הפדרל ריזרב הותיר כצפוי את הריבית בארה"ב ללא שינוי
הבנק המרכזי האמריקאי, בראשותו של ג'רום פאול, הותיר את שיעור הריבית במשק בטווח שבין 1.5% לטווח שבין 1.75%
- פלוג בראיון לבלומברג: "מלחמת סחר - חדשות רעות לישראל"
- איום מלחמת הסחר פגע בתמחור המניות, אבל האג"ח בדירוג גבוה מספקות מקלט חלקי
- הפד העלה את הריבית ב-0.25%, צופה עוד שתי העלאות ריבית ב-2018
בהודעה שהתלוותה להחלטה נכתב כי האינפלציה צפויה לעלות ל-2% בטווח הבינוני. נוסף על כך, בכירי הפד ציינו כי שוק העבודה המשיך להתחזק מאז החלטת הריבית האחרונה בחודש מרץ וכי הפעילות הכלכלית עלתה בשיעור מתון. כמו כן, בחודשים האחרונים חלה עלייה חדה במספר המועסקים, ושיעור האבטלה נותר נמוך.
הנתונים בארה"ב מאוד נוחים מבחינת הפד
"על נתוני הצמיחה של הרבעון הראשון שפורסמו בשבוע שעבר אפשר להסתכל משני הצדדים של הכוס החצי מלאה", כך אומר הכלכלן הראשי של פסגות אורי גרינפלד.
"מצד אחד, לאחר שנים של אכזבות מנתוני הרבעון הראשון שיצאו חלשים פעם אחר פעם, המשק האמריקאי צמח ברבעון הראשון של 2018 ב-2.3% (לעומת רבעון קודם במונחים שנתיים), נתון לא רע בפני עצמו ואף טוב ביחס לקונצנזוס החזאים שעמד על 2%", הוסיף.
"מה שבולט בנתונים הוא היעדר ההשפעה של רפורמת המס של טראמפ שיצאה כזכור לדרך בינואר", אומר גרינפלד. בהיבט זה, הוא מציין, נתוני הרבעון השני יהיו חשובים מאוד על מנת להבין אם הרפורמה אכן מצליחה לייצר קפיצה בהשקעות ובצריכה הפרטית כמו שטראמפ מקווה או שהיא תופנה לחיסכון, חלוקת דיבידנדים ורכישה עצמית של מניות ואג"ח כמו שרובם המוחלט של הכלכלנים, כולל אלו במוסדות הממשלתיים, מעריכים שיקרה.
"כך או כך, גם ללא השפעה מהותית של רפורמת המס, נתוני הצמיחה יחד עם שאר הנתונים שפורסמו בשבוע האחרון נותנים רוח גבית לפד להמשיך בתוואי העלאות הריבית כמתוכנן. השווקים כמובן הגיבו בהתאם עד כדי כך שהחוזים העתידיים התחילו לגלם הסתברות לא נמוכה בכלל (34%) לכך שהפד בכלל לא יחכה למסיבת העיתונאים של יוני ויעלה ריבית כבר בחודש הבא", סיכם גרינפלד.