכישת השליטה בחברה־הבת בי־קום, בעלת השליטה בבזק (26%).

 

 

 

מנכ"ל אינטרנט זהב ובי־קום דורון תורג'מן העביר בסוף השבוע האחרון את ההצעה המחייבת של נוימן לשלושת הבנקים הנושים של יורוקום תקשורת - הפועלים, דיסקונט והבינלאומי - שכיום מחזיקים בשליטה באינטרנט זהב. כעת הכדור בידיים של הבנקים.

דורון תורג'מן דורון תורג'מן צילום: אוראל כהן

 

לפי ההצעה, שתוקפה יפוג מחר (ב'), האחים נוימן לא ירכשו את מלוא האחזקה של אינטרנט זהב בבי־קום (65%), אלא רק 52% תמורת 730 מיליון שקל בחלוקה הבאה: רכישת מניות בהיקף של 88 מיליון שקל באופן מיידי, התחייבות לרכישת מניות ב־55 מיליון שקל ביום חתימת העסקה, 36 מיליון שקל במרץ 2019, ויתרת הסכום - 551 מיליון שקל - ביום קבלת היתר השליטה בבזק. אם ההיתר יתקבל לפני מרץ 2019, גם 36 מיליון השקלים ישולמו באופן מיידי. המחיר שהאחים מוכנים לשלם משקף פרמיה של 35% על שווי בי־קום בבורסה, שעומד על 1.04 מיליארד שקל, נכון לנעילת המסחר ביום חמישי. האחים נוימן מלווים על ידי משרד רו"ח דלויט, ששלח לאינטרנט זהב ולבנקים מכתב שמאשש את היכולת הפיננסית שלהם לעמוד בתנאי העסקה.

 

 

מה דעתך על מניית אינטרנט זהב:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

אם ההצעה תתקבל, מלוא הסכום ישמש את אינטרנט זהב כדי לפרוע כמעט את מלוא החוב שלה כלפי מחזיקי האג"ח, שעומד על 785 מיליון שקל. זו הסיבה לכך שהיועץ המשפטי של אינטרנט זהב, עו"ד גיא גיסין, הודיע לדירקטוריון החברה כי מדובר בהצעה שיש לשקול בחיוב משום שהיא פותרת את בעיית הנזילות של אינטרנט זהב ומסלקת את החשש מחדלות פירעון עתידית. ההצעה של האחים נוימן היא היחידה שאינטרנט זהב העבירה לבנקים, וזאת משום שהאחים מוכנים לרכוש את החברה ללא תנאים מתלים ועל סמך מצגים מינימליים.

 

הבנקים הנושים עצמם מצויים על פרשת דרכים בכל הנוגע לאינטרנט זהב. בשבוע שעבר הם הזרימו לחברה 54 מיליון שקל במסגרת הנפקת מניות בהיקף של 100 מיליון שקל שביצעה החברה. כלומר, חלק מהבנקים מעוניינים להמשיך להחזיק בשליטה באינטרנט זהב ולהמתין להתאוששות אפשרית של בזק במהלך השנה או השנתיים הקרובות - התאוששות שתאפשר את מכירת המניות במחיר גבוה יותר. אולם לא ניתן להבטיח כי החברה תתאושש, ולפי חוק הריכוזיות יורוקום נדרש לקפל שכבה אחת בפירמידת השליטה של בזק. מהבחינה הזו העסקה עם האחים נוימן היא פתרון טוב.

 

 

 

בנוסף לכך הבנקים מצויים בעימות עם אינטרנט זהב בעקבות הודעת החברה כי היא מתנגדת לבקשתם למנות חמישה דירקטורים בחברה. כיום לבנקים אין נציגים בדירקטוריון והחברה מוכנה לתת להם רק שני מושבים. הבנקים פנו לבית המשפט בבקשה שייכפה על אינטרנט זהב מינוי חמישה דירקטורים מטעמה. אם הבקשה תתקבל, הבנקים יוכלו לטרפד את העסקה שנרקמת עם האחים נוימן. אם הבקשה תידחה, הסיכוי למכירת השליטה בבי־קום לאחים נוימן בעסקה מהירה גבוה מאוד.

 

אם האחים נוימן ממושב בניה ירכשו את השליטה בבזק, זו תהיה קפיצה גדולה עבור הקבוצה שבראשה הם עומדים, שכיום עוסקת במלונאות, נדל"ן, רכב והייטק.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x