עליית מחיר האשלג הקפיצה את רווחי כיל בכ-60% ברבעון הראשון
הרווח, בנטרול אירועים חד-פעמיים חריגים שהתרחשו ברבעון שחלף, הסתכם ב-106 מיליון דולר; המכירות טיפסו בכ-8.4% והסתכמו בכ-1.4 מיליארד דולר
התאוששות מחירי האשלג והתחזקותו של הדולר למול השקל ברבעון הראשון סייעו לחברת כיל להציג עליה ברווח הנקי. החברה מדווחת על רווח נקי מתואם, בנטרול אירועים חד-פעמיים חריגים שהתרחשו ברבעון שחלף, שעמד על 106 מיליון דולר, עלייה של 55.9% ביחס לרבעון המקביל אשתקד.
- באיכילוב וברמב"ם נערכים לפריצות זדוניות למכשירי MRI
- האסיפה בכיל אישרה את שכרו של צולר - בעלות שנתית של עד כ-3.1 מיליון דולר
- השכר של צולר בכיל: יותר מאשר גרינבאום, פחות מסטפן בורגס
המכירות של כיל טיפסו בכ-8.4% והסתכמו בכ-1.4 מיליארד דולר ברבעון הראשון. כיל הודיעה כי תחלק דיבידנד בהיקף של 52 מיליון דולרים עם פרסום התוצאות.
זוהי הפעם האחרונה של מ"מ המנכ"ל, אשר גרינבאום מציג את דו"חות החברה. בשבוע הבא צפוי להיכנס לתפקידו רביב צולר, המנכ"ל החדש שנבחר לתפקיד. כיל מכרה את עסקי בטיחות האש ותוספי השמן שהובילו לרישום רווח תפעולי חריג של 985 מיליון דולרים, מול 116 מיליון דולרים ברבעון המקביל אשתקד. הרווח התפעולי המתואם, כלומר בנטרול האירועים החד פעמיים, עמד על 151 מיליון דולרים וגדל בכ-30% ביחס לרבעון המקביל אשתקד.
כיל מסרה כי תשתמש במזומנים שנוצרו לה ממכירת עסקי האש, כדי לשפר את המיצוב הפיננסי שלה. העסקה צפויה להוביל לרישום רווח הון של 841 מיליון דולר. התמורה נטו מהמכירה מסתכמת בסך של 931 מיליון דולר, ותקטין את החוב נטו בכ-768 מיליון דולר. סך החוב נטו של החברה עומד לאחר ההפחתה בהיקף של כ-2.27 מיליארד דולרים. גם נתון ה-EBITDA של החברה השתפר ועלה בכ-15% והסתכם ב-251 מיליון דולרים.
החברה רשמה עלייה בשיעור הרווח הגולמי שלה, שעמד על 31% מסך ההכנסות, מול 28% ברבעון הראשון אשתקד. עם זאת, בשוק ההון ציפו לשיפור חד יותר בשיפור ברווח הגולמי, ולפי ההערכות למרות העליה החדה במחירי האשלג בתקופה האחרונה, עליה במחירי ההובלה הימית והעובדה שהליכי ההתייעלות בייצור עדיין בעיצומם שחקו חלק מהשיפור הפוטנציאלי. שיעור הרווח התפעולי (המתואם) עמד על 11% מההכנסות למול 9% ברבעון הראשון בשנה שעברה.
ערב כניסתו של המנכ"ל החדש צולר לחברה, היא השיקה לפני מספר שבועות את האסטרטגיה החדשה שלה. זו מתמקדת בהפחתת עלות לטון בייצור האשלג הפוספט והברום, לרבות באתרי היצור של החברה בים המלח, בספרד, בריטניה וסין. ובנוסף בהרחבת עסקי פתרונות הדישון שלה עם דשנים חדשים ומסיסים.