אייס חוזרת לבורסה: מתכננת לגייס 101 מיליון שקל לפי שווי 330 מיליון שקל
רשת המוצרים לשדרוג ותחזוקת הבית פירסמה את המספרים הרשמיים שלפיהם היא מתכננת לגייס בהנפקת המניות שלה; הסיבוב הקודם של אייס בבורסת בת"א הסתיים באקורד צורם תוך הסדר חוב ארוך מול מחזיקי האג"ח
רשת הקמעאונות אייס שנמצאת בדרכה להנפקה בבורסת תל אביב פירסמה אמש (ג') את המספרים הרשמיים שלפיהם היא מתכננת לגייס בבורסה בהנפקת המניות שלה.
- אייס מתכננת לגייס 100 מיליון שקל בהנפקה בבורסה
- חברת האודיו Sonos מתכננת הנפקה בקיץ הקרוב
- החברה לחקר האינטרנט תנסה לגייס שוב - הפעם התמורה תשמש להשקעה
בעלי השליטה הנוכחיים באייס, קרן קדמה, מבקשים, כך לפי טיוטת התשקיף השנייה שפורסמה לציבור, לגייס כ-101 מיליון שקל לפי שווי של 330 מיליון שקל לאחר הכסף, עבור הרשת המתמחה במוצרים לשדרוג ותחזוקת הבית. עלויות הגיוס הצפוי עדיין לא ידועות והן תדווחנה כחלק מדו"ח משלים לאחר השלמת ההנפקה.
אייס נשלטת על ידי קרן קדמה שבראשה עומדים גלעד שביט, גלעד הלוי ואורי עינן. השלושה מחזיקים ערב ההנפקה 98% ממניות הרשת, והיתרה מוחזקת על ידי מנכ"ל הרשת. אחד היעדים של ההנפקה הוא לפרוע את יתרת הלוואות הבעלים שהעמידו בעלי השליטה לאייס והסתכמו בכ-42 מיליון שקל.
התוצאות הכספיות שהתפרסמו עם פרסום טיוטת התשקיף הראשונה באמצע החודש שעבר, הראו כי הרשת רשמה הכנסות של 507 מיליון שקל ב-2017 ורווח נקי של 26 מיליון שקל. לשלושת בעלי השליטה ברשת משולמים ערב ההנפקה דמי ניהול חודשיים בסך של 150 אלף שקל, סכום שיקטן ל-80 אלף שקל לאחר ההנפקה. עלות העסקתו של המנכ"ל איציק אוזנה, המחזיק ב-2% ממניות אייס ערב ההנפקה, הסתכמה ב-2017 בכ-1.53 מיליון שקל.
עבור אייס מדובר בסיבוב שני בשוק ההון המקומי. הסיבוב הקודם הסתיים באקורד צורם תוך הסדר חוב ארוך מול מחזיקי אגרות החוב. הרשת נשלטה בגלגול ההוא על ידי גאון אחזקות של משה גאון ובידי שלמה זבידה והגיעה להסדר חוב בשנת 2011. בהמשך רכשה אותה אלקטרה מוצרי צריכה ב-2012. ולאחר מכן רכשה קרן קדמה ב-2016 את אייס, בעסקה שהושלמה במרץ 2017.