הדולר היציג טיפס ב-0.7% - נקבע על 3.599 שקלים
היורו עלה ב-0.1% ושערו היציג נקבע על 4.289 שקלים; בשוק הבינלאומי: היורו יורד ב-0.6% מול מקבילו האמריקאי, נסחר ב-1.185 דולר
השקל נחלש היום בשוק המט"ח, בעיקר מול המטבע האמריקאי אך גם מול מקבילו מאירופה: הדולר היציג עלה ב-0.7% ל-3.599 שקלים, היורו עלה ב-0.1% ושערו היציג נקבע על 4.289 שקלים. בשוק העלמי יורד היורו ב-0.6% ל-1.185 דולר.
- שלוש שעות וחצי מסחר ביום, והמון חברות נפט - הכירו את הבורסה האיראנית
- למרות ההסלמה בגבול הצפון: השקל התחזק מול הדולר והיורו
- לאחר הודעת טראמפ: הדולר יורד ל-3.61 שקלים
"שוק המטבעות והמניות הפך למשחק סכום אפס", כך אומר אלכס זבז'ינסקי הכלכלן הראשי של מיטב דש. לדבריו, שוקי המניות באירופה ויפן המשיכו לאחרונה להציג תשואות עודפות על רקע החולשה במטבעות שלהם. המשקיעים מעריכים שהבנקים המרכזיים באזורים אלה בולמים צעדים לריסון מוניטארי בעקבות הנתונים הכלכליים החלשים, מה שתומך בשוק המניות ומחליש את המטבעות.
"הקשר ההפוך בין המטבעות לשוקי המניות גרם לכך שבמונחים דולריים המדדים באירופה, יפן וארה"ב השיגו תשואה מאוד דומה וקרובה לאפס מאז תחילת השנה וכמעט בלי תנודות מאז הירידות בחודש פברואר. שוק המניות היפני התנהג בקורלציה הפוכה לכיוון המטבע שנים רבות. השוק האירופאי הצטרף אליו בשנים האחרונות", אמר הכלכלן.
"מבחינת המשקיע הישראלי, קיזוז בין המטבעות למניות במדינות שונות גורם לכך שבמונחים שקליים כל השווקים הם פחות או יותר אותו דבר להשקעה אם לא מגדרים סיכון המטבע. ואכן, מתחילת השנה, השוק האמריקאי, היפני והאירופאי הניבה תשואה כמעט זהה בשקלים", הוסיף.
מצב זה מביא למסקנה אותו למסקנה כי כדאיות ההשקעה במניות חו"ל (אירופה, יפן, ארה"ב) בלי גידור, יורדת. כדאיות ההשקעה מושפעת בעיקר מהשינוי בשע"ח של השקל ביחס לסל המטבעות.
יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו: "המתיחות בעזה ובשטחים, לצד החזרת השגריר הטורקי מארה"ב ומישראל, מעוררים מחדש את אי הוודאות להחמרה אפשרית במצב הביטחוני באזורינו, מהלך זה תורם לביקוש למט"ח המגיע בעיקר מצד פעילים זרים ויבואנים קטנים. על רקע היקפי המט"ח הצבורים בחשובנות היצואנים הגדולים, פוטנציאל פיחות השקל נותר מוגבל. בראייה לטווח בינוני וארוך הדולר צפוי לשוב ולהיחלש".