$
בורסת ת"א

השכר של צולר בכיל: יותר מאשר גרינבאום, פחות מסטפן בורגס

הסכם השכר של המנכ"ל הנכנס רביב צולר, שעשוי להגיע ליותר מ־3 מיליון דולר בשנה, יובא לאישור באפריל. מנכ"ל ביטוח ישיר לשעבר, שכבר לא יוכפף לחוק שכר הבכירים בענפי הפיננסים, השיג לעצמו שדרוג מכובד בתנאים

חזי שטרנליכט 08:4512.03.18

תנאי העסקתו של המנכ"ל הבא של חברת כיל, רביב צולר, שיובאו בסוף אפריל הקרוב לאישור בעלי המניות, מהווים שיפור עבורו ביחס לשכרו כמנכ"ל ביטוח ישיר. אבל נוכח מגבלת השכר המושתת על ענפי הבנקים והביטוח, אפשר לצפות שכך יהיו פני הדברים. ב־2017 היתה עלות שכרו בביטוח ישיר 2.94 מיליון שקל.

 

אם בוחנים את העסקה שאמורים לאשר בעלי המניות של כיל, ביחס לשכר שמשך המנכ"ל המקצועי הקודם סטפן בורגס, מדובר בקיצוץ משמעותי בעלויות השכר. כנראה שהדיל משתלם יותר לבעלי המניות - תלוי כמובן בביצועים שיציג צולר כמנהל. נראה שהצדדים נפגשו באמצע, בין הרצון של צולר להשתדרג בתנאי העסקתו, לבין הצפייה בכיל להעסיק מנכ"ל מקצועי בעלות מקומית ולא בינלאומית.

 

צולר יוכל לקבל בונוס נוסף על "מאמצים חריגים"

לפי הדיווח של כיל, שכרו הבסיסי של צולר יסתכם בכ־688 אלף דולר בשנה (2.4 מיליון שקל). הבונוס שאליו יוכל להגיע ינוע בין 717.4 אלף ל־1.08 מיליון דולר. גם כאן מדובר במצב שבו יעמוד צולר ב־100% מהיעדים, לרבות הצדדים הפיננסיים שבהן. הדירקטוריון יוכל לשלם לו בונוס נוסף, במקרה של מה שהוגדר "מאמצים חריגים ו/או הישגים מיוחדים" של שלוש משכורות, כלומר עוד כ־172 אלף דולר. בדיווח לא ניתן היה להבין מהם היעדים שהוא אמור לעמוד בהם כדי להגיע לזכאות מלאה לבונוס. ככל הידוע יעדים יוגדרו רק בהמשך, עם כניסתו לתפקיד.

 

 

 

הסכם התגמול מבוסס המניות שיוענק לו עומד על כ־1.15 מיליון דולר, כשסכום זה מתחלק בין אופציות למניות חסומות. מחצית מהמענק מורכבת מאופציות לא סחירות והמחצית השנייה מניות חסומות. החברה ציינה כי בהסתמך על המחיר הממוצע ב־30 הימים שקדמו להחלטת הדירקטוריון (14.64 שקל למניה), יוקצו לצולר כ־456 אלף כתבי אופציות למניות, ובנוסף להן עוד כ־136.6 אלף מניות חסומות. החברה ציינה כי מחיר המימוש שייקבע בפועל לאופציות, יתבסס על ממוצע מחיר המניות ב־30 הימים שיקדמו למועד הענקתן, ובכפוף לתנאים שונים. מחיר המימוש יוצמד למדד המחירים לצרכן ויהיה כפוף לשינויים בשל חלוקת דיבידנד.

 

עלות תנאיו עשויה להגיע לכ־3.09 מיליון דולר בשנה (כ־10.7 מיליון שקל) - יותר מזו של ממלא מקום המנכ"ל אשר גרינבאום, שנכנס באופן זמני לנעלי בורגס. גרינבאום השתכר ב־2017 שכר בסיס של 460 אלף דולר, זכה להטבות שכר של 699 אלף דולר, בונוס של 346 אלף דולר וגמול מבוסס מניות בהיקף של 796 אלף דולר.

 

מנכ"ל מקומי זול יותר ממנכ"ל בינלאומי

עלות שכרו של צולר סבירה לעומת מנכ"ל בינלאומי. כך למשל, עלות שכר הבסיס שלו היא כ־57 אלף דולר בחודש. לעומתו קיבל בורגס שכר בסיס של כמיליון דולר ב־2014, כלומר כ־83.3 אלף דולר בחודש. עלות שכרו השנתית נאמדה באותה שנה בכ־3.74 מיליון דולר. וזו היתה שנה שבה קוצץ הבונוס עקב הרעה בביצועי החברה. ב־2013 הסתכמה עלות שכרו בכ־5.55 מיליון דולר.

 

תנאי השכר של בורגס היו גבוהים יותר ביחס לאלה שצפויים לצולר. כך למשל, הוא היה למשל זכאי לשתי חופשות משפחתיות באירופה בשנה על חשבון החברה. עוד היה בורגס זכאי להשתתפות בהוצאות החינוך לילדיו בישראל בסך שנתי של 10,000 דולר. צולר יצטרך להסתפק במובן זה בשי מקומי לחג, ובניצחון על פריצת גדרות השכר שהטיל המחוקק על מועדון הפיננסים הישראלי.

 

 

רביב צולר רביב צולר צילום: עמית שעל

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x