לאחר הודעת טראמפ: הדולר יורד ל-3.61 שקלים
הדולר מאבד 0.5% מערכו והיורו נסוג ב-0.6% ל-4.28 שקלים; דנסקה בנק: "הלירה הטורקית תהיה הנפגעת העיקרית מביטול ההסכם"
הדולר מאבד היום (ג') גובה מול השקל, לאחר שנשיא ארה"ב הודיע על פרישה מההסכם שלדבריו לא מונע מאיראן להמשיך לפתח נשק גרעיני. הדולר יורד ב-0.4% (בהשוואה לשער היציג אתמול) ונסחר תמורת 3.61 שקלים. היורו יורד ב-0.6% ל-4.28 שקלים.
- ארה"ב תפרוש מהסכם הגרעין? ארבע האפשרויות של טראמפ
- אנליסטים: "חידוש הסנקציות על איראן יעלה את מחיר הנפט ל-80 דולר לחבית"
- סטנלי פישר: המצב הגיאופוליטי בעולם מדאיג הרבה יותר מהמצב הכלכלי
מוקדם יותר היום, הדולר היציג ירד ב-0.6% ונקבע על 3.602 שקלים. היורו נפל ב-0.8% ושערו היציג נקבע על 4.277 שקלים. בשווקים העולמיים הדולר דווקא מתחזק - היורו יורד ב-0.4% מול מקבילו האמריקאי ל-1.187 דולר; הליש"ט יורדת ב-0.4% ל-1.350 דולר.
לפי האנליסט הבכיר של Danske Bank, הלירה הטורקית עלולה לספוג פגיעה מביטול הסכם הגרעין. הלירה שגם ככה איבדה מערכה מתחילת השנה עלולה להמשיך במגמה השלילית על רקע הסנקציות שצפויות להיות מוטלות על הכלכלה האיראנית בעקבות ביטול ההסכם. מנגד המטבעות של נורבגיה, קנדה והרובל הרוסי עשויים להתחזק.
"תשומת לב מסוימת מופנית להסכם הגרעין האיראני אך עניין זה כבר מתומחר במידה בשוק. אף שנסיגה של האמריקאים מהעסקה עשויה להשפיע באופן שלילי על הדולר, לפחות בטווח הקצר קשה להתעלם מהכוח של המטבע האמריקאי בשוק העולמי, במיוחד מול מטבעות של שווקים מתפתחים", אמר הבוקר ביפן יוקיו אישיזוקי (Yukio Ishizuki), אסטרטג מט"ח בכיר ב- Daiwa Securities.
עפר קליין, ראש אגף כלכלה ומחקר בהראל ביטוח ופיננסים, אמר עוד בעניין זה: "המתח הגיאופוליטי יכול וליצור בטווח הקצר לחץ נוסף לעליית מחירי הדלק ופיחות, שיחד עם המשך עליית השכר יכולים להמשיך ולדחוף את הציפיות לאינפלציה למעלה". עוד הוסיף קליין כי הפיחות בשקל בשלושת החודשים האחרונים ייתר את הצורך של בנק ישראל להתערב בשוק המט"ח, וגם באפריל סכום הרכישות היה מזערי, 24 מיליון דולר לבד.