ירידות בנעילה בוול סטריט; פיליפ מוריס הפילה את מניות יצרניות הסיגריות
דאו ג'ונס ירד ב-0.3%, נאסד"ק איבד 0.8%; פיליפ מוריס צנחה ב-15.6% לאחר שפרסמה תוצאות מאכזבות; מניית אמזון עלתה ב-1.9%; לייל בריינארד, בכירה בפד: "סימנים לחוסר איזון פיננסי"; נעילה מעורבת באירופה; המסחר באסיה ננעל בעליות על רקע שיא של 3.5 שנים שנקבע אמש במחיר הנפט; יו"ר קרן המטבע: יש להחזיר את האמון בין המדינות השותפות לסחר הגלובלי
דיווח שוטף מהשווקים המובילים בעולם: העדכונים החשובים, המניות הבולטות, אגרות החוב, ועדכוני האנליסטים
ניקיי האנג סנג שנגחאי פוטסי דאקס קאק דאו ג'ונס S&P 500 נאסד"ק
23:00 - הבורסות בוול סטריט ננעלו בירידות. דאו ג'ונס איבד 0.3%, נאסד"ק השיל 0.8% מערכו, ו-S&P 500 ירד ב-0.6% כאשר 9 מ-11 המגזרים במדד נמצאים בטריטוריה אדומה. מניית אמזון עלתה ב-1.9%, פיליפ מוריס צנחה ב-15.6% (ראו עדכונים קודמים).
22:30 - סגן התובע הכללי בארה"ב, רוד רוזנשטיין, אמר לנשיא דונלד טראמפ בשבוע שעבר כי אינו אחד ממושאי החקירה של התובע המיוחד האחראי לחקירת המעורבות הרוסית בבחירות לנשיאות, רוברט מולר. כך דיווח אתר "בלומברג" מפי שני גורמים המעורים בנושא. עוד דווח כי האמירה של רוזנשטיין עזרה להניא את טראמפ מרצונו לפטר את רוזנשטיין או מולר.
21:40 - מחיר הנפט הגולמי מסוג WTI, שרשם עליות במרבית יום המסחר, סיים דווקא בירידה של 0.3%, לרמה של 68.3 דולר לחבית.
מחיר הזהב ירד ב-0.4% ל-1,348.8 דולר לאונקיה.
מניית פיליפ מוריס צונחת ב-15.5%, לאחר שיצרנית הסיגריות דיווחה על ירידה של 5.4% במכירות ברבעון הראשון, בעיקר עקב האטה בסעודיה, רוסיה ויפן. הירידה היתה גבוהה יותר מזו שלה ציפו האנליסטים. בנוסף, מכירות האייקוס - סיגריות "ללא עשן" הממותגות כפחות מסוכנות - עלו ב-3% בלבד, כמחצית משיעור העלייה שנרשמה ברבעון הקודם. התוצאות המאכזבות של פיליפ מוריס הורידו את את מניותיהן של יצרניות אחרות. כך, בריטיש אמריקן טאבקו צונחת ב-5.5% בניו יורק, ומניית אימפריאל ברנדס איבדה 2.9% בבורסה בלונדון. מניית Altria, שפיליפ מוריס מבקשת לשווק איתה במשותף את האייקוס בארה"ב, אם תקבל אישור FDA, מתרסקת ב-7.7%.
19:00 - הבורסות באירופה ננעלו במגמה מעורבת. פריז ולונדון עלו ב-0.2%, פריז איבדה 0.1%.
בינתיים מתחזקות הירידות בוול סטריט. נאסד"ק כבר במינוס 0.9%, S&P 500 משיל 0.8% מערכו, ודאו ג'ונס יורד ב-0.6%.
יו"ר קרן המטבע הבינלאומית, כריסטין לגארד, אמרה היום כי יש לשקם את האמון בין המדינות השותפות לסחר הגלובלי. היא אמרה את הדברים ל-CNBC, בתשובה לשאלה על "מלחמת המכסים" בין ארה"ב לסין. לדבריה, "מדיניות הפרוטקציוניזם נמצאת בעלייה בשלוש השנים האחרונות. יש בעיות הנוגעות להון אנושי, יש בעיות הנוגעות לסובסידיות שמדינות מעניקות לחברות - יש לדון בכל הסוגיות האלה, כדי להבטיח מסחר חופשי". היא הוסיפה כי "בסופו של יום, עבור חברות ותאגידים אין גבולות. אנחנו יודעים מהניסיון ההיסטורי, שהצבת מחסומים והטלת מכסים באופן חד צדדי אינן אפקטיביות".
17:00 - לייל בריינארד, מושלת בפדרל ריזרב, אמרה היום כי "יש סימנים של חוסר איזון פיננסי בכלכלה". לדבריה, שני התחומים בהם קיים סיכון מוגבר הם הערכות שווי של נכסים ומינוף עסקים. היא ציינה כי מוקדם מדי לדעת האם יש צורך בשינוי המגבלות שמטיל הפד על היקף ההון והנזילות של הבנקים הגדולים.
בתוך כך, מוקדם יותר היום פורסם כי מספר הבקשות לדמי אבטלה ירד ב-1,000 ל-232 אלף בשבוע שחלף. תחזיות האנליסטים היו לקריאה של 230 אלף בקשות.
16:30 - ירידות קלות בפתיחת המסחר בוול סטריט. דאו ג'ונס מאבד 0.1%, נאסד"ק משיל 0.4% מערכו, S&P 500 יורד ב-0.2%. מניית אמזון עולה ב-1.2% (ראו עדכונים קודמים).
מחיר הנפט ממשיך לעלות - הנוזל השחור מתחזק ב-0.8% ל-69 דולר לחבית בבורסת הסחורות של ניו יורק. ברקע: דיווחים שלפיהם סעודיה, היצרנית הגדולה בקרטל אופ"ק, מבקשת להביא לעליית מחיר החבית עד ל-100 דולר בחודשים הקרובים.
15:00 - החוזים העתידיים על המדדים המובילים בניו יורק מאותתים על ירידות שערים קלות של 0.1%-0.2% בפתיחת המסחר היום (ה').
אמזון מתחזקת בשעה זו ב-1.6% בטרום מסחר, לאחר שמנכ"ל החברה ג'ף בזוס חשף לראשונה את מספר המנויים המשלמים לשירות אמזון פריים. לדברי בזוס במכתבו השנתי לבעלי המניות, מעל 100 מיליון משתמשים כבר רשומים לשירות, שמתחרה בין היתר בנטפליקס והולו.
"13 שנה אחרי השקתו, עברנו את 100 מיליון המנויים המשלמים של Prime," כתב בזוס והוסיף כי "ב-2017 אמזון שילחה יותר מחמישה מיליארד פריטים לרחבי העולם, ויותר חברים חדשים הצטרפו לפריים מבכל שנה קודמת". מניית בנק אוף ניו יורק מטפסת ב-3.3% לאחר תוצאות הרבעון הראשון.
12:35 - פרוקטר אנד גמבל, ענקית מוצרי הצריכה האמריקאית, הודיעה כי היא רוכשת את יחידת מוצרי הבריאות של חברת התרופות הגרמנית מרק תמורת 4.2 מיליארד דולר ומפסיקה את שיתוף הפעולה עם חברת התרופות הישראלית טבע בתחום התרופות ללא מרשם שהחל ב-2011.
המכירה לפרוקטר אנד גמבל אמורה להיות מושלמת עד סוף הרבעון הרביעי של השנה, ובמסגרתה יוכלו לעבור בערך 3,300 עובדים של מרק לפרוקטר אנד גמבל. כחלק מהעסקה, פרוקטר אנד גמבל תרכוש גם את מניות הרוב בעסקי בריאות הצרכנים ההודיים של החברה הגרמנית.
פרוקטר אנד גמבל כאמור הודיעה גם שהיא מתכוונת להביא לסיומו של שיתוף הפעולה עם חברת טבע בתחום התרופות ללא מרשם שהחל ב-2011. השותפות נקרא PGT Healthcare והיא התמקדה בפיתוח של מותגים בתחום התרופות ללא מרשם. השותפות נולדה בתקופתו של המנכ״ל לשעבר שלמה ינאי.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
11:30 - המסחר בבורסות אירופה נפתח הבוקר במגמה מעורבת, כאשר בורסת לונדון עולה זה היום השלישי ברציפות לרמה הגבוהה זה 10 שבועות. מניות של חברות המכרות ממשיכות בראלי על רקע עלייה במחירי האלומיניום והניקל, שנסחרים בשיא מאז שנת 2014. עוד ברקע - נתון המכירות הקמעונאיות בבריטניה בחודש מרץ שצפוי להתפרסם בהמשך היום, לאחר אכזבה מנתוני האינפלציה שפורסמו מוקדם יותר השבוע. סנקציות על יצרנית האלומיניום הרוסית הגדולה רוסאל תרמו לעליית מחירי המתכת לרמה הגבוהה ביותר זה יותר משש שנים. המתכת ממשיכה בראלי גם היום.
מוקדם יותר היום - המסחר באסיה ננעל במגמה חיובית, כאשר מדד האנג סנג בהונג קונג הוביל את העליות כשטיפס ב-1.4%. מדד ניקיי הוסיף לערכו 0.2% ומדד שנגחאי עלה ב-0.8%.
9:30 - השווקים הפיננסיים בבורסות אסיה והפסיפיק מגיבים היום (ה') בעליות במחיר הנפט שנסק אתמול לשיא של 3.5 שנים. מדד שנגחאי בסין עולה ב-1%, מדד האנג סנג בהונג קונג עולה בשעה זו בשיעור של 1.3%. ומדד ני ייק בבורסת טוקיו מוסיף לערכו כ-0.2%. מניית פטרו צ'יינה עולה ב-1.7% לאחר שכבר זינקה בכ-5% מוקדם יותר היום. מניות חברות האנרגיה האוסטרליות הוסיפו לערכן יותר מ-1%, כאשר בסיכום חודשי הן הוסיפו לערכן 8.6%, בדרך לעליה החודשית החדה ביותר מאז שנת 2011.
המסחר בוול סטריט ננעל אמש (ד') במגמה מעורבת, כאשר מניית IBM בלטה בירידות כשאיבדה 7.6%. יום המסחר בבורסות ניו יורק התאפיין בתנודתיות, בין היתר לאחר פרסום ספר הבז' של הפד שהביע דאגה ממלחמת הסחר עם סין; נתונים בארה"ב הראו ירידה באספקה, והנפט נקבע בשיא מאז דצמבר 2014 לאחר שעלה ב-2.9% לרמה של 68.5 דולר לחבית. הברנט עלה ב-2.7% לרמה של 73.4 דולר לחבית - שיא מאז סוף נובמבר 2014. הסיבות לכך הן ירידה באספקה בארה"ב, וכן הערכות כי חברות אופ"ק ויצרניות הנפט שאינן חברות בארגון ימשיכו בהסכם לקיצוץ התפוקה, וזאת לאחר פגישתם המתוכננת להמשך השבוע.
אתמול הזהירה קרן המטבע הבינלאומית על שיא חדש ברמת החוב העולמי. לפי נתוני הקרן שמתייחסים לשנת 2016, מדובר ברמה של 164 טריליון דולר, כולל חובות של ממשלות, משקי בית וחברות; סין, יפן וארה"ב אחראיות ליותר ממחצית החוב. עוד נמסר מהקרן, כי סין לבדה אחראית לכמעט 75% בעליית היקף החוב הפרטי מאז המשבר הפיננסי העולמי. הקרן מזהירה כי מדינות בעלות חוב במינוף גבוה הן פגיעות יותר להידוק בתנאים הפיננסיים העולמיים.